Balla D. Károly

>Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEK | | >Egy piréz | | >Balládium | | >Berniczky Éva

Balla D. Károly – névjegy> üzenet  | >> Névjegy:

Balla D. Károly

posztumusz író, szerkesztő, blogger, piréz

Soha nem laktam másutt, mint Ungváron. A születésem utáni évtől kezdve még a ház is ugyanaz. Minden más megváltozott körülöttem; nagyrészt bennem is.
     Jobb költők az én életkoromban már rég halottak voltak: éveim számát egy ideje 50-re kerekekítem fel. A könyveimét 20-ra. Amennyi ezeknek a híja, épp annyi a többletem, ha azt mondom: 30 éve publikálok és 25 éve jelent meg első kötetem.
     1989-től vagyok szabadúszó - és néhány éve talán szabad is.
     Hibáim az erényeim és erényeim a hibáim. Annyi a hendikepem, hogy páholyból nézhetem a világot. Nagy sikereim kis kudarcokból állnak össze, és sikerek sorozata rajzolja ki fiaskó-életemet.
     Félő, nem leszek már sem Nobel-díjas csillagász, sem világhírű jazzgitáros. Összefoglalható világnézetem és behatárolható identitásom sem lesz már soha.

AZ ÉLTED VOLT REGÉNYE könyv alkotója ugyanis valóban megpróbálta elérni, hogy szövegei valamely véletlen-generátor meghatározta szabályok szerint alakuljanak, de, mint már annyiszor, a szerkesztettség túltáplált igénye és a struktúra iránti már-már beteges vonzalma ebben megakadályozta. Pontos szabályokat alkotott arra vonatkozólag, hogyan idézendők elő a spontán szakadások, melyek legyenek elhelyezkedéséinek törvényszerűségei. S hiába képezte az így felépült rendszer alapját valamely véletlenszerűen bekövetkező esemény, mert a kiinduló mozzanatra ránehezedett a megalkotottság roppant gépezete, s így az egész rendszer sokkal inkább matematikai algoritmusra kezdett hasonlítani, semmint az akaratlanság naiv bájával kecsegtető írásműre.

Ám mégis: az esetlegességgel, még ha nagyon eltervezetten is, de azért alaposan beoltott regény a kifundáltság ellenére megpróbálja eljátszani a spontaneitást.

Ahhoz hasonlatosan (és olyan kétes eredménnyel), mint ahogy egy felnőtt színész szeretné elhitetni nézőivel: most született erre a számára ismerelen világra. Ami persze lehetetlen, mert miköz-ben – tegyük fel: igen tehetségesen – csecsemőszerepét játssza, aközben nem tud teljesen elfeled-kezni arról, hogy ő valójában kicsoda, és kicsoda nem. Bőszen igyekszik oázni és gügyögni, de felnőtt fejjel mégsem képes a pelenkába pisilni.

z önkéntelenségnek, véletlenszerűségnek, spontaneitásnak, esetlegességnek, akaratlanság-nak megvannak tehát az írás aktusa által kijelölt, s épp ezért az megírási folyamat – mint akaratlagos tevékenység – közben áthághatatlan határai. E korlátokat csupán az írói működést megkerülő mód-szerekkel lehetne leküzdeni, például azzal, ha a szerző ollóval felszabdalná kéziratát (a dadaisták egyik kedvenc fogása volt) vagy a számítógép képernyőjén „fogd és vidd” szerkesztéssel (mondjuk: behunyt szemmel) jól összekuszálná szövegét. Ám ezek írás-idegen beavatkozások s ezért méltatla-nok a regényelmélet fogalmainak kitágítására és újraértelmezésére törekvő alkotóhoz.

Egy regény mondatai ugyanis vagy magukban hordják a teljes mű szerkezetének a kódját (mint DNS-molekula a szervezetét), s ez esetben ki is fejthető belőlük, vagy nem, s akkor hiába is rak-nánk őket bármilyen sorrendben egymás mellé: képtelenek arra, hogy szöveget alkossanak.

Így hát, akár tetszik nekünk, akár nem, be kell látnunk, hogy a regényírás a legtudatosabban művelt emberi tevékenységek egyike. A legtöbb, ami elérhető: azt a látszatot kelteni, mintha nem len-ne az.
Kérem, legyenek hát elnézőek – regénnyel és alkotójával szemben egyaránt.

A honlaptartalom egysége - Googleoptimalizálás

A weboldal egymástól elkülöníthető részeit, elemeit SEO-szempontból olyan információcelláknak tekinthetjük, melyekben kulcsszavas tartalom helyezhető el. A legfontosabb, hogy a honlap információcelláinak a tartalma szerves egységet képezve mutssa fú relevnciát - tartalommakeding weblap optimalizálás. Honlap optimalizálás. Google első 10 - SEO Honlapoptimalizálás. Weboldal Google optimalizálás: első 10 hely. Weblap keresőoptimalizálás. Honlap SEO. BDK: kreatív linképítés, kereső marketing - bdk elérhetőségeei

Online marketing szempontból felbecsülhetetlenül nagy a jelentősége annak, hogy egy cég vagy vállalkozó honlapja az egyes keresőkifejezésekre adódó Google találati lista hanyadik oldalán, hanyadik helyén szerepel. Csak az élre kerülő oldalak hozhatnak megbízást, ügyfelet, vevőt, partnert, új kapcsolatokat. Aki nincs az első 30-ban, esélye minimális. Ha az első 10-ben szerepel: nyerő lehet! Ha sikerül a TOP5-be, TOP3-ba kerülni: biztos a siker! Az optimalizált honlapok találati pozícióinak javításával, az organikus helyezések keresőmarketing módszerű tuningjával a SEO-szakértő foglalkozik.

Balla D. Károly elérhetőségei, névjegy.

Honlap optimalizálás - Google

A googleoptimalizálás két elkülöníthatő munkafolyamatból áll, az első az optimalizáció alá vett weblapl tartalmára, felépítésére, szerkezetére, látható és láthatatlan elemeire irányul, a másodikban más webhelyek felhasználásával építünk honlapunk számára linktámogató hálózatot.

 

De mi az a Google honlapoptimalizálás?

Seonyár2008 poszt | Seo honlap optimalizálás újoldal | | Seo ajánló blog blog | Seonyár2008 oldal | seonyár2008 blogter | seonyár2008 wp