FIGYELEM! Új jegyzeteim (naponta írok), friss híreim már csak az új bloghelyemen olvashatók! Belépés: bdk.blog.hu

pillangószívPillangószív-játékom legutóbbi fordulóját sajnos kénytelen vagyok érvénytelennek nyilvánítani, újabbat egyelőre nem is hirdetek... » » » »

A lényeg: már most is érdemes átjönni az új oldalamra, dec. 1-jével pedig ott kell kezdeni olvasásomat! A címét minden eddiginél könnyebb megjegyezni: » » » »

A kamera néha ráközelít a látványosan unatkozó szőke szépségre, aki alig várja, hogy a bölcselmekben felajzott valamelyik főokos átvigye a szomszéd szobába és alaposan megdöngesse, aztán vált a kép, az intellektuális vitába belehörög egy borgőzős hang, mondja a maga primitív, de súlyos igazságait. » » » »

Hosszabb ideje nem tobzódom a virtuális életben, ennek, mint írtam, főként az aktuális munkáim szabtak gátat. De nem csak. Ezt a fapados rendszert egyre inkább nehézkesnek találom, blogolásra jószerével alkalmatlan. Viszont a Blog.Hu pár napja már nyilvános blogszolgátatóvá vált és mondhatom, igencsak kedvemre való a rendszer egésze. December elsejétől valószínűleg ott ott blogolok, de már most is érdemes oda kattintani » » » »

...nem is olyan rossz ebben az országban gyereknek és tinédzsernek lenni, kirándulni és autózni, zenét hallgatni és internetezni, barátságot kötni és céget alapítani. Még ha a Rolls Frakció hajdani tiltott számát kicsit átköltve ötvenévesen én magam úgy érzem is, hogy bár „állva pisilek és ülve kakálok”, de haza dolgában mégis „elég szarul állok”. m » » » »
pillangószívNegyedik forduló! Alkossatok a pillangószív kifejezéssel reklámszlogeneket! Rátok bízom, hogy a kulcsszót tartalmazó fiktív termék vagy szolgáltatás reklámszövegét írjátok-e meg, avagy már létetező dolgot reklámoztok pillangószíves kifejezéssel; de azt is bőven elfogadom, ha szlogenetek semmit » » » »
• Előszó helyett (remélt kötetemhez)
...az eddig megkeresett 5 komoly kiadóból (szinopszist küldtem nekik) az egyik első nap visszaírt, kérték a teljes kéziratot. Ez persze még semmit sem jelent, de a többször megtapasztalt kiadói gyakorlathoz képest (általában nem is reagálnak) mégis előrelépés. Ismeretlenül elég nehéz bárhová "betörni", minden » » » »
Az a helyzet, hogy közönségszervező lettem az Új Színháznál... , és titeket is szeretnélek beszervezni. Lényeg pedig, hogy ha kedvetek támad színházazni (mert ugye az egy remek szórakozás!), szeretnétek valamit megnézni, akkor mindenképp nálam » » » »
...éppen elhatároztam, kicsit átrendezem napjaimat, mielőtt újra abba a hibába esnék, hogy írással tölthető hasznos időm javát átengedem internetes dolgoknak, a fórumok, blogok, versenyek nyilvánosságának. Össze is állítottam egy eléggé szigorú napirendet. Meghagytam így is jónéhány órát a » » » »
... koraestig leginkább kényelmeskedtünk, ötig semmi dolgunk nem volt. Pécs belvárosa egyik kedvenc előfordulási helyem, a Király utca oda-vissza most sem maradt ki... Öt után a Művészetek Házába mentünk, ott megtettük az előkészületeket. Illetve nekem még az interneten is volt frissíteni » » » »
Pécsi szövegperformanszom apró mozzanata volt: a terembe lépő látogatók székükön egy-egy cédulát találthattak aforizma-szerű kis szövegemmel. A bemutatót közvetítő El Lobó blogjába tett hozzászólásokból megtudtam, az est virtuális látogatói hiányolták: ők miért nem kaptak céduláimból. Nos, most örömmel pótolom a mulasztást, íme: » » » »
Az önmagát mintázó torzó - az est oldala nem sokkal az est kezdete előtt új linkekkel és adatokkal bővül, innen lehet csatlakozni az interakcióhoz
MEGHÍVÓ - Pécsre és a képernyők elé
... És ha már magamat tettem tárgyi bizonyítékká, akkor nyilvánvaló, hogy nem változtathatom meg a helyemet, mert a kárpátaljaiságról csak kárpátaljaiként tehetek hiteles vallomást. A vallomásom pedig vagy terhelő, vagy magasztaló » » » »
... az elit viselkedik csőcselék módjára, parlamenti szinten folyik a hazaárulózás, kormányfői szinten a kurvaországozás, a köztársasági elnök és az alkotmánybíró szintjén a kezet nem adás és kezet nem elfogadás » » » »
Itt a negyedik feladvány! Bizony, lassan megfordult a játék: most már nem én adok olvasóimnak feladványt, hanem ők mutatnak akkora leleményességet, hogy nekem kell megfelelnem elvárásaiknak: minél több és ravaszabb összefüggést kell találnom saját "világomban", hogy nekik feladhassam. Íme, a negyedik rejtvény: » » »
Itt is van a pécsi szereplésemhez kapcsolódó harmadik feladvány. Az (ugyancsak pécsi) színházi bemutatótól indulva kell előbb egy könyvcímet megtalálni, majd pedig - néhány felcserélődőtt link alapján - levadászni az elefántot a porcelánboltban, hogy végül újra visszcsatolódjunk Pécs városához: » » » »
pillangószívA harmadik forduló eredményei!!! Ezúttal négy résztvevőt üdvözölhettem játékom új fordulójában: közismert szerzők pillangószív-mondásait kellett megalkotni. A játékosok jelesre vizsgáztak, egyet közülük most is tovább juttattam a döntőbe. Itt olvashatók a részletek és a mondások: » » »
Tizen- és huszonéves koromban érdekeltek az ismusok, bele is kontárkodtam egyik-másik irányzatba. A dadaisták lenyűgöztek, hajlamosnak éreztem magam a lázadásra, aztán vagy tíz év alatt lehiggadtam és kijózanodtam, mígnem átmenetileg kishíján nemzeti irányzatú költő vált belőlem. Amikor az utóbbival járó stiláris jegyektől » » » »
Bár nem tartom magam avantgárd költőnek, de a műfajjal mindig szimpatizáltam, magam is igen szép számmal elkövettem a keretébe sorolható műveket (pl. néhány tucatnyi képverset, ezek egyike látható a rendezvény plakátján), egyik legismertebb alakjának versciklust is szenteltem. A pécsi találkozóhoz kapcsolódó 2. feladvány kérdései éppen erre vonatkoznak. » » » »
2006. októberi ajánlók

BDK frissek, 2006.

Pécs, szövegperformance, Pillangószív

Laptop kijelző - kamera itt:

Balla D. Károly webáriuma. BDK frissek, 2006. A honlap az író életébe és alkotói műhelyébe enged bepillantást. Pillangószív laptop, content marketing, irodalom, blog, könyv, performansz, feladvány, laptopPillangószív

Pillangószív | Pillangószív laptop szerviz | Pillangószív | | pillangószív | linkfelhő

műanyag tartály - kármentő tálca