pánikbetegség öngyógyítása otthon

Manzárd. Pánikbetegség öngyógyítása. BDK ajánlja:

Klór-dioxid ivóvízkezelésre. Tálca: iparitartaly.hu

Megjelent Berniczky Éva Szerencsegyökér c. könyve - válogatott és új novellák

Berniczky: Szerencsegyökér

Elhagyták a nyomdát Éva új könyvének első példányai. Az ungvári Kárpáti Kiadó gondozásában megjelent kötet válogatott és új novellákat tartalmaz, több mint 20 év írói termését összegzi: a legkorábbi 1997-es (Kulcs a Schmoll testvéreknél), a legújabb 2018-as (Leszek a mitfárered) keletkezésű. Az egyetlen bánatunk az, hogy a könyv nem kerül kereskedelmi forgalomba sem Kárpátalján, sem másutt: ez egy ijen állami dotációs kiadói konstrukció. A könyv példányainak sorsát Kárpátalja kormányzójának (!) az egyes könyvekre lebontott utasítása határozza meg, ennek megfelelő számban a könyveknek közintézményekbe és szervezetekhez kell kerülniük (így például Éva könyvéből egyebek mellett a megyei könyvtár 170, az ungvári egyetem könyvtára 10, az írószövetség heji szervezete 80 példányt kap…). A kedvezményezettek szempontjából ez persze örvendetes, ám a mezei olvasóval mégis ki van tolva: saját példányt nem szerezhet belőle.

Hogy Éva rajongóinak csillapíthatatlan vágyát valamejest kielégítsük, a novellák egyesével felkerülnek majd írói oldalára, ahol egyelőre még csak a tartalomjegyzék és más járulékos szövegek érhetők el. Katt: Berniczky Éva: Szerencsegyökér – Új könyv

Elsőként jelent meg, de voltaképp másodikként írtam. Igaz, az elsőn a korábbi készre írás után még sokat dolgoztam, végleges formáját jóval később, 2002-ben nyerte el, mint az elsőként megjelent.

20 éve jelent meg első regényem - persziflázs vagy posztmodern trükkregény?

élted volt regényeImmáron 20 esztendeje, 1998-ban jelent meg első regényem. Pontosabban: elsőként ugyan az Élted volt regénye került napvilágra, de a Szembesülés már 1996-ban készen volt és kiadásra várt a Belvárosi Könyvkiadónál (mivel pájázati támogatás hiányában sem itt, sem későbbi próbálkozással a Tevannál nem adták ki, 2002-ben alaposan átdolgoztam, így került a Pro Pannoniához, ahol aztán 2005-ben jelent meg). Erről részletesebben itt: Balla D. Károj első regénye.

Ahogy másik blogomban nemrégiben beszámoltam róla, az Élted volt regénye  képezte eddig számomra a legnagyobb alkotói élményt, örömöt. Fojamatos és lendületes munkával voltaképp egy hosszú tél alatt  írtam meg, 1996 végén kezdtem és 1997 tavaszára készen is lettem vele.

“Örömszöveget írtam, tobzódtak bennem az ötletek, fordulatok, ömlöttek a mondatok. Az építkezés nagyrészt teljesen spontán módon történt: egyik ötlet hozta a másikat, egyik megoldás vetette fel a következő megoldatlanságot. Egy nagy szövegrejtvénybe ágyazódik a voltaképpeni fő cselekmény, amejnek legfőbb funkciója, hogy kitöltse a keresztrejtvény üresen maradt kockáit.”

Mivel most 20 éves késleltetéssel újra közreadom akkori naplójegyzeteimet, ebből elég pontosan reprodukálhatók a kiadásához kapcsolódó történések >> tovább >> 20 éve jelent meg az Élted volt regénye

A botcsinálta kárpátaljai szerkesztők megbotránkoztak saját hibáikon

Valóban én vagyok a legaktívabb posztumusz szerző.

