Honlap optimalizálás ivóvizes témában

jelentés: az ayurvédikus ivóvíz arvisurája

Frissítés

  BéDéKá napi FRISSEI:

A természetes ivóvizek kezelése

Mindnyájunk feladata a Föld ivóvízkészletének megóvása. Ezen belül nagy jelentésőge van az emberi fogyasztásra szánt vizek tisztaságának, az egészséget károsító szennyeződések eltávolításának. Amikor kinyitunk egy pet palackot, ismernünk kell AZ IVÓVÍZZEL SZEMBEN TÁMASZTOTT KÖVETELMÉNYEKkel, jelesül, hogy a víz nem tartalmazhat nem megengedhető koncentrációban egészségre káros anyagokat, ellenben tartalmaznia kell azon ásványi anyagokat, nyomelemeket, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van. Ezen túlmenően az ivóvíznek esztétikusnak is kell lennie: legyen valóban, színtelen, szagtalan, átlátszó. Tiszta, egészséges ivóvíz - fertőtlenítés
06. júl. 18. (lehet, hogy estig még írok ide mást is)

Hm, különös, egy újabb egybeesés, mint nemrégiben Moholy-Nagy esetében. Legutóbbi naplómban a vége felé a Kultúrház műsorával való párhuzamot említettem, az elején a denevérünkről írtam, ma délelőtt pedig a Petőfi délelőtti műsorának egyik témája éppen ez... Most épp azt mondja a szakértő, hogy a tőlük való félelmünkért a katolicizmus a felelős, ugyanis számos ábrázolásban és értelmezésben a denevér a sátán megtestesítője. Érdekes, én inkább pogány babonákra vezettem volna vissza. Bárhogy én vélhetőleg sem babonás sem katolikus nem vagyok, mert mindig is vonzódtam ezekhez a szárnyas kis emlősökhöz. Bizonyításul most be is gépeltem egy nagyon régi, klassan 30 éves versemet: Páfrányok, denevérek. (Tessék a belső rímekre felfigyelni!)


Ungváron túlságosan klórozzák a medence vizét

Tegnap Éva és Csönge Nyíregyházán strandolt. Évára a mindennapi családi nagyüzem közben már nagyon ráfért egy kis kikapcsolódás, és úszni is vágyott már egy ideje. Sajnos Ungváron egyszerűen nincs hová elmenni, a természetes vizek szennyezettek, nem ajánlatos beléjük merülni, az uszodában tömegnyomor, ha egyáltalán üzemel, szűrés vagy cserélés helyett a vizet túlklórozzák. Holott a medencék fertőtlenítésére ma már vannak korszerűbb módszerek, hogy sem a pseudomonas, sem a legionella baktériumok ne telepedjenek meg a vízben.

Persze, ha már nekivégtak, összekapcsolták a kellemest a hasznossal, vittek egy veder áfonyát a barátainknak, akik a múlt héten ennek a kedvéért jöttek át Ungvárra, de egy szem sem volt a piacon.

Nagyon jól érezték magukat, a nyíregyházi strand pangott, Évának egészen Bástya-elvtárs érzése volt a nagymedencében. Csönge pedig folytatja a nyaralást, ma sátorozni mentek Csornoholovára. Persze Éva fuvarozta a lánycsapatot, szívesen tette, legalább megvizitálta novellájának a színhelyét: Csornoholován szőkébb a gyerek.


Mivel kiprovokáltam, a Zrínyi kiadó elküldte 2001-ben (!) megjelent antológiájukat, amelyre az interneten bukkantam rá: nekem is, apunak is novellánk van benne, de tiszteletpéldányt elfelejtettek küldeni. (Azt hittem, hogy a honorrral is lógnak, de aztán tisztázódott, hogy ezek az írások pályázatra benyújtott anyagok voltak (hat évvel ezelőtt!), nyertem is valami díjat az Írószövetség és a Honvédelmi Minésztérium (!) erőpróbáján Az utolsó híd c. munkámmal. A kiírásban valóba benne volt a közlés joga. Pénz tehát nem járt a publikációért, de a tiszteletpéldány iránti igényemet akceptálta a kiadó, kettőnknek elküldtek összesen 4 példányt. A postaköltségük közel 3000 Ft volt.

Az antológia kellemes kinézetű és gondosan készített kiadvány. Címe sajátosan mond ellent a borítótervnek: A székely tanítónőről sok mindenre asszociálnék, csak Bortnyik Sándor művére nem. (A magyar avantgarde nagy alakjáról, Tamkó Sirató és Moholy-Nagy után akár írnom is lehetne, ha már elhitettem magammal, hogy konyitok valamit a modern képzőművészethez...)


Megjött a Mozgó júliusi száma a könyvheti bászomólómmal. Bő hónap távlatából visszaolvasva érdekes újra átélni, hogy és mint zajlott az a három nap. Ez persze csak kivonatolt és tömörített beszámoló, a részletest annak idején öt hosszú blogjegyzetben írtam meg, fotókkal, mellékes sztorikkal; ez kompaktabb, összefogottab, és a vége is más.

A következő, a júliusi penzumot pedig épp tegnap küldtem el, miután a hét végén sikerült megírnom. Ezúttal lesz benne egy-két dolog, amit blogomban még nem sütöttem el.


2006. júl. 18. Balla D. Károly webnaplója

Honlap-Seo: ivóvíz

Balla D. Károly - online blog, BDK webnaplója 2006. júl. 18. Balla D. Károj kárpátaljai magyar író.

Honlap optimalizálás és keresőmarketing az ivóvíz kezelés és víz fertőtlenítés témában. Organikus Google első helyezés a keresőben SEO szakértő segítségével. Székely pet palack antológia, tiszta víz, palackozott ivóvíz, Kárpátalja megyeszékhelye Ungvár, kárpátaljai magyar irodalom, weboldal seo, google optimnalizáció, első hely a keresőben, első találati oldal, honlapoptimalizálás, szemantikus web

Szereplek a HVG által indított GoldenBlog nevű verseny kategória-jelöltjei között. Aki szívesen olvassa az oldalaimat, a Közélet kategóriában a Manzárdra szavazva nyilváníthat véleményt >>ezen az oldalon<<. Előre is köszönöm!

Általános hozzám szólások:

a Fórumban - az Üzenőszobában

a Kettenklubban:
     Berniczky
Honlap-Seo

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0