az UngParty Virtuálé része | készíti: Balla D. Károly | A szerző blogja: BDK BLOG | BLOGFŐ | webmagazinja: BDK Online | írói oldala: Balla D. Károly | BLOGFŐ

  NAPI FRISSEK:

Legutóbbi könyveim:

tejmozi

 

 

 

 

 

Támogatás:

Laptop szerviz - tartalommarketing - google első hely

honlapoptimalizálás - laptop akkumulátor töltő - keresőmarketing szolgáltatás

google első - laptop kijelző szerviz

transzferár nyilvántartás (x)

 

 

 
UngParty Manzárd
Balla D. Károly oldala

 
Frissítés
>>előzmény<<
Úti beszámoló, 2. rész. - 06. aug. 16.

Galopp a tenger felé. Nép mindenhol, karneválhangulat. Majmok. Krokodilus. Ja, és Mickey Mouse. Meg egy hatalmas Shrek. Óriási a tarka tömeg, nekem jönnek és nem kérnek bocsánatot. Hú, de barna az a nő! Itt aztán kizsebelik a turistákat (és mivel mindenki az…), kagylók, ékszerek, úszógumik, naptej, tetoválás, hajfonás, sírkő Szudák felirattal, tangapapucs, hot-dog, napszemüveg szinte ingyen, de holnapra eltörik. Kötött pulcsik! Nagyon jól néz ki az egész, majd biztos veszek valami szépet. Potom 10 hrivnya lefényképezkedni a pónilovon. Ötért meg kilőnek a világűrbe. Reklámok, szórólaposztók. Mintha nem is Ukrajnában lennénk. Ezt az érzetet az orosz feliratok is erősítik. Resztoráncsik, Saslicsok, Mobilocska. Mindent becézünk, minden mozog, él, csillog, és minden eladó. Rengeteg unott nő fonatja a haját. Még piercinget is készítenek. Élvezem az egész forgatagot, csak fogom a táskám, meg ne lopjanak.

Végre ott a tenger! Valóban, tényleg, meghamisíthatatlanul! Már ezért megérte eljönni. Fantasztikus látvány, ahogy nagy, ahogy kék és ahogy végtelen egyszerre. Komolyan, megdobbant a szívem. Körülötte meg azok az extrém hegyek! Így már az sem baj, hogy zsebkendőnyi hely sincs a parton, nemhogy egy egész törölközőnyi. Valahogy mégis találunk, nézem a napozó nőket, lóg a nagy mellük, meg a seggük, talán már nekem sem szögletes. Úúú, de fehér vagyok mellettük. Mindenhol mozgóárusok. Kápcsonájá rébááá! Kibontom a sarum, forró a homok, meg a kavicsok. Holodnájá píívááá! Belegyalogolok a vízbe, vuuhh, hideg. Gárjácsájá kukuruzá! Lassan megszokom, a hullámok egyre nagyobb részt vizeznek össze belőlem, már úszom is, végigsiklik a hasamon egy medúza. Bleee, nyafogok egyet, úgysem érdekel senkit. Mindenki mosolyog, jókedvű. A víz tiszta, lelátok az aljáig, vodoroszok. Később újból a parton, sütkérezem én is. Medovájá páhlává, trúbocski, pidzá domásnájá, kto zselájet? Egy család kér mellettem a finomságokból. Én kicsit drágállom. A főtt kukoricát is. Tulajdonképpen mindent. Figyelem az embereket. A fiúk felfedezték a mellettünk levő betonpadkát, most minél látványosabban próbálnak a vízben kikötni. Persze a lányokat is egyre gyakrabban dobják a tengerbe, azok meg törvényszerűen visítoznak, hogy neeee… Klubnyiká, jezseviká, máliná sz száhárom, sz szlévkámé! De persze újra visszamásznak a padkára, hogy ismét visíttassák őket. Micsoda hülye egy nem vagyunk. Én meg még mindig nem tudok fejest ugrani. Talán, ha a visongók között lennék, már megtanultam volna. Ákúlááá, kátráán, forel, szér kápcsonéj! Időnként átlépnek a törölközőmön a szűkös hely miatt, leseprem magamról a homokot. Még néhányszor megismételjük az úszás-napozás egymásutániságát, végül hazaindulunk.

A tíz nap eggyé folyik össze. Délutánonként a srácok néha röplabdáznak, egyre ügyesebben. Két távolabbi strandot is kipróbálunk, az első nem válik be, rengeteg a vízinövény (ez lenne a vodorosz). Útközben furcsa, nagy területen szétszórt téglahalmokra, és egy-egy téglabódéra leszek figyelmes. Megkérdezem Rusztemet, mik azok. Elmeséli, nemrég földet osztottak errefelé a tatároknak a szovjet kitelepítések kárpótlásául, és ezekkel a kupacokkal jelzik az újdonsült földtulajdonosok, hogy melyik falatnyi terület az övék. További építkezéshez pedig nincs elegendő pénzük. Ez magyarázza a rengeteg félkész házat is. Túl erős a napsütés ahhoz, hogy együttérezzek a szegény tatárokkal. Kedvemre való a környék hangulata, élvezem, hogy ilyet is láthatok.


itt vannak a téglakupacok

A másik strand felé menet megint el vagyok kápráztatva, a buszból hol két szikla között a mélyben elterülő tengert látom, hol pedig rettenetesen formátlan, lázadó hegyeket. Rusztem mellettem ül, büszke a hatásra, majd elpanaszolja, milyen rosszul érzi magát amiatt, hogy rajtam kívül senki sem úgy élvezi ezt az egész nyaralást, ahogy ő szeretné, csak a piálás, a csajozás érdekli őket. A múzeumra sajnálják a pénzt, a vízipipa irreális árát bezzeg kifizetik. Hazautazásuk után meg, az otthoniak érdeklődésére annyit felelnek majd, hogy a Krímen is ugyanolyan a vodka, a csajok sem különbek. Ez legalább annyira meglep, mint az, hogy a négerek pénzt keresnek abból a strandon, hogy megbámulják őket, mint a majmokat. És ráadásul ezt őszintén mondja, pedig neki négy felesége is lehet! Igaza van, részben egyet is értek vele, de megvigasztalom, hogy annyira nem katasztrofális a helyzet, mindannyiunknak tetszik itt, csak máshogy fejezzük ki. A piálással ellenben én sem vagyok kibékülve, a mérsékelttel még semmi bajom, de az igyukmagunkathótrészegrét egyáltalán nem pártolom. A muzulmánok soha nem isznak alkoholt. Úgy látszik, nemcsak tápcsánügyben, de ivászatban is lelkitársra találtam a tatárokban.


extrém hegyek, extrém sport

 


táránka (amikor behódolunk a szárított-sózott halnak)


                                            nem az enyém, mert szőrös


aranyos vagyok


meg hülye is


Rusztemmel és a többiekkel


amikor megláttam a tengert


ebben a félkész házban laktunk

>>folytatás, 3. rész

Csönge a tengeren - úti napló. UngParty Manzárd

Balla Csönge utinaplója

A tenger - 2006. augusztus. Balla D. Károly archív weboldala. Honlapoptimalizálás, keresőmarketing, google első laptop, content, tenger, napló, útinapló, beszámoló, bdk, balla, balla d. károly, csönge, keresőmarketing, honlap, optimalizálás, google, első, laptop, marketing, Balla D. Károly

manzárd

LEGFONTOSABB OLDALAIM:

UngParty.net

Blog.hu

Blogspot

NolBlog

  • BDK politblog
  • Ajánlom magam
  • Egy manzárdőr...

WordPress

Praeblog

  • PraePost

Blogter

Freeblog

Bloglap

  • BDK magasles
  • Találomra

Google sites

Főbejáratok, gyűjtőlapok:

Archívumok

SEO