Eddig azt hittem, a kárpátaljai magyar irodalom és könyvkiadás berkeiben lovag vitéz doktor Dupka György elnök igazgató a legnagyobb szélhámos. De most riválisai akadtak.

irodalom könyvTörtént, hogy egy ismeretlen könyvtáros megkeresett a Facebookon azzal, hogy ismét elhunytam. Mégpedig a Kárpát-medencei magyar irodalom 1920-tól az ezredfordulóig. Irodalomtörténeti kézikönyv és szöveggyűjtemény című, közel 800 oldalas kiadvány szerint. (Szerk. Takaró Mihály, kiadó: Méry Ratio, 2017.).  Halálom tényét a tartalomjegyzékről készített másolattal igazolta. Engem cseppet sem döbbentett meg elhalálozási dátumom (2012),  kicsit még kuncogtam is – ugye tudjuk, miért -, annál sérelmesebbnek találtam, hogy munkáimból egy nem jelentéktelen merítést megkérdezésem és hozzájárulásom nélkül jelentettek meg a kötetben. Ez a szerzői jogok megsértése, ami önmagában is elegendő lenne a háborgásra, ennél jobban csak a szerkesztő személye zavart. Takaró Mihály szemléletéről most ne essék sok szó, de annyi bizonyos, hogy számomra nem nagy dicsőség olyan valakinek a válogatásában szerepelni, aki a Nyugatot is lehazudná a magyar irodalom egéről és Adyval, Kosztolányival, Babitscsal szemben Tormay Cecilt és lapját tartja meghatározó jelentőségűnek.

bdk posztumuszEzen azonban igyekeztem túltenni magamat és csak a szerzői jogaim csorbítására koncentrálva kezdtem gondolkozni, mitévő legyek. Ésszerű megoldásnak tűnt, hogy magyarázatot, esetleg jogorvoslatot a könyv kiadójától reméljek. Honlapjukat meg is találtam a neten: – Méry Ratio -, és az üzenetküldő funkció kínálta lehetőséggel élve beküldtem pár sort. Mivel e-mail-cím is szerepelt a weblapon, levélformában is megismételtem üzenetem. Miután 36 órán belül nem jött válasz,  újra megismételtem ugyanazt a szöveget. Így festett:

Tiltakozás szerzői jog megsértése miatt

Pirézségem története

bdk pirézA piréz szó értelmezési tartománya eléggé széles. A közbeszédben a leggyakrabban alighanem  egyfajta eufemizmusként használják: ilyenkor a cigány és zsidó helyett szerepel, még ám leginkább elítélő, ironikus felhanggal, és a jelentésébe valamilyen negatív jelző is belesűrösödik, lényegében az értelme ilyesmi: „büdös cigány”, „idegenszívű zsidó”. Előfordulhat enyhébb változat is, amikor tisztán rasszista és antiszemita tartalom nem feltétlenül társul hozzá, inkább csak lekezelés, „jópofizás”, összekacsintás a hallgatósággal/olvasókkal: ugye tudod, kikre gondolok. Létezik az eredeti kontextushoz közelebbi, ugyancsak negatív értelmű használat is, amikor a pirézek „gyanús, idegen népség” jelentésben kerülnek szóba. Nem csodálkoznék, ha akadna, aki 2016-ban a migránsokat nevezné így.

>> Tárki-interjú az első pirézzel

Kognitív viselkedésterápia otthon

Ha a tinédzser pánikbetegségével pszichoterápiás kezelésre megy, akkor kíváncsi lehet, hogy mi a terápiás kezelés lehetősége. Számos terápia áll rendelkezésre, a terapeuta megközelítésétől és képzési hátterétől függően. A pánik-központú pszichodinamikus pszichoterápia ilyen lehetőség, melyről kimutatták, hogy hatékony a pánikbetegség otthoni kezelésében; egy másik hatékony pszichoterápia – amelyet gyakran szorgalmaznak a szorongásos rendellenességek terápiás típusaként – a kognitív viselkedésterápia (CBT).

A kognitív viselkedésterápia a pszichoterápia egyik formája a mentális ás pszichés pánikállapotok kezelésére. A CBT mögöttes fogalmai azon a felfogáson alapulnak, hogy az ember gondolatai, érzései és felfogásai befolyásolják cselekedeteit és zavart viselkedését.

