SEO VERSENY - PILLANGÓSZÍV

Első magyar keresőoptimalizálási verseny: Pillangószív

Az első SEO-verseny a magyar weben - 2006. Cél: Google első helyre kerülés Pillangószív kulcsszóval
Saját honlapja előresorolásához: Árajánlat kérés webes szolgáltatásokra | Más: Ingyenes SEO-tippek, tanácsadás szakembertől
seo verseny: pillangószív

Hogyan lehetséges az első helyre kerülés a Google keresőben?

Az első magyar SEO-verseny

A kissé idétlen pillangószív volt a hívószava az első magyar SEO-versenynek 2006-ban. A nyár közepén indított verseny célját az képezte, hogy a keresőoptimalizálásban jártas honlapkészítők saját weboldalukat a Google találati lista élére pozícionálják az adott szóval az év végére. Az lesz a győztes - szólt a Keresőblog felhívása -, akinek a honlapja a "pillangószív" szóra keresve a Google-ben az első helyen szerepel 2006. december 31-én éjfélkor. A verseny indításakor a Gugli egyetlen találatot sem adott erre a szóra. Közel fél évig tartott a versengés a honlap-keresőoptimalizálás területén jártas profi szakemberek és kevésbé szakavatott amatőrök között. Én - BDK - is lelkesen beneveztem, bár az induláskor jószerével azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák a SEO tudományát. Éppen ezért módszereim is jócskán eltértek a megszokottaktól, a szakma avatottabb képviselői erős gyanakvással figyelták működésémet, amely akkor elefántcsörtetésnek tűnt a keresőmarketing szakértők porcelánboltjában. Ennek ellenére teljes kívülállóként igen szép eredményt értem el: én lettem az 5., a 9. és a 10. helyezett is. Lásd: A pillangószív seo-verseny feltételei és eredményhirdetése.

Igen, az első szokatlan húzásom az volt, hogy nem egy weboldalt indítottam, hanem vagy tucatnyit, beleértve több blogot is. Ezek eredményesen támogatták egymást. A legjobb helyezést (5. hely) az azóta megszűnt blogter .hu alatt vezetett Manzárd-om egy posztjával értem el, 9. lettem https://pillangosziv-pillangosziv.blogspot.com/ blogommal, és a jelen weboldal állt a 10. helyen az organikus találati rangsorban. A másik nem-rutin módszerem az volt, hogy idegen oldalakra kihelyezett linkek szorgos begyűgytése helyett sok-sok saját tartalmat írtam pillangószíves aforizmáktól kezdve a politikai pamfletek modorát érintő nemzeti, liberális és szocialista pillangószív-kampányok indításán át egészen addig, hogy blogger-társaim számára pályázatot indítottam: írják meg Petőfi pillangószíves verseit...

Így lettem SEO-szakember

Ettől kezdve úgy tekintettem magamra, mint aki ért a honlap optimalizálás és linképítés csínjához és binjához. Pedig a tanulási folyamat inkább csak ezután kezdődött... A történet hosszú, vannak benne kihagyott esztendők, baráti szívességek és pénzes megbízások egyaránt. Az eredmény viszont az, hogy 2012-re a SEO keresőoptimalizálás egyik legnagyobb hobbimmá és hozadékát tekintve legeredményesebb munkámmá vált. Amatőr módszereimtől nem váltam meg, továbbfejlesztettem őket, miközben alaposan megtanultam a szakmai aprómunka fogásait, trükkjeit is. Ha nagyon röviden akarnám szemléltetni, hogy hol tartok most, akkor cégek vagy szervezetek referenciaoldalainak a felsoroláása helyett annyit kérnék kedves olvasómtól: üsse be a Googlekeresőbe

 • azt, hogy: havidíjas keresőoptimalizálás budapest
 • vagy azt, hogy a lejobb linképítő szakértő
 • netán ezt: seo szolgáltatás árak 2021

- és nézze meg, kinek a honlapját találja az első helyen - na jó, néha csak TOP3-ban vagy az első oldalon. Bizony, az enyéimet.

Havidíjas keresőoptimalizálás

Lehetséges sikerdíjas SEO megbízás keretében optimalizálni, ám a megbízott részéről kockázatosabb. A siker konkretizálása sem könnyű: egyszeri bekerülés a TOP10-be? Havi összeg, amíg benne marad? Forgalomnövekedés szerinti elszámolás? - De a havidíj is bajos, a megbízó csak a látváyos eredéy esetén elégedett, nem látja a rengeteg háttérmunkát. Ellenrizni se nagyon tudja.

Biztonságos konstrukció a kettő ötvözése így: havidíjas seo-linképítés + előresorolásnál prémium mint sikerdíj.

seo szolgáltatás árak

Saját módszerem keresőoptimalizálásra. SEO szolgáltatások.

