Frissítés

  NAPI FRISSEK:

Releváns tartalom - relevancia

A releváns szó jelentése: az adott témához, tárgyhoz tartozó, idevágó; adekvát, fontos, lényeges, , az ügyben lényeges, meghatározó jellegű. A releváns tagadó formája az irreleváns; jelentése: nem a tárgyhoz tartozó, nem idevágó, közömbös, jelentéktelen, lényegtelen, nem helytálló, azaz nem kell számolni vele.

A relevancia szó jelentése: relevanciával az rendelkezik, ami valamire nézve meghatározó jelentőségű, fontos, lényeges. A relevancia kifejezéssel azt jelezzük, valamilyen információ mennyire helytálló, helyénvaló, meghatározó erejű. Ismerjük még a relevál kifejezést is; az relevál, aki beszéd közben vagy írásban kiemel valamit, nagy fontosságot, jelentőséget tulajdonít egy dolognak.

A Google magasra értékeli a releváns tartalmú honlapokat és a kulcsszavas relevanciát.

Mozog a világ (06.08.19)

Hogy mennyire elborította az agyamat az az ügy, amelyről tegnap írtam, jól mutatja: még a Mozgó Világtól is képes voltam haladékot kérni, mert egyszerűen nem tudtam dolgozni, így nem készültem el határidőre a Hónaplóval. Kaptam is hat napot a határidőn tól, de ebből csak hármat vettem igénybe: miután nagy nehezen kiszakítottam magam a konfliktusból, két nap alatt könnyű kézzel megírtam a szokásos penzumot. Aztán utánanéztem, mióta is írok naplót a Mozgónak. Alig hittem el: éppen két éve! Az első rész címe alatt ez áll: 2004 agusztus-szeptember. (Akkoriban még az volt a gyakorlat, hogy egyik hó 15-étől a következő hónap 15-éig zajló eseményekből készítettem összefoglalót, jókora terjedelemben.) Érdekes volt most visszaolvasni. Apám 60 éve nem látott osztálytársa azóta meghalt, Gyurcsánynak mégis volt ideje választást nyerni (de nem lett sem szebb, sem okosabb, csak kicsit idegbetegebb), a városi víz-mizérát hazi szinten nagyjábol megoldottuk, magyarságszervezeteink éppen paktumot kötnek, a magyar nácilányról pedig hálistennek alig hallani.

>>minderről ezeket írtam 2 éve

(Azóta, ha jól számolom, 21 írásom jelent meg a Mozgóban. Mivek ezek eléggé eldugott helyen tanyáznak az UngParty rendszerében, most egy könnyebben elérhető oldalra összgyújtőm őket; az egyenként felújított szöveghez majd itt, aktuális naplómban megjegyzéseket fűzök.)

Újság- és helyesírás. Nyelvhelyesség, óhhhh! Friss csemegék:

"A férfit azért ítélték halálra, majd a saját kivégzését túlélve száműzték Szibérába, mert 1956-ban..." (zöld KiSzó, 06.08.17.)

"Az augusztus 13-án Las Vegasban megrendezett összecsapáson a 38 éves Maszkajev a 12. menetben technikai K. O.-val győzött az erejével teljesen elkészült Rahman ellen, megakadályozva azt abban, hogy..." (fekete KISzó, 06.08.17.) (kiemelések tőlem) (A bunyó egyébként nagyon jó volt, utolsó meneteit elcsíptem egy orosz adón.)

Képzőművészeti tárlat meghívója. A kevéske szövegben kb. 20 kisebb-nagyobb helyesírási és központozási hiba, össze-vissza kitett pontok, vesszők, kötő- és zárójelek, helyten nagy és kis kezdőbetűk, még a kárpátaljai festőiskola egyik alapítójának a nevét is elírták, Boksay József neve i-vel szerepel. A kiállító festő pályáját és művészetét bemutató rövid szöveg elejétől végéig magyartalan, bikkfanyelve paródiába illő. Kedvencem: "A hajnali és az esti napsugarak szinte kiszakítják a térből a sötét hűvös árnyakat, amelyek fény kifejező kontraszt szigeteit alkotják, mint az utolsó emléket az elmúlt napról".

Végül még egy idézet a zöld Kiszóból (06.08.17.) "...az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elhatározta: elviszi az anyanyelv édes ízét a hágón túl élő magyarokhoz, egyben be- és megmutatkozik olyan közegekben, mely, ha nem is idegen, de más." Láthatóan az egyeztetési hibákat senki sem kobozta el tőlük a hágón.

Ahhoz képest, hogy egy hétig semminemű pillangószív nem tudott igazán érdekelni, nem is olyan sokat romlottak oldalaim pozíciói. Ez a hanyagolás most nem is annyira a lezajlott blogtéri konfliktus miatt történt, hanem azért, mert kiábrándítónak találtam, hogy egy olyan oldal is felkerülhet a 7. (most már a 4-en van!) helyre, amelyen egyetlen pillangószív sem szerepel. Miféle verseny ez, gondoltam, nyilván valami manipuláció van a dologban. Aztán most az olvastam a versenyt elindító keresőblogon, hogy: "a 7. helyezett oldalon egyáltalán nem szerepel a pillangószív szó. kizárólag az oldalra mutató hivatkozások alapján rangsorolja ilyen előkelően a Google." Akkor mégsem valami hekkelés?

Helyezéseim a találati listán ma reggel:

7. Pillangószív - NolBlogom

10. Pillangószív és lepkefing a blogspot.com-on

11. Pillangószív-segédoldal az UngParty Manzárdon

12. Egy másik UngParty-segédolda

 

Azaz a pillanatnyi 537.000 oldalból még mindig 6-ttal szereplek az első 20-ban, és ezek nagyjából egy bokorban szerepelnek.

Releváns honlaptartalom

A kulcsszavas relevancia rangsorolási szemoont a Google algoritmusai számára. A releváns azt jelenti, hogy meghatározó jelentőségő. A releváns tartalom és kulcszavas relevancia megléte a Google szerint alapkövetelmény a top helyezések eléréséhez: weblap optimalizálás

Tartalommarketing. Balla D. Károly: Mozog a világ - webnapló 2006 augusztus. bdk seo-mester

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0