A pánikbetegség öngyógyítása házilag

öngyógyítás - gyógyulás házilag

Egyes terápiás gyakorlatok otthon is elvégezhetők

Generalizált szorongás gyötri? Pánikroham fenyegeti? Fóbiás betegség kerülgeti? A kognitív viselkedésterápia távoktató program segít. Jelentkezés:

Relaxációs autogén tréning: pánikbetegség öngyógyítása otthon: Az emberek gyakran egyre szorongóbbá válnak az idő múlásával, annyira, hogy testüket az izmok feszültsége támadja meg, így még inkább hajlamosak a további szorongásra. A Johannes Heinrich Schultz német pszichiáter nevéhez fűződő, a relaxációs terápiák közé tartozó tréning hasznos lehet a pánikkezelés korai szakaszában, például a pánikbetegség serdülőkori gyógyításában. A relaxációs edzés általában relaxációs légzést vagy progresszív izomlazítást foglal magában, a fiziológiai szorongásos izgalom csökkentése céljából. Ez elősegíti a szorongással szembeni sebezhetőség csökkentését.

Éberség: A meditációs technika, amelyet a meditáció keleti hagyományaiból kölcsönöztek, az éberség, mint a szorongás leküzdésének eszköze, egyre több tudományos kutatás középpontjában áll. A pánikbetegség otthoni öngyógyításában és kognitív viselkedésterápiás kezelésében arra használják, hogy az embereket megtanítsák a kellemetlen fizikai érzések megtapasztalására anélkül, hogy negatívan reagálnának rájuk, ezáltal rövidre zárva a félelem és pánik ördögi körét.

Expozíciós kezelés: Ha az emberek kevésbé szorongnak a jövőbeli pánikrohamok miatt a relaxációs edzésnek, az éberségnek és a kognitív átalakításnak köszönhetően, akkor jobban képesek szembenézni a szorongást kiváltó helyzetekkel. A szisztematikus expozíció olyan beavatkozás, amely segít az embereknek szembenézni azzal, amit általában elkerülnek. Forrás:
https://panikbetegseg.info/ongyogyitas/

A kognitív pánikbetegség gyógyítása

Videós távoktató terápia

A pánikbetegség komplex viselkedészavar. Éppen ezért gyógykezelés során leginkább a rossz beidegződések felülírásának gyakorlatára van szükség. Ehhez akár egy oktató videósorozat is elegendő lehet.

Mivel a pánikreakciók voltaképp tanult válaszok, így lényegében a feladat az, hogy a tanulási folyamatot szükséges az ellenkező irányba fordítani. A videós távoktató terápia egyfajta irányított begyakorlás, mely során rögzülhet, hogy a látszólag fenyegető pánikhelyzeteket nem annyira elkerülni kell minél szélesebb ívben, hanem kockázat nélkül fel lehet szállni a 2-es-6-os villamosra, át lehet menni a Magit- vagy Erzsébet-hídon, mert nagy valószínűleg nem lépteink alatt fog összedőlni, még ha a horror-zombi videó mutat is ilyeneket.

Ennek a távoktatási metódusnak, akár online (pl. Wiber), akár előre felvett videós, a neve a szakmában ez: kognitív viselkedésterápia. Sikeres a pánikbetegség gyógyításában, a pániktünetek hatékony, részben alternatív elemeket tartalmazó kezelésében.

Pánikbeteg tinédzserek kezelése

A fóbiás tizenéves félhet a tömegtől, elkerülhetit a nagy csoportokat, félhetnek az autópályán történő vezetéstől vagy iskolabuszon való utazástól. Mások szóciális szorongásban és agorafóbiában szenvedve csak otthon érzik magukat biztonságban. Az elkerülés és hárítás annyira szélsőségessé válhat, hogy a házból való távozás pánikrohamot okozhat.

Műanyag tartály gyártás - ipari IBC tartályok kármentővel

A klórdioxid mint hatékony, de környezetkímélő és egyben igen gazdaságos fertőtlenítőszer számos területen használatos: víz- és anyaggazdálkodás, folyadéktárolás, rotációs műanyaggyártás technológia, ipari IBC műanyag tartály gyártás kármentő tálcával, vegyipar - öntési technika, élelmiszeripar, sörgyártás. A műanyag hordók, kádak és tartályok, valamint a vezetékes ivóvíz és a használati víz ClO2 segítségével végzett fertőtlenítése fokozatosan kiszorítja a klórgáz és klórmész használatát, megkönnyítve a víztároló tartályok tisztítását.

iparitartaly tech

rácsos kármentő tálcaMűanyag kármentő tálca

Műanyag kármentő tálcák az ivóvízre veszélyes és környezetkárosító anyagok gyűjtésére, savak és lúgok cseppgyűjtése. Folyadéktároló kármentő tálca, kannák ráccsal, polivinil kád, kármentesítő medence.

