Frissítés

  NAPI FRISSEK:

Szolgáltatások Budapesten

Az ajánlott honlap témája: budapesti szolgáltatások és szolgáltató cégek Budapesten. Ezeket kulcsszóként használva a weblap a Google-találatok első oldalára került. Lehetőség: mutassa be vállalkozását, szolgáltatását, termékét! Kínálhat árut, munkalehetőséget, partnerséget, népszerűsítheti tevékenységét - és az online tartalommarketing szempontjából releváns linket is küldhet saját weboldalára! Kapcsolat, üzenet, árajánlat kérés, hirdetés beküldése: Szolgáltatások Budapesten

<előző
 

06. aug. 31. (Demszky és más)

Demszky a bukaresti Új Magyar Szónak adott interjújában valamelyest árnyalta augusztus 20-i kijelentését, amelyben a határon túli fiatalokat felszólította, "jöjjenek minél többen, dolgozzanak és vállalkozzanak Budapesten! Hozzák a feleségüket, férjüket, a gyerekeiket is!" (erről ezt írtam).

Így tisztább (és tisztességesebb) a kép, mivel hozzátette, hogy: "aki a szülőföldjén kíván boldogulni, azt a mindenkori kormánynak ebben segítenie kell, de aki úgy dönt, hogy a magyar fővárosban kíván élni, azt természetesen tárt karokkal várjuk Budapesten." És: "Liberális politikusként az a határozott véleményem, hogy nem szabad semmilyen nyomással, semmilyen nemzetpolitikai érdekre hivatkozva otthon maradásra szorítani azokat, akik itt élnének."

Azt ellenben ő is elismeri, hogy: "Valóban bonyolult és bürokratikus a munkavállalási engedély megszerzése a határon túliaknak, mégis van arra törvényes lehetőség, hogy dolgozhassanak Magyarországon."

Ebben az állításában azonban már erősen kételkedem: "a fővárosban mindenki, aki itt keres megélhetést magának, találhat az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő otthont". Ha ez igaz, akkor a dolog voltaképp rendben is volna, ha azonban ez a kijelentés, mint sejtem, egy Erdélyből vagy Kárpátaljáról vagy a Vajdaságból érkező fiatal esetében erős túlzás, akkor Demszky Gábor sem tesz mást, mint hamis illúziókat kelt a határon túliakban, ez pedig semmivel sem bocsánatosabb, mint a kettős állampolgársággal való jobboldali kecsegtetés.

hányan vannak achatáron túli magyarok

Mint jeleztem, felújítom és elérhetővé teszem itt, a Manzárd alatt a Mozgó Világban 2004 ősze óta publikált valamennyi jegyzetemet, így az aktuálisan megjelent (Devenér Muki) után most a 2004. szeptemberében-októberéban írtra került sor. Utólag olvasva több szempontból is érdekesnek találtam ezt az írásomat.

Itt foglalkoztam utoljára a magyar írószövetség ügyével egy Kalász Márton-interjú apropóján; itt fogalmaztam meg először ellenérzéseimet a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavást illetően; itt írok a Szembesülés utolsó átdolgozásáról; Gyurcsányt itt neveztem először médiabalerinának és azt tippelem, az fogja a választásokat nyerni, aki jobban piruettezik; és először mondtam véleményt a közelgő ukrán elnökválasztás esélyeseiről is. Két év távlatából minden elégedettség nélkül azt állíthatom, hogy lényegében jól ítéltem meg a dolgokat, igazam lett.

A másik felújításom a Pánsíp alól kinőtt identifikciós játékra vonatkozik, amely a Blogtér után visszatért ide, és most egy főoldalt készítettem számára a Manzárd alatt. A fejlécben, jobbra fent, kis ikon is segíti mostantól a navigálást.

pillangószívA Pillangószív-verseny keretében egymillió fölé emelkedett a Google-lista találatszáma. Megint eltűnt néhány fontos oldalam az élmezőnyből, ellenben továbbra is a 9. helyen áll a blogtéri pillangószív-címkelinkem és a 10-en NolBlog-Pillangószívem.

Hirdetés Balla D. Károly weboldalain

Szolgáltatás Budapest

Cégek, vállalkozások, szolgáltatók Budapesten. Kedvező munkalehetőség és lakhatás hatáton túli magyarok számára. Hirdetés beküldése. Vezeték nélkül tölthető telefonok

Balla D. Károly webáriuma piréz írói műhely. Demszky főpokgármester - BP. - demszky gábor, budapest, munkalehetőség, cégek, szolgáltatások, hirdetés, hatáton túli magyarok, google első oldal

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0