© Balla D. Károly 2001-2006 | BDK | honlap optimalizálás Balla D. Károly Seo szakember

szöveg perfprmansz
o

pillangószív Kárpátalja Ungvár Blog  | piréz | Seonyár2008 poszt | Seonyár2008 újoldal | | Seoblog ajánló blog

Keresőoptimalizálás - Honlap Seo Bp

Weboldal optimalizálás alatt álló honlapok. Fővárosi céges honlapok seózása linképítéssel.

Szolgáltatás:

Honlap Seo keresőoptimalizálás - Budapest

1956 öröksége nem alkalmas arra, hogy a nemzeti egység alapeszméje legyen, mert nem egyesíti, hanem éppen hogy megosztja a magyarságot. - Budapest nem csupán egy ország, hanem minden magyarok fővárosa - ami ott történik, az velem is történik.

ungparty manzárd
  FRISSEK:

<előző
  06. nov. 4. (HVG)

Balla D. Károly

Lyukas zászló, kapanyél

lyukas zászló kapanyél Október 23-án, ha nem is az elkötött harckocsi ágyúja, de a kapanyél újra elsült Budapesten, és én megint csak - mint nem sokkal korábban, a Szabadság téri repülő kockakövek szörnyű éjszakáján - bámultam a képeket hajnalig, és alig hittem a szememnek. Budapest nem csupán egy ország, hanem minden magyarok fővárosa - ami ott történik, az velem is történik. Ezért vettem zokon a vandál pusztítást, és ezért váltam kétségbeesetté, tanácstalanná.

Egyszerűbb lenne a dolgom, ha pontos ítéletet tudnék alkotni arról, ki a felelős ezért az egészért - de nem tudok. Nem tudom azt tenni, amit oly sokan: rámutatni az egyetlen bűnösre, az egyetlen felelősre. Nem hiszek a démonizált személyek korlátlan szerepében, így abban sem, hogy mindez kizárólag az orbáni kettős beszéd és a szélsőjobb felé kacsingatás évek óta folyó gyakorlatának a következménye, és persze abban sem, hogy a "gyurcsányi hazugság" váltotta ki. Ők önmagukban semmiképpen sem lennének képesek előidézni efféléket, hiszen nem csodatevők, és ahogy hegyeket sem emelhetnek tekintetükkel a levegőbe, ugyanúgy szavakkal vagy akár tettekkel sem kelthetnének Budapesten zavargásokat, ha nem lennének azok, akik készek zavarogni, azok, akik mellett és akik ellen lehet zavarogni, és azok, akik alkalmasak ezt eltűrni, elszenvedni vagy megtorolni.

Ugyanaz a magyar nép termelte ki magából Orbánt és Gyurcsányt, ugyanannak a népnek a sarja a magyar futballhuligán és az őt tehetetlenné tétele után vesén rúgó magyar rendőr. Kis országnak csak egyetlen csőcselékre telik, szól a cinikus kijelentés, normális esetekben azonban a csőcselékre nézve visszatartó hatása van a hatalmi tekintélynek és a kiegyensúlyozott politikai elitnek. Ma azonban nem ez történik Magyarországon: az elit viselkedik csőcselék módjára, parlamenti szinten folyik a hazaárulózás, kormányfői szinten a kurvaországozás, a köztársasági elnök és az alkotmánybíró szintjén a kezet nem adás és kezet nem elfogadás.

Továbbá nemcsak az a probléma, hogy Orbán kokettál a szélsőjobbal, hanem hogy Magyarországon ma van szélsőjobb, és aki ilyen nézeteket vall, az még büszke is lehet rá, mert támaszkodhat társadalmi elfogadottságra. Mint ahogy van az antiszemitizmusnak, xenofóbiának, szomszédellenességnek is nem jelentéktelen fokú nyílt vagy latens elfogadottsága. Ez pedig a társadalom egészében lappangó és időnként látványosan is megjelenő betegségre utal.