Honlap optimalizálás, linképítés

Az első után még két versenyben vettem részt (Linkfelhő 2007, Seonyár2008), sok tapasztalatot szereztem, de csak 2010-11-től szántam rá magam, hogy a Google algoritmusok működését kiismerve sikerdíjas és havidíjas keresőoptimalizálást vállaljak. Első megbízásaim kulcsszavai voltak: 1) transzferár nyilvántartás; 2) műanyag ablak árak; 3) zárcsere Budapest; 4) betonvágás-betonfúrás. Sikeresek voltak: az elsővel pár hónap alatt egy adószakértő új honlapját felhoztam első helyre (kétt blogot indítottam a projekt kedvéért), megkaptam a sikerdíjat, majd bejelentette, hogy vállalkozása megszűnik. A másik 3 munka jól indult, a 2012-es Panda és Pingvin Algoritmus-frissítésekkel előbbre sorolódtak a céloldalak, ám 2013-ban a túlspilázott Google Penguin bűntetést szabott ki rájuk. Kiderült: csupán azért történt, mert töményen kulcsszavas portálok voltak, és én koncentráltan kulcsszavas linképítést folytattam. A céloldalak a következő algorithm update után visszakerültek pozícióikba, de én addigra már mással foglalkoztam: kidolgoztam a diszperziv linképítés elméletét és gyakorlatát, majd a jellegrálényegítés metódusát. Egyéb komplex eljárásaimmal (pl. online tartalommarketing, másodlagos linképítés, fraktálhálózat létrehozása), a tartalomoptimalizálás és linkprofil építés organikus egységként kezelésével együtt ez lett az Arvisura SEO, amely 2015 még kiegészült a szemantikus linképítés módszerével. Mindezekkel együtt jött létre hosszú távon beigazolódó, biztonságos, kreatív keresőmarketing eszközeim arzenálja.

Az Arvisura SEO lényege

A keresőoptimalizálásban általam érvényesített Arvisurák:

 • A honlap technikai hátterét, strukturájának felépítését és az általános keresőszempontok érvényesításét illetően a szakmai rutineljárások követendők
 • A weboldal tartalmának (kulcsszavas) optimalizálásában a kreativitás és az innováció fontosabb a bevett módszerek mechanikus alkalmazásánál.
 • A weboptimalizálás és linkprofil építés szerves egységet képez: a tartalmat a bejövő linkekhez, a külső hívatkozásokat a honlaptartalomhoz igazítjuk.
 • Nem linkeket, hanem rendszert, hálózatot építünk
 • A rendszerépítés során bázisoldalak, projektblogok és perifériák jönnek létre
  • A bázishelyeket ugyanazokra a kulcsszavakra optimalizáljuk, mint a céloldalt mind tartalmilag, mind a rá irányuló (másodlagos) linképítésben
  • A projektblogokban a témát érintő szakmai szövegeket és PR-cikkeket helyezünk el
  • A projektbe bevont, korábban készült periférikus weblapokra jellegrálényegítés révén visszük rá a projekt tematikáját.
 • A hivatkozói hálózat
  • struktúráját illetően fraktálszerű
  • tartalmát tekintve a kulcsszavak szemantikus hálózatának mintázatát követi
  • alapvető tulajdonsága a változatosság
  • statikus és mobil elemeket egyaránt tartalmaz
  • kulcsszóhasználatban inkább diszperziv, mint koncentrá

Az így létrejött rendszerben a céloldal a linkprofil támogatásával válik internetes entitássá és témáját kifejező fogalmi háló gócpontjává. Az együttesen alkotott online tartalmi szisztéma - mint hyperweb - korlátlan mértékben fejleszthető, tovább strukturálható.

PRcikk és prémium linképítés

Fent összefoglatak szerinti módszerrel tudtommal egyetlen szaki sem optimalizál. A legtöbb keresőmarketing ügynökség ugyan prémium linképítst hirdet, de PR-cikkek elhelyezésén túl nemigen tesz mást, holott ez voltaképp szegényes megoldás, persze sokkal jobb, mint a Pingvin előtti katalógus-hivatkozások szaporításának ipari módszere. A public relations mégis gyenge a content marketing fejlettebb és kifinomultabb változataihoz képest, azonban még ez sem feltételezi a fogalmi háló figyelembevételét vagy látens szemantikai indexelés (LSI) lehetőségeit.

Havidíjas SEO szolgáltatás árak

 

 

 

Lapul, mint forráskódban a pillangószív.

(A keresőoptimalizátor mind huncut!)

 

Pillangószív. SEO PR marketing. Organikus honlap optimalizálás, fizetett keresőmarketing tanácsadás. Google első hely elérése kulcsszavas rangsorban. Weboldal keresőoptimalizálás pillangószív kifejezésre. SEO szolgáltatás ára típusonként: 1) honlap optimalizálás, 2) weboldal elemzés, 3) keresőmarketing tanácsadás, 4) prémium linképítés. Google első helyre kerülés versenyek során linkfelhő, seonyár, seobaglyak kulcsszavakkal. SEO tanácsadás, helyezés javítás és PR-cikk megjelentetés a megbízó által megadott kurrens kulcsszóval - bdk linképítő mester.

Jaguártestben pillangószív c. könyv. Fehérkalapos keresőmarketing, céges honlap optimalizálása ár. Budapesten havidíjas keresőoptimalizálás ára.

PILLANGÓSZÍV
PILLANGÓKÉS
PILLANGÓSZELEP
PILLANGÓHATÁS

HONLAPOK GOOGLE-OPTIMALIZÁLÁSA

Google-marketing weblap. Ez az optimalizált oldal eredetileg a Pillangószív nevű első magyar keresőoptimalizáló versenyenyben vett részt, mint a nagy versenyen belül indított kis privát játékom oldala. Később, az oldal PageRank értékét kihasználva, megbízás keretében támogatott weboldalak linkekkel való erősítésére kezdtem használni. Aztán a PR-értékek elérhetősége megszűnt, a MOZ DA és MOZ PA számok vették át a szerepét. A jelen URL-cím mutatószámai: Domain Authority 43, Page Authority 31 (2021-es mérés). Korábban: Google első hely: Pillangószív

© Virtuális HonlapSzerviz 2021 - Balla D. Károly SEO szakértő