Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :
blogring.hu
Hírek Kárpátaljáról:
<<üzenőfal | alább: frisseim a honlapon, új publikációim, mai napló
MozgóManzárd 03-04
Szembesülés-interjú
A nimfa és az unikornis
Tejmozi a Holmiban

Balla DK webnaplója - a legfrissebbhezWEBNAPLÓ- közhírek, magándohogások - éves és havi archívum, ehavi napi bontás, friss jegyzet :

05. máj. 23.
szabad fórum  |  hozzászólás

Kedves olvasóim! A bal oldalon látható Üzenőfal egy újabb szolgáltatása honlapomnak: bárki elhelyezheti benne rövid, 300 karaktert meg nem haladó üzenetét. Figyelem, az üzenetek nem maradnak meg "örökre" és utólag nem kereshetők vissza (mint pl. egy fórum esetében), csupán az utolsó 10 üzenet olvasható. Akinek hosszabb mondanivalója van, éljen a Hyde-park vagy a Fórum lehetőségével.

Az Üzenőfalhoz is (mint a Fórumoknál), külső szolgáltató, ezúttal a Blogring szolgáltatását vettem igénybe (logójuk látható a "fal" alatt).

Kérek mindenkit, próbálja ki az új szolgáltatást, lássuk, jól működik-e. Ha beválik, esetleg kiteszem a főoldalra is.

Most ennyi. Tegnapi naplómban sok más egyébről is írtam, újra betűzöm ide, mert az átrendezés miatt egy ideig nem volt saját linkjén elérhető:


05. máj. 22.

MozgóManzárd 03-04

Dolgoztam és fejemet fájlaltam az elmúlt napokban. Írtam egy cikket, egy könyvkritikát, és majdnem befejeztem egy verset is. Tegnap meg alig láttam ki a fejemből: a szép időt megelőzte a migrénem. Közben meg kicsit megint átszabtam a főbb oldalakat, megváltozott a Kettenklub és az UngParty Főbejárat címlapja is. És az archívumban is egyre több szerző anyagát teszem elérhetővé; most éppen 74-nél tartok: lásd.

Ennél is fontosabb, hogy végre a STARTLAPOK sorában tegnaptól ott található a karpataljairodalma.lap.hu, így látni igazán, hogy elég sok munka van benne. A tartalmi részt én állítottam össze, Kolos kivitelezte és publikálta a lap.hu rendszerében; ez az első ilyen közös munkánk (karpatalja.lap.hu-t pl. egyedül gondozza), de lassan én is megtanulom a kezelését, így a frissítéseket egyedül is el tudom majd végezni. Fontosnak gondolom, hogy legyen egy ilyen oldal; talán idővel azok a kollégák is belátják, akik alighanem maguk is elcsodálkoznának (ha interneteznének és nem néznék le a cybervilágot), hogy tőlük is mennyi mindent találtam a hálón.

*

Csönge a minap színházban volt, a Mester és Margaritát nézte. Bár ő ingyen jutott be barátja révén, állítólag a legjobb jegyek 150 grivnyába kerültek. Egy fél nyugdíj.

*

Tegnap félszemmel bele-belenéztem az eurovíziós dalfesztivál Kijevből közvetített döntőjébe (amíg egy thriller nem kezdődött; majd a reklámok idején; majd a film után), és végre megtaláltam (megalkottam) a pontos szakkifejezést arra a könnyűzenei műfajra, amit pl. a 12. helyen végzett magyar Nox együttes is képvisel: etnogagyi.

*

Andrassew Iván alább is ajánlott oldaláról jutottam el a HVG blogversenyéhez (katt a logóra). Érdekes ötlet, gondoltam, benevezek, miért is ne. Ugyan nem számítok arra, hogy akár nyerhetek is valamit (bár elég szépek a díjak), de miért ne szerezzek így pár olvasót magamnak. Ha más nem, a zsűri tagjai kénytelenek lesznek belekukkantani az oldalaimba. Egyelőre még csak a jelölés tart. Én önjelöltem magamat. Nem tudom, van-e jelentősége további jelöléseknek, de ha valaki annyira perverz ízléssel rendelkezne, hogy akarná a blogomat jelölni, akkor kattintson a fenti logóra és a HVG-oldal jobb hasábján látható "nevezési űrlap" megfelelő rubrikájába ezt a címet írja be: http://www.hhrf.org/ungbereg/manz.htm - ehhez nem kell semmilyen regisztráció. Később majd szavazni is lehet, ahhoz majd kell.)

*

A magam lassúdad tempójával Karinthy Márton Ördöggörcsének olvasásába kezdtem. Élvezetes. A kicsit széttartó formát és a sok csapongást is egybefogja a remek stílus. Egyszerre mély és szórakoztató, precízen dokumentatív és vallomásosan személyes. Helyenként meg kínosan őszinte - és ettől is nagyon jó.

 

Linkajánlat: Andrassew Iván blogja

Többen érdeklődtek, hogy mit szólok a matula.hu oldalon megjelent programajánlómhoz. Ami persze egy paródia, bár szerzője annyira szerény, hogy nem jegyzi magát, csak engem. „Valaki” kérdezte, hogy írtam-e nekik békülékeny hangú levelet? Írtam, de nem küldtem el.

„Ez igazán kedves volt tőletek. Igen nagyokat röhögtem, Milos mamája meg pláne. (Bár van benne néhány szó, kifejezés, amit még soha nem írtam le. Például "civil kurázsi". De nem baj. Ja: és beletehettetek volna egy linket. Nem azért, hogy viszonozzátok azt a hallatlan olvasottság-növekményt, amit hoztam nektek, hanem azért, hogy a szerencsétlen olvasó megnézhesse, amit parodizáltok.)

Ettől függetlenül köcsmék vagytok. Aranyos kis köcsmék.

Iván”

Azért nem küldtem el, mert bármennyire is jó és kedves ez a paródia, - egyéb gusztustalanságaik mellett - nem szabad elfelejteni, hogy a matulások engem följelentgetéssel vádoltak, ami mégiscsak a legnagyobb sértés ebben az országban - legalábbis bizonyos körökben. És, noha pontosan tudják, hogy nem jelentettem föl őket, sőt semmit nem tettem ellenük, elfelejtették ezt jelezni a nyilvánosság előtt.

>>>tovább


H o z z á s z ó l á s o k: (lásd még ITT is)