És hogy még kilátástalanabb legyen a helyzet: a kór gyógyítása azáltal válik lehetetlenné, hogy akik kezelhetnék, azok alatt is billeg, olykor fel is dől az erkölcsi ítélőszék. Nemcsak arról van szó ugyanis, hogy egyesek azok ellen próbálják fordítani 56-ot, akiket az előző korszak örököseinek vélnek (ami önmagában is képmutató magatartás, hiszen gyakorta ők maguk is azok), hanem arról is, hogy az előző rendszerrel együttműködők, ellene fel soha nem lépők mostani, 56-ot harsányan igenlő magatartása is joggal támaszthat kétségeket. De lám, "baj van" a rendszerváltás előtti ellenzék tagjaival és magukkal az 56-os mártírokkal is, mivel ma mindegyikük aszerint viszonyul 56-hoz, hogy most melyik oldalán áll a politikai-ideológiai barikádnak - és ugyancsak e szerint értékeli az évfordulós eseményeket is.

Emiatt aztán 1956 öröksége láthatóan nem alkalmas arra, hogy a nemzeti egység alapeszméjéül szolgáljon, hiszen nem egyesíti, hanem megosztja a magyarságot.

Lehet persze ezt azzal tagadni, hogy nem az 56-os eszmével van baj, hanem az értelmezőivel és az alkalmazóival - ám ha az értelmezők és alkalmazók képesek ilyen mértékben egymás ellen felhasználni, kijátszani, az ennek az eszmének az alkalmatlanságát mutatja, illetve azt, hogy ma ezt a társadalmat ez az idea nem képes kigyógyítani a bajaiból.

Ezért lesz egyre nagyobb a zászló közepén tátongó lyuk, és ezért sülhet el újra és újra a közelmúltat exhumáló kapa nyele.


----------
Megjelent: HVG, 2006. nov. 4. LÁSD

bdk seo szakértő
a Kettenklubban:
     Berniczky Éva író
  Pánsíp hangszer + seo
MÁS:
     Az ivóvíz tiszta ClO2
     Kárpáty News Pr-cikk
Linkgyűjtemányek:
     karpatalja.lap.hu
     karpatajairodalma
Legutóbbi könyvem:
könyv

Notebook akku - Laptop akkumulátor töltő

laptop akkumulátorA maximum árakon minden típushoz szakértőktől garanciával azonnal raktár készletről szállítás a szervizbe << Laptop akku töltők - Árak, olcsó notebook töltő áruházak, laptop töltők összehasonlítása, rendkívüli akciók a weboldalon. Hol a legjobb notebook töltő akkumulátor dokkoló? Tippek-trükkök: Az első feltöltött laptop akkumulátor élettartama a helyes használat függvénye: Csatlakoztasd a laptop töltőt és töltsd fel a laptopod akkumulátorát, mert a működése is kémiai folyamatokra alapul, ezért a laptop töltő helyes használata sok esetben be sem kapcsol időben, és töltést sem adnak le az akkumulátorának töltése közben.

Olvasd ezt is Csabától: Az első szovjet laptop így nézett ki és ezt tudta

Lyukas zászló, kapanyél

Balla D. Károly - UngParty Manzárd - Pr cikkek elhelyezése

Balla D. Károly: Lyukas zászló, kapanyél. Pillangószív laptop akkumulátor töltő. Ha nem is a harckocsi ágyúja, a kapanyél újra elsült Budapesten, laptop akkumulátor, budapest, töltő, akku, notebook, október 23 akkumulátor

pillangószív seoÚjra és újra átrendeződik a pillangószív-verseny élmezőnye. Újabban két címem található pillangószív-lista első és 3 a második tábláján, a többit most nem is lajstromoztam. Állásaim október 4-án, 2.170.000 találattnál:

11. pillangószív-kronológia 15. NolBlogos pillangószív 16. Pillangószív a Freeblogon

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0