Az UngParty Manzárd - Ketten Klub név alatt - bekerült a HVG által indított blogverseny első fordulójában a kiválasztott 100 legjobb magyar blog közé. Aki szereti honlapomat és esetleg szavazna rá, >EZEN AZ OLDALON< megteheti. (Az én-blogok közül kell kiválasztani a Ketten Klub nevet!) Előre is köszönöm!
Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

Az összes üzenet - megnyitás után katt a Mindet gombra

blogring.hu
Újabban megjelent:
Ki reggel megbocsáthat
Az álmok szent pribékje
Hiány-előzmények
Időnek előtte
 
Új könyvem:
 
Hírek Kárpátaljáról:
 
Az oldal statisztikája:
 
 
<<üzenőfal
főbb rovatok és frissek: a fotóm alatt>>

Balla DK webnaplója - a legfrissebbhez
C-dul:  

05. jún. 20.
szabad fórum  |  hozzászólás

Szöllősy Pál villámlátogatása. Hatodmagával érkezett négy napos kárpátaljai körutazásra, a többiek épp felmentek a várba, de ő, ahogy mondta, nem tudott az utcánk mellett elmenni anélkül, hogy be ne kukkantott volna hozzánk. Ez jólesett. Épp annyi ideje volt, pár szóban elmesélje, miként zajlott az EPMSZ legutóbbi konferenciája (tiszteletbeli elnökként Pali bátyánk továbbra is a Szabadegyetem motorja), illetve hogy velünk elmeséltesse, hogy s mint élünk mostanában.

* * *

Miután szombaton Bátyu és Kolos is megérkezett, tegnap, vasárnap, megvolt a nagy családi születésnap + 50. házassági évforduló. Ahogy korábban erről már írtam, Nevickén, a Camelot étteremben került sor az alkalomra. Végül is 12-en ültünk az asztalnál. A kiszolgálás ugyan hagyott kis kívánnivalót maga után, de a kaja jó volt. Az enyém legalábbis mindenképpen. Egy kis adag, bögrében felszolgált borscs után roston sült pisztrángot ettem, gombamártással és rósejbnivel. A halat teljesen kifilézték, mégis egészben maradt, a belsejét pedig megtöltötték fűszerekkel; a mártás is nagyon illett hozzá. Így hát egy tányéron volt a három kedvencem: hal, gomba, krumpli. Jól is laktam, mint a duda. A csapolt sör is megjárta. Aztán Bátyu elindult az öregekkel haza, és mi még kiültünk a teraszra; ott még kellemesebb volt, ebédelni is ott kellett volna. Ittam még egy elegánsan és nagyon szakszerűen szervírozott teát.

Az öregek nagyon elfáradtak a végére, elszoktak az effajta igénybevételtől. Alapjában véve jól sikerült az egész; elég sok fotó is készült a mi kis gyenge gépünkkel; a használhatók néhányát betűzöm; ha nem is egyszerre mindet.


50 éve házzaságban - anyám 80 éves


Bátyám és az Öregek


Anyu, Pali bácsi, Olenka, Lexi


Tamás, én, Éva, Bátyu, Attila, Apu, Anyu, Pali bácsi, Lena


Bátyu, Attila, Apu


Csönge, Kolos

* * *

A Komolyan véve a blogajánló blogban való szereplésemet, ezeket a kis kedvcsinálókat írtam az oldalra:

Polihistória

A nagy öregeket (Vekerdi László, Gazda István...) leszámítva talán az utolsó magyar polihisztor. Egyszerűen mindenhez ért. De nemcsak ettől az, hanem inkább attól, hogy egységében látja a világot, és a világban való létünk szempontjából egyenrangúnak gondolja a művészetet és a tudományt, az alkotómunkát, a kutatást és az élet apró dolgait. Norman Károly eredetileg elméleti csillagász, emellett filozófus, szépíró, számítástechniakai szakíró, programozó, webszerkesztő; szakmai szinten ért a nyelvészethez, fordításelmélethez, az állat- és növénytanhoz, etológiához, humánbiológiához - és ki tudja, mi mindenhez még. Versenyszerűen sportol és mellesleg talán a legnagyobb magyar Tolkien-szakértő. Ennek megfelelően jegyzetei, elmélkedései a legkülönbözőbb területeket érintik. Naplószerűen sorjázó spekulációinak sajátos gondolatmenete nem mindig követhető könnyen - cserébe azonban nem is olvasmányosak.

A gyöngeség ereje

Adva van a világ dolgait szigorúan szemlélő publicista és napilap-szerkesztő, aki idejének javát politikai, közéleti írások előállításával és olvasásával tölti, s akiről joggal hihetnénk, már csak karakteres arcéle és tekintélyes szakálla okán is, hogy keménysége és szigorúsága legfőbb jellemvonásai közé tartozik. Ám a rátarti közíró érzékeny lélekre valló novellákat ír és publikál, megingatva első véleményünket. De ez még mind kevés, mert a családjával, különösen kisfiával olyan gyöngédséggel bánik, mint a legvajszívűbb és kissé már agyalágyult nagyapa. A szúrós tekintetű és pengeítéletű közember egyszercsak gyermeteg, naiv, el-elérzékenyülő családapává válik. Minderről megható őszinteséggel és természetességgel számol be irodalmi nívójú blogjában. Úgy hívják: Andrassew Iván.

*

Különben tegnap lezárult a legjobb magyar blog címéért indított verseny nevezési szakasza a HVG oldalán, ma délután közzéteszik a szerkesztőség által összeállított 100-as listát, amiből aztán a közönség szavazással választja ki a legnépszerűbbet. Emellett szakmai díjak is lesznek, már felállt a zsűri. Kíváncsi vagyok, bekerült-e a Manzárd az első 100 közé. Ha igen, tudatni fogom.

[Délután: közzétették a listát! Az UngParty Manzárd - Ketten Klub név alatt - bekerült a HVG által indított blogverseny első fordulójában a szerkesztőség által kiválasztott 100 legjobb magyar blog közé. Aki szereti honlapomat és szavazna rá, >ezen az oldalon< megteheti. (Az én-blogok közül kell kiválasztani a Ketten Klub nevet, aztán klikkolni a MEHET-re.) Előre is köszönöm!]

Itt lehet tájékozódni a versenyről:

Linkajánlat (HVG): Szabó István Moszkvában

Szabó István életműdíjat kapott az idei Moszkvai Filmfesztivál pénteki nyitónapján. A hétfőn megjelent interjúban Szabó, aki egyébként már 1967-ben nyert fesztiváldíjat Moszkvában Apa című filmjével, összevetette a politika és a pénz nyomását: "A politikai cenzúra alatt az ember úgy érzi magát, mintha pisztolyt szegeznének rá. Amikor lőnek, akkor az ember elrejtőzik és vár, amíg elfogynak az ellenség töltényei. A piacgazdaság ellenben mocsárra emlékeztet, amely nem olyan borzalmasan és gyorsan öl, de sohasem fogy ki a lőszerből. A művész feladata mindenesetre ma is ugyanaz, mint régen: megnyerni az akadályfutást. A fő, hogy ne féljen ugrani."

>>tovább


Linkajánlat (Terasz): Beszélgetés Vidnyánszky Attilával

...évente csak két-három produkciót vállalok a srácokkal. Szomorú beismerő vallomás ez. A jövő évtől talán visszatáncolok. Folyamatban van, hogy az Operában lemondok a főrendezői állásomról. Ha nem tudok megegyezni az új vezetéssel, akkor teljesen elmegyek. Én nagyon szeretem az intézményt, úgy érzem, engem is szeretnek. Szívesen rendeznék évente egy darabot az Operában, a többit Beregszászon. Két-három évvel ezelőtt annyira elfáradtam a napi görcsökben, hogy elmenekültem otthonról, de nem tudom végleg otthagyni. Trill Zsolt is elment, de lemondott minden produkciót az Új Színházban és visszajött. Minden patetizmus nélkül mondom, nekünk ez a sorsunk, ez adatott. Csak egy kicsit méltóbb körülményeket kellene teremteniük azoknak, akiknek ez a dolguk, hogy otthon tudjuk szolgálni a közönségünket, és sokat tudjunk utazni, képviselve a színházunkat és

>>tovább


Hozzászólások, kiegészítések naplómhoz: (lásd még ITT is)
Friss informatikai és tudományos hírek:

frissítés és átlépés a blogrinhez