<előző
  Pécs, november 7. - 3. feladvány!!

Az önmagát mintázó torzó | 1. feladvány | 2. feladvány   Frissítés: megfejtés

Keresd az elefántot!

elefántMáris itt van a pécsi szereplésemhez kapcsolódó legújabb, harmadik feladvány: most is több lépcsős internetes nyomozással lehet megadni a válaszokat - és Pécstől most sem szakadunk el!

Nem tartom magam drámaírónak, holott vagy hét-nyolc darