Manzárd Terasz. Télikert és laptop szerviz Budapest. Üveg terasz beépítés, Google helyezés javítása

Balla D. Károly irodalmi terasz

     BéDéKá-OnLine
     Balla D. Károly
     Könyveim
     Publikációim
FRISSEK:
MÁS:
     Berniczky Éva író
     Pánsíp Terasz
     Dr. Kállay weblap

Laptop szerviz

Dell akku töltő szervíz optimalizálása

Notebook javítás

Milyen laptopot vegyek? Legjobb márkák, szempontok

Manzárd Terasz

06. márc. 27.
Hyde-park

Belterjes No, a ma reggel sem indult valami jól: továbbra sem volt netkapcsolatunk. Telefon percenként a szolgáltatónak: egyik szám foglalt, a másikat nem veszik fel. Aztán végre. Jó, rendben, kijönnek, megnézik, mi a hézag (az előzményekről tegnap írtam). Eltelt majd 3 óra, nem jöttek. Hívom újra őket: a brigád már elindult, de több helyre mennek. Hát jó.

Elkezdtem valamit dolgozni. Kisvártatva telefon: no, most próbáljak meg csatlakozni. Elsőre sikerült. Annyira megörültem, hogy elfelejtettem jól ledöfni őket: miért nem vallották be tegnap, hogy náluk van baj és nem nálam, nem kellett volna mindent újrainstallálnunk teljesen fölöslegesen. Nem kérdeztem, a szaki magától mondta: a választások miatt annyira megterhelődött a szerver, hogy ez okozott valami fennakadást. Hiszek is én már ezeknek! Valahol valaki odaszólt, hogy jó lenne a választás napjára szüneteltetni a netet, nosza. Be is raktak egy rudat a bicikliküllők közé.

Én meg rághattam a kefét.

Közélet Ami pedig a választásokat illeti: oly nagyon imádott kárpátaljai magyarságszervezeteink megehetik, amit főztek. Mondja ezek után valaki, hogy nem kártékonyak és nem csak ártottak a kárpátaljai magyarságnak.

 

Cenzúra a Kárpátinfónál (1)

Igen sajátos módon jöttem rá arra, hogy egy kárpátaljai portálról eltávolították, törölték Balla D. Károly és Berniczky Éva oldalát. Nyomtalanul. Ez azért nem semmi. De nem is minden, mert mást is töröltek.

Alig pár napja írtam arról, hogy az ukrajnai eMagyar pontok nagyobbik felének vagy egyáltalán nincs email-címe, vagy pedig nincsen sajátja (pont ettől ePont...). Mindezt az Informatika és Hírközlési Minisztérium eMagyar Portálján közzétett, azaz hivatalos adatokból olvastam ki. A minap ide visszalátogatva néztem meg, vajh mi található az Ukrajna link alatt. Mi lenne: természetesen Kárpátalja. Igaz ugyan, hogy az eMagyar pontok nagy többsége az (UMDSZ-nek köszönhetően) Kárpátalja határain kívülre esik, ám erről tudomást sem véve Ukrajna címszó alatt Ukrajnáról egy árva szó sem esik. Kárpátaljáról annál inkább.

Három dokumentum olvasható itt, az első magát Kárpátalját hivatott bemutatni. Mit mondjak, igen sajátos koncepciójú összeállítás. A kurta bevezető szakaszban 3 mondat (!) jut a történelemre, a többi földrajz, közigazgatás, éghajlat. A második, leghosszabb rész a természet leírásával foglalkozik (inkább túristacsalogató, semmint szakszerű leírás), majd a hegycsúcsok és a természetvédelmi területek után, se szó, se beszéd, rátér az irodalomra. Ami íróembernek persze jólesik, pláne, hogy a neve is leíratik benne vagy ötször. Bár azt, hogy én egy nagyon nagy író vagyok, azt az IHM nélkül is tudtam.

Ám beteges hiúság ide vagy oda, mégis azt gondolom, egy kárpátaljai összefoglaló egyharmadát aligha érdemli meg kis irodalmunk. Pláne, hogy az első két rész egyáltalán nem magyar, hanem általános vonatkozásban tárgyalja a régiót, így össz-kárpátaljai szempontból azért talán mégiscsak előbb az iparról, a mezőgazdaságról, a közlekedésről, aztán mondjuk a néprajzról, a vallásról, a festészetről kellett vagy lehetett volna írni. Ha a túristacsalogató után már csak a kárpátaljai magyarság szellemi életéről akartak szólni, akkor azért az oktatás és sajtó mégiscsak előbbre kívánkozott volna - ám az összeállításból nem lehet megtudni, vannak-e magyar iskolák, van-e magyar hírközlés, mint ahogy azt sem, hogy egyáltalán léteznek-e magyar intézmények, szervezetek. Ám a magyar írócsoportokkal és kiadványaikkal részletekbe menően foglalkoznak. Mondom: piszkosul jólesik ötször olvasni a nevemet, de azért nem gondolom, hogy a beregszászi színház vagy főiskola, a napilapok és hát persze a magyarságszervezetek ne érdemeltek volna említést. Büntiben vannak, vagy mi? Akkor legalább csupa kisbetűvel! (Még majd rámfogják, hogy az IHM-miniszter a haverom.)

A lap aljára érve a dolog egy fokkal világosabbá vált. Ez áll ott: (forrás: http://www.karpatalja.org.ua) Aha.

Szerintem a következő történt. Valamelyik ráérő samesz a minisztériumban azt a feladatot kapta, hogy kerítsen egy nem túl hosszú, de nem is túl szűkszavú összefoglalót erre az oldalra, valami olyasmit, ami tartalmazza az alapvető tudnivalókat erről az Ukrajnáról vagy Kárpátaljáról vagy a mi a rossebről. Mivel nem igazán értette az utasítást és nagyon hülyén nézett a főnökére, megkapta a szakszerű eligazítást. Légy kreatív, Pistikém, ott a Google.

Basszus, hát valóban! Mekkora esze van a főnöknek! És a samesz már kopogta is bele a keresőbe: Tudnivalók, Ukrajna, Kárpátalja. Hát nem kiugrott legfelültre ez a fasza kis oldal! (Tessék ellenőrizni.) Ihajla, e kell a magyarnak! Nosza, copy, paste, copy, paste, percek alatt összeszedett a rovatok alól épp annyit, amennyit a főnök mondott, és mehetett is pizzázni. (A másik két dokumentum eredetére is van tippem.)

A főnök délután megnézte, na látod, Pistikém, nem is vagy te olyan hülye, jó kis anyag, pont megfelel, de azért a forrást nyomjad alá, hogy ha valami baromság van benne, ne minket csesztessenek.

Ha baromság nem is, de néhány furcsaság azért akad az irodalmi részben, így hát én is az elsődleges forráshoz fordulva megnéztem azt a fasza kis oldalt. És két perc múlva észrevettem, hogy a mi oldalainkat kiutálták a rendszerből. Pedig januárban még ott voltak, bizonyítékom is van rá.

De erről majd holnap.

Balla D. Károly: Webnapló 2006 március 27

Manzárd Terasz és Laptop Szervíz

BDK webnapló a Manzárd Terasz honlapon. Télikert építés - Acer és Dell laptop szerviz Budapest. Üvegezés, medencefedés - Teraszbeépítés: növények elhelyezése.

Google helyezés javítása és honlap Seo: notebook szerviz

A számítógépen írt blog a kárpátaljai magyar író alkotói műhelyébe enged bepillantást az olvasónak. kárpátaljai, Ungvár, határon túli magyar sajtó, Ukrajna, Karpaty News blog, magyar irodalom, dell laptop, asus szerviz, üveg télikert


Télikert építés

növények a beépített terasz üvege alatt

x terasztelikert.hu

Tartalom marketing és Teraszbeépítés - télikert képek a cefeblog honlapján

terasz manzárd szoba

Google honlap optimalizálás

Organikus Google helyezések és notebook javítás a télikerti laptop szervizben

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0