<előző
  Pécs, november 7. - 1. feladvány!!
 

A FELADVÁNY MEGFEJTÉSE

Keresd az összefüggést!

szövegMindazok számára, akik bekapcsolód(ná)nak tervezett pécsi szereplésem előkészületeibe, kis feladvánnyal "kedveskedem". Nyomozásra, egy konkrét összefüggés felderítésére biztatlak titeket. A feladat a következő.

pécsAz önmagát mintázó torzó című rendezvény, mint tudjátok, a Pécsi Művészetek Házában most nyitva tartó Salvador Dalí-kiállítás egyik kísérőprogramja, épp ezért szólt a felkérés számomra nem egy szokványos író-olvasó találkozón való résztvételre, hanem, mint honlapjukon már olvasható: "avantgarde irodalmi est" megtartására. Ezért is készülök szövegperformansz bemutatására és online interakciókra.

Nos, a házigazdák említett honlapjának ezen az oldalán olvasható egy rövid ismertetés a Salvador Dalí-tárlatról és magáról a Mesterről. Ez így kezdődik: "A Művészetek Háza egyik fontos célkitűzése, hogy..." és így fejeződik be: "... valamint a Dalí személyéről kialakított képet." Nos, a teendőtök az, hogy kiderítsétek, mi a közvetlen (!) összefüggés énközöttem és az ismertetés négy bekezdésnyi szövege között. (Tehát nem elvont, "belemagyarázható" analógiáról vagy valamiféle áttételes megfeleltetésről van szó, hanem konkrét kapcsolódásról.)

Segítséget most még nem adok, várom első ötleteiteket, megfejtési kísérleteteket vagy a konkrét megoldást. >>>IDE ÍRJÁTOK BE<<<. Az ötleteket - szellemességük vagy a megfejtést közelító voltuk alapján - 1-től 10 pontig értékelem, de a győztes az lesz, aki az egyetlen megoldást pontosan bizonyítva megadja. (Az eredményeket a jelen oldalon teszem közzé frissítésként.)

Bízom leleményességetekben, de ha sehogy sem juttok dűlőre, akkor 3 segítséget fogok adni nektek, kettőt elutazásomig, egy utolsót pedig nem sokkal az est kezdete előtt (ennek formáját addig kitalálom). Ha ennek ellenére sem bukkantok a közvetlen kapcsolat nyomára, akkor azt csak magán az esten fogom élőben felfedni, és majd El Lobó blogjának aktuális bejegyzéséből tudhatjátok meg.

A pontos és bizonyított megfejtést elsőként megadónak azt tudom felajánlani, a helyszínen azt est résztvevőivel dedikáltatok nevére egy programfüzetet és azt a címére - ha megadja - elpostázom.

Figyelem: a találkozó közreműködői és szervezői nem vehetnek részt a nyomozásban!

(oktober 21.)


Frissítés október 25-én:

Első segítség: "Google!" (hívjátok segítségül a keresőt!)

[A fenti segítséget 'nagya' hozzászólásában elégtelennek találta. Pedig elégséges, leellenőriztem. Tanácsként ezt tudtam megjegyzéséhez hozzáfűzni - hátha másoknak is segít: "Gondold végig, mi az a kettő, ami között az összefüggést meg kellene találni. Ha valóban ezeket gépeled be a megfelelő alakban, akkor az első néhány (nem árulom el, hány) eredmény között már ott találod azt, amelyik a megfejtés felé az első és legfontosabb lépést adja."][okt. 26]


Frissítés október 28-án:

Második segítség

Megadok egy fogalmat (előre sejthető volt): szövegegyezés. És mivel a Googleval, úgy látszik, nem boldogultatok, megmutatom, hogy mit kellett volna keresni: "Google!"<<kattints a linkre!!

Szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy ezt a két nevet kellett beírni, nem? Nos, az első tíz találat között (nem árulom el, hogy hanyadik helyen) ott van az az oldal is, amelyiken egyértelmű szöveges utalás - sőt: link is! - mutat arra, amit keresünk.


Újabb frissítés október 28-án:

MEGFEJTÉS

Fiatal miskolci költő- és performer-kollégám megfejtette a feladványt: pontosan, oldalról oldalra haladva kinyomozta az összefüggést a Dalí-rendezvény beharangozó szövege és énközöttem. Akik esetleg maguk szeretnének rájönni a dolog nyitjára, ne kattintsanak az alábbi linkekre:

Tatár Balázs János megfejtése a Hozzászólásokban

A megfejtés kommentárja részemről: KÉT MONDATOM DALÍRÓL.

>> 2. feladvány >>

szöveg üzenet küldés

Szöveg-Performence Pécs - Feladvány 1.

UngParty - Balla D. Károly weboldal

Balla D. Károly: szövegperformance. Pécs 2006. Kapcsolódó feladvány - 1. Keresd az összefüggést! Szemantikai kontextus. SMS-szöveg üzenet küldés Pillangószív kulcsszóval, szöveg, performance, bdk, ungparty honlap, szöveg-összefüggés, pécs, üzenet küldés, feladvány, megfejtés, dalí, google

A szemantikus Google keresőben előre kerülni

Az rganikus keresetalálatok által hozott természete kulcsszavas forgalom növelése

honlapoptimalizálás - szövegtartalom optimalizálás

 

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0