Műanyag tartály gyártás, tálca kiöntővel.
A WRL kármentő tálca IBC tartályhoz. Polietilénből ás karbonátból készült, nagy szilárdságú, agresszív vegyszerrel szemben ellenálló folyadékgyűjtő rácsos kármentő tálca. A háztartásban, vegyiparban, kémiai laboratóriumokban és ipari üzemekben.

Víztisztító és fertőtlenítő szerek a Manzárd tetőtérben

Balla D. Károly: Határon túli magyarok szavazati joga. Kárpátalja. Google honlap optimalizálás és technológiai vízkezelés. Balla D. Károly, irodalom, blog, Kárpátalja, Ungvár, honlap, google, optimalizálás, vízkezelés, seo, weboldal, elipszilon, weblap, magyar, Ivóvíz fertőtlenítő Manzárd. Házi vizszűrő berendezések. Oxidáló anyagok: ClO2.

Vízfertőtlenítés és ivóvízkezelés klór-dioxid fertőtlenítő szerrel. A klór-dioxid képlete ClO2

ivóvíz fertőtlenítő clo2Technológiai vízkezelés során hatékony a TwinOxide.Hu fertőtlenítő szer alkalmazása 0,3 %-os ClO2 oldat formájában pseudomonas baktérium és legionella ellen. Medencék, hűtőtornyok, vízrendszerek fertőtlenítése klór-dioxid tartalmú biocidokkal - valamint a szolgáltatás budapest terasz kulcsszavak körül koagulál. Szűrés, ülepítés, derítés. Biofilm eltávolítása. Képlink: https://twinoxide.hu/klor-dioxid/

2019. áprilisában a Föld édesvízkészlete kimerülőben, ezért a szakember Google találati helyezés javítása terén működött, főként a honlaptartalom optimalizálása és a megfelelő támogatói linkprofil felépítése folyamán. Releváns tartalmú keresőbarát weboldal készítése szükséges, majd a linképítés következhet - ez a komplex keresőmarketing programom a virtuális télikert építés jegyében. Szemantikus keresőoptimalizálás a tiszta ivóvízért -

SEO 2019 CLO2 - ivóvíz fertőtlenítés

A klór-dioxid biocid oxidálószer, ez teszi alkalmassa a pseudomonas baktérium elpusztítására az ivóvízkezelés technológiájában. Az ivóvíz fertőtlenítésében a tiszta klór képződésével járó vegyületek használatával szemben a legjobb alternatíva - sterilizálás és higiénia: az fertőzéseket okozó mikroorganizmusok elpusztítása. Vízfertőtlenítési technológia - Otthoni víztisztító készülékek, szűrőberendezések, vízlágyítás. Tudományos körökben sokáig vita tárgya volt, hogy vajon a ClO2-molekula asszimetrikus kötése páratlan számú elektront tartalmaz-e, s ez okozza-e csírátlanító hatását.

 

>> kapcsolat - üzenet küldése

Balla D. Károly: életrajz + elérhetőség

balla d. károj *

lélektest télen, éjszaka

fedetlen testtel jár a lélek éjszaka
és égbe hangzik hóba ásott jajszava
akárha lakna tágas messzi északon
hol gyilkos indulat ragadja üstökön

hogy sebzett őz nyomát kövesse vérszagon
s míg izzadt inge csüng a téli füstökön
akár a cinterembe űzött hűs ködök
fedetlen teste gőzölög és füstölög

és dől a füst a mennybe nyílt tetőkön át
halomba döntve lágy viszonyt, kemény arányt
száz isten szívja így a házak füstjeit
korommal felkent gyilkos téli éjjelen

ezért oj üszkös szüzek szép erénye itt
és nincsen vád és nincs ravaszdi védelem
mert minden bűn előre tervelt, készakart
ahogy a sújos füst is mindent eltakart

hogy bőrét mentve mentse vész a kárt
és őrületbe fúljon minden értelem
amej a bűnre olvasott feloldozást
alantas vétke mért is volna jobb vagy más

ha pőre testtel jár a lélek éjfelen
és égre hangzik hóba ásott jajszava
de érik már a hajnal, kapzsi mostoha
hogy bűnöd elveszejtse mindig, most, soha

* A szerző újabb írásaiban nem használ elipszilont és nevét is pontos j-vel írja

• főbejáratok:

A Yollaka-sejtés, Litera-napló

Alberd Yollaka nevét ne keressétek a Wikipédiában, én sem találom, még a finn verzióban sem. Efölött elsiklanék, az ellenben jobban bánt, hogy az elmúlt 5 évben nem adott hírt magáról. Eleinte tisztán irodalmi volt a kapcsolatunk és abban állt, hogy lív nyelven írt verseit magyarra fordítottam, ezekből meg is jelent néhány (például a Forrásban itt), illetve hát persze a nyelvészkedést nem kerülhettük meg. Alberd fantasztikus terve az volt, hogy (saját származására is tekintettel) feltámasztja a lív nyelvet, erre, úgy tűnt, feltette az életét, évekig ontotta a lívül írt verseket, amejeket rajta kívül senki sem értett. Projektjének részét képezte, hogy ezeket szétküldte azoknak a „finnugor költőknek”, akik vagy lakhejük, vagy származásuk okán valamijen különleges státussal rendelkeztek. Engem Juvan Sesztalov (1937-1911), az akkor Szentpétervárott élő egyetlen manysi költő közvetítésével talált meg. Sesztalov 1997-ben lett a magyar írószövetség tagja, innen az ismeretségünk, amit ő valamivel többnek gondolhatott kollégák kapcsolatánál, mint uráli ősatya, úgy tekintett rám, a fiatal finnugor rokonra (kicsit túllépve ezzel a nyelvcsaládok származási hierarchiáján), atyáskodva kérdezgetett irodalmi sikereimről, meg hogy jól bánnak-e velem odahaza „azok a szlávok”… Még megismerkedésünk évében meghívott hatvanadik születésnapjára a Néva- parti metropolisba, ahol, mint írta Онегин, добрый мой приятель, Родился на брегах Невы[1], tudatva, hogy egy sarkkörön túli kirándulás is beletartozik a több napos happeningbe (nem tudtam elmenni, pedig fizette volna a repülőjegyemet). Nos, amikor Yollaka a nagy ötletével megtalálta a különlegessége okán többé-kevésbé világhírű nyelvrokon költőtársat (ő bezzeg benne van a Wikiben), Sesztalov atyáskodva őt is azonnal felkarolta, lelkesen mellé állt, Jolocskának (fenyőcskének) kezdte becézni, ellátta ötletekkel, segített elkészíteni az orosz nyersfordításokat – a lív eredetiekhez csatolva ezek jutottak el hozzám szép felkérő levél kíséretében.

a nekem korábban küldött két verse akkor lefordítatlan maradt, amiatt Yollaka kicsit neheztelhetett, mert későbbi leveleinkben nem sok szó esett irodalomról. Annál több számítástechnikáról, az internetes tartalmak jellegzetességeiről, a Google-kereső működéséről, a mesterséges intelligenciáról. Kiderült, hogy a nyelvészet mellett neki ez is a szakmája és nem is akármijen szinten műveli. Szabájos kis értekezésekben avatott be kutatási eredményeibe. Erről akkor egy bejegyzésemben be is számoltam:

Alberd Yollaka finn internet-kutató (1974- , Haajaiskylä) az online tartalmak közötti kommunikációs csatornák tanulmányozása közben felfigyelt a hálózatok Barabási Albert László által kidolgozott skálafüggetlen jellege és a webtartalmak gócosodása közötti összefüggésre. Megfigyelését merész gondolatkísérlettel társította, így keletkezett a Yollaka-sejtés néven ismert hipotézis, amej kissé leegyszerűsítve és közérthető nyelven megfogalmazva valahogy így hangzik:

A skálafüggetlen internetes kapcsolati hálózat fogalmi gócpontjaiban elhejezkedő webtartalmak közötti interakciók gyakoriságának és időegység-sűrűségének a valószínűsége egyenes arányban áll az ezen tartalmak közötti szemantikus tartalom-megfelelések számával és méjségével.

Elipszilon nélkül

Az ly elhagyása melletti érveimet nem légből kaptam, szakmai körökben a kérdés évtizedek óta jelen van, többek és többször felvetették, hogy mivel a köznyelvből kikopott az a fonéma, amejet valaha jelölt, így ésszerű [az új hejesírási szabájzat szerint észszerű] döntés lenne kivenni a magyar ábécéből is. Az efféle (szerintem megalapozott) felvetésekre azonban mindig rácsattan az a konzervatív vélemény, mej szerint ez a betű nyelvünk értékes hagyománya, nem szabad hozzányúlni, és különben is, egyes nyelvjárásokban még ejtik a palatalizált l hangot. Így aztán a problémát legélesebben felvetők sem gondolják, hogy az írásjel eltörlését az illetékes döntnökök manapság kimondhatnák. Mint ahogy én is inkább csak eljátszottam a gondolattal, arra számítva, olvasóim is majd ezt teszik.

Ám ez csupán részben lett így. Egy kedves nyelvész (!) ismerősöm, láthatóan teljesen komojan, azonnal csatlakozott, kijelentve, hogy amikor csak teheti, ő is mellőzni fogja a szerinte is fölöslegessé vált betűt. Ez erősen elgondolkoztatott, főként, hogy sok más ismerősöm is pozitívan értékelte „bátor döntésemet”. Élcelődők, ironizálók, értetlenkedő beugratottak persze akadtak, de valahogy mégsem tréfaként sült el a dolog.

Aludtam rá egyet, és arra jutottam, hogy akár tarthatom is magam viccesnek szánt elhatározásomhoz. Megkérdeztem magamtól, van-e bennem annyi különcködési hajlam és ojan erős feltűnési viszketegség, hogy komojan elszánjam magam. Van-e ambícióm arra, hogy én legyek az első magyar író, aki soha többé nem használ elipszilont? Feltétlenül! Akkor hát?

Április másodikán keményen elhatároztam: újabb írásaimban mindenütt pontos j-t használok. Ezzel egyszersmind sikerült teljesítenem a szándékos öngól szép példáját. Ugyanis: ha csak áprilisi tréfát űzve megviccelem ismerőseimet, az jópofa dolog; ha tréfán kívül teszek ijen bejelentést, az heroikus tett; de ha eredetileg tréfának szánok valamit, ám aztán magam veszem komojan, az ojan szánalmas, mint az arcra fagyott vigyor.

És mégis, ezután a felemás indítás után is vállaltam. Dörzsölgettem a tenyerem, jó kis fricska ez a nyelvvédőknek. Kapjon rögvest online támogatást: A ly betű trónfosztása.

Voltak érdekes pontjai ennek az útnak.

Először is figyelmeztettek, ne bitoroljam el mások elsőségét: Hules Béla költő és filozófus (1926-2002), engem több évtizeddel megelőzve, szintén publikált így verseket, ezzel próbálván szétválasztani magában a lírikust a bölcselőtől és egyetemi tanártól (merthogy csakis költőként mellőzte az elipszilont: „arra figyelek ne írjak ly-t ezek szerint tehát versnek szánom ezt az írást”). A megkülönböztetés nálam nem áll: már mindig minden szövegemet jésítve írom. És már rég nem arra figyelek.

Eleinte persze nagyon is. Az ly automatikusan jött a kezemre, akarattal kellett a reflexet felülírnom. Hibáztam is elég gyakran. Másfél év után azonban azon kaptam magam, már nem kell megállnom minden előfordulásnál, a pontos j lett számomra a természetes.

Költészet napja

Költészetünk ünnepén én megkockáztatnám ars poeticámba foglalni, hogy elvárásai nemcsak a befogadó közönségnek lehetnek, hanem legalább annyira az alkotónak is: elvárhatja olvasóitól, hogy ne akarják megkímélni magukat a beavatódástól, nézzenek szembe az érzelmi átélés és fogalmi értelmezés minden gyötrelmével és örömével, ne könnyű és olcsó szórakoztatást keressenek, hanem vállalják a művészet magasfeszültségével járó kockázatot, védelmi felszerelés nélkül álljanak alá az egyszerre éltető és pusztító sugárzásnak, mint kivételességet és kiváltságot, úgy vegyék magukhoz a költői szöveget. Emelkedjenek az egekbe és legyenek porig alázva, üdvözüljenek és kárhozzanak el, haljanak kínhalált és szülessenek újjá a megigazulásban. Egyszerre és felváltva, ismét és újra és minduntalan. Mi a búbánatért lenne a költészet maga, ha nem éppen ezért? Miért érnéd be te is ennél kevesebbel?

 

PR-cikkek megjelentetése

PR-cikk írás és elhelyezés ára

Az ajánlott weboldalon megtudható, mi a prémium linképítés ára optimalizált píár szövegek publikálásával. A módszer hatékony eljárás az organikus Google-helyezések javításában. A PR-cikk írás és elhelyezés legális.

 

Keresőmarketing és honlapoptimalizálás

A Google cég meghatározó szereplőjévé vált az internetes keresések piacának. Webtartalom felkutatása ma már elképzelhetetlen ennek a programnak a használata nélkül. Mivel mindenki épp ennek segítségével igyekszik számára szükséges információt, szolgáltatást vagy megvásárolható terméket találni, így roppant nagy lett a jelentősége annak, hogy egy adott weboldal hol helyezkedik el az organikus Google-találatok ragsorában. Az első oldalra kerülés vagy az első hely megszerzése nagy piaci előnyt biztosít a honlap tulajdonosa számára. Ilyen pozíciót tartalmi alapú honlapoptimalizálással és keresőmarketing eljárások alkalmazásával lehet elérni.

Aktuális optimalizációs projektumok - illetve a Google honlapoptimalizálás kérdéseivel foglalkozó néhány oldalam, blogom bemutatása és az oda vezető hivatkozások.

Arvisura webakció - linképítés, releváns kontextus

A linképítő Arvisura-projekt a tartalmi alapú keresőoptimalizálás szempontjainak megfelelő, saját webrendszerre épülő, egyénileg kidolgozott eljárás 2013 őszén kezdett munkamenete, amely annak idején mindenekelőtt a budapesti autókölcsönzés fellendítését és a műanyag ablak árak pozícionálását tűzte ki céljául, továbbá a betonvágás és falfúrás, illetve az ipari gyűjtőkéményen és más nyílászáró szerkezeten végrehajtandó zárcsere lehetőségeit vette számba. Később a magyar őstörténeti mítosz hamis voltát a Google-listákon leleplező webakció kulcsszavaként kapott támogató hivatkozásokat.

 

 

 

PR-cikk írás és elhelyezés

témák, meghatározások:

Manzárd: tetőtérben kialakított szoba vagy lakás, ill. tört nyeregtető.

Manzárdszoba, padlásszoba, manzárdtető. UngParty Manzárd: virtuális irodalmi tetőtér.

Balla D. Károly. Kárpátaljai magyar irodalom

irodalom, bdk blog, ungbereg manzárd, Kárpátalja, Ungvár, honlap googleoptimalizálás, seo, weboldal, terasz, elipszilon, weblap, tetőtér, magyar, pr cikk ára.

BDK Manzárd: virtuális tetőtér. Mi a manzárd? BDK UngParty. PR-cikk megjelenés ára

© Balla D. Károly | írásokat ajánló társoldal az UngBereg keretében: berniczky+bdk

 

UngParty Manzárd - Balla D. Károly blogajánló weboldala - virtuális tetőtér

Balla D. Károly posztumusz piréz író (újabban földszinti) Manzárdja. Blog és weboldal ajánló, bemutató szövegek, linkek - webakciók. Seo Google Honlapoptimalizálás és Keresőmarketing - Weboldal Google-pozíciójának javítása Linképítés és keresőoptimalizálás legaláis módszereivel. BDK, Balla D. Károly - Károj - irodalom, blog, ungparty manzárd, volt blogarchívum, Kárpátalja, Ungvár, Ukrajna, kárpátaljai magyar irodalom, honlapoptimalizálás, google első hely, keresőoptimalizálás, honlap seo, weboldal, linképítés, pánikbetegség, télikert építés Budapesten, arvisura, pirézek, optimalizálás, weblap, határon túli magyar csupakabra, tetőtér, építészet, manzard, ungbereg, ungparty, pánsíp, laptop szerviz, elipszilon, virtuálé, arvisura, weblap, télikert gyártás, manzárd tetőtér,

Balla D. Károj elipszilon nélkül. content marketing: a manzárt a tetőtérben kialakított szoba, lakrész vagy komplett vagy lakás, ill. tört síkot alkotó nyereg tető. Manzárdszoba, padlásszoba, mindig beázó manzárdtető az Ung partján: virtuális irodalmi tetőtér szalon Balla D. Károly vezetésével. Blog és weboldal ajánló honlap. Szöveg tartalom marketing: laptop szerviz Budapest és Dell notebook akku. Ungvár, Kárpátalja, F. Mansart mérnök


Infrapaneles fűtés - sötétsugárzó infrafűtés

linkmarketing célú weboldalak - tartalommarketing