Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

Az összes üzenet - megnyitás után katt a Mindet gombra

blogring.hu
Újabban megjelent:
Erény vagy
Mozgó-manzárd
Ki reggel megbocsáthat
Az álmok szent pribékje
 
Új könyvem:
 
Hírek Kárpátaljáról:
 
Az oldal statisztikája:
 
 
<<üzenőfal
főbb rovatok és frissek: a fotóm alatt>>

Balla DK webnaplója - a legfrissebbhez
C-dul:  

05. jún. 22.
szabad fórum  |  hozzászólás

Nem írtam még arról, hogy megkaptam a Peresztrojkácska 4 darab CD-tiszteletpéldányát a kiadótól. Nagyon mutatós a doboza is, maga a CD pedig kifejezetten szép.

Végül is örülök, hogy vállalkoztam az effajta megjelenésre. Lassan készítenem is illenék a második részt (Baglyok őrizte táj, 1990-1995), de még nem igazán fogtam hozzá. Kicsit újra ellustultam, helyesebben sok mindennel foglalkozom, legtöbbet a honlappal, az érdemi munkát viszont halogatom. Ma például egész nap azt tervezgettem, hogyan festene a honlapom, ha adatbázis-alapú rendszerre és php-oldalakra térnénk át, mint Kolos ajánlja (ehhez már meg is tettük az előkészületeket). Látom számos előnyét, de a hátrányait is (ebbe nem megyek bele, unalmas lenne, és a hozzáértőknek szakszerűtlen, a laikusoknak pedig túl szakmai). Egyelőre valószínűleg egy kísérleti verziót készítünk el, aztán majd kialakul. Mindenesetre az UngParty Archívum rendezését egyelőre felfüggesztettem, hiszen meglehet, hogy minden régi anyagot újra elő kell vennem és az új rendszerbe beillesztenem. Jaj, sosem lesz vége ennek a bütykölődésnek. (És milyen jó, hogy nem!)

*

M. Dóra telefonhívása. Számomra nagyon jó hírrel szolgált, de magának meg komoly fejtörést okozott azzal, amit tett, és amiről most beszámolt. Tanácsot kért, én meg nem tudtam semmi okosat mondani, pedig voltaképp énmiattam került ilyen helyzetbe. Ez így elég rejtélyesen hangzik, de többet nem akarok elárulni, legfeljebb annyit, hogy írt valamit, elég komoly dolgot, ami engem is érint, publikálni is tudná egy ugyancsak komoly helyen, de mindez általa előre nem látott problémákat vetett fel. Hát majd csak kitalál valamit, bízom a leleményességében.

*

Ezt írtam a blogajánló blogba:

Egy magánterület Gyergyóben

Azok közé tartozik, akik élethelyzetüket helyzetként és nem sorsverésként élik meg. Ezért is tartja fontosnak, hogy magáról szólva közölje: "Szeretem a szilvásgombócot. A madártejet, mézzel. Nem bírom a hideget, a meleget, a langyos napikultot, a megélhetési nemzetpolitikát." Ha lehetek szubjektív: a szilvásgombóc nekem ugyan nem a kedvencem, a madártejtől pedig akkor is émelygek, ha nincs benne méz. Ennél jobban csak a megélhetési nemzetpolitikától fordul fel a gyomrom - ebben tehát közös a viszolygásunk. Egyébként pedig Gergely Edit nem védi, hanem megéli magyarságát, nem őrizgeti, hanem használja anyanyelvét. Amit hatásosan védelmez és őriz, az a szuverenitása, a magánterülete, s ha éppen más betolakodókkal nem kell megküzdenie, akkor a vérszívó szúnyogokat győzi le erkölcsi fensőbbségének és ékesszólásának éles fegyverével. Igaz, mellesleg a falra is felkeni őket.

*

Olvasom (lásd alább), hogy az ukrajnai hatalomváltás nem hozott változást. Dehogynem. Mindennek meredeken felment az ára. Na jó, ez demagóg kijelentés, a valódi piaci viszonyok kialakulása hosszú távon mindnyájunk érdeke lenne, ám rövid távon annyi bizonyos, hogy Éva, annak ellenére, hogy már nincs fűtési szezon, második hónapja nem nagyon tud beleférni a korábban a téli gázszámlát is fedező havi háztartás-pénz keretbe.

Annak viszont örülök, hogy talán Nyugaton is látják: ez a forradalom legjobb esetben is csak annyit jelentett, hogy a belső erőviszonyok átalakulása más érdekeket helyezett előtérbe a korábbiak helyett, ám a "régi és új oligarchák" az új hatalomban továbbra sem érdekeltek a társadalom demokratizálódásában. Ezt az országot még mindig a korrupció működteti, nem pedig a demokrácia.

 
Naplóm Ketten Klub néven bekerült a HVG indította verseny első fordulójában a 100 legjobb magyar blog közé. Aki esetleg szavazna rá a július 19-ig zajló második fordulóban, >EZEN AZ OLDALON< teheti meg. (Az én-blogok közül kell kiválasztani a Ketten Klub nevet!) Előre is köszönöm!

Linkajánlat (Kárpátinfó): Az ukrajnai hatalomváltás nem hozott változást

„Az ukrajnai hatalomváltás nem hozott semmiféle változást az országban, ugyanis az országban ugyanaz zajlik, mint Leonyid Kucsma ideje alatt” – írja a német Die Tageszeitung kiadvány.

Az Ukrainszka Pravda internetes kiadvány szerint a német lapban közlik, hogy Viktor Juscsenko ukrán államfő aktív külpolitikát folytat, ugyanakkor ez nem a lehetőségeken alapszik, hanem a „kívánságokon”. „Az Európai Unióhoz való viszony elvileg meg sem változott” – írja a lap, majd közli, hogy a belpolitikában még kevesebb siker tapasztalható, hiszen a kormány >>tovább



Hozzászólások, kiegészítések naplómhoz: (lásd még ITT is)
Friss informatikai és tudományos hírek:

frissítés és átlépés a blogrinhez