Balla D. Károly
Üzenetek:
Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

Összes bejegyzés

blogring.hu

 

     BéDéKá-OnLine
     Balla D. Károly
     Könyveim
     Publikációim
     Műfaji listák
FRISSEK:
BLOGTÉR:
MÁS:
     Berniczky
     Pánsíp
     Alkarpatraz
     Dr. Kállay
ÉN, de MÁSUTT:
     Blogtéri Manzárd
     Népszabi Online
     iWiW
     ErTe-Nap i Gonosz
     Freeblog

06. márc. 20.

KözéletCsodálkoztam volna, ha Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelölt (mi szép szó!) a Szólás szabadságában vasárnap este újra el ne sütötte volna azt a Kodolányi Gyula-idézetet ("A magyar agóra mítoszai rendíthetetlenek"), amit már én is - noha nem vagyok mániákus tévénéző - legalább negyedszer hallottam tőle. (Az eredeti tanulmány itt olvasható.) A lakosság kötelező identitáskúráját, a nemzeti tudat és tudatalatti elsajátítását célzó kényszerkezelést vizionáló doktor egyébként is szeret idézgetni filozófusoktól és költőktől. Így például - szerinte - József Attilától. A kongresszusi beszédében citált állítás azonban - "Magyarnak lenni kollektív neurózis" - nem költőnktől származik, hanem Arthur Koestler "Egy halott Budapesten" című írásából (amelyet, igaz, József Attila halálára írt. LÁSD). Tévedni persze emberi dolog. Ám aligha gondolható tévedésnek az alábbi kijelentése: "Mert ha négy évre nyerni tudunk, és utána, mondjuk, az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának - 20 évre minden eldőlne ebben az országban." (idézik többek között ITT.)

Végre kimutatták a foguk fehérjét! Akinek eddig kétsége lehetett afelől, miért is állt a Fidesz a kettős állampolgárság mellé a magyar politika kóborlovagja által kezdeményezett népszavazáson, most az is megérthette, mire megy ki a játék. Hát erre, kedves határon túli magyarok! Nem mi kellünk nekik, hanem a szavazatunk. És az is csak azért, mert féktelen hatalomvágyukban egyetlen percnyi dilemmájuk sincsen afelől, feláldozhatnak-e minket saját érdekeik oltárán.

Orbán Viktor szerint a roppant kívánatos szolidaritás egyetlen mondatban úgy foglalható össze, hogy Magyarországon a magyar emberek legyenek a legfontosabbak. Merőben új definíció! Én legalábbis még nem hallottam arról, hogy valaki szolidaritásnak nevezze azt, ha nyiltan kimondja, hogy a nem-magyarokat másodrendű állampolgároknak tekinti (lévén nem a legfontosabbak). Egészen véletlenül nem a nacionalizmust akarta definiálni az miniszterelnök-jelölt úr?

 
A BéDéKá-Online frissei:
 
frissítés és átlépés a blogringhez
 

Kárpátaljai hírek:
o
Kárpátinfó - egy igazi hírportál

alternatív hírblog
a KMKSZ lapja
az UMDSZ lapja
o
Linkgyűjtemények:
o
  karpatalja.lap.hu
  karpatajairodalma
o
STATISZTIKA:
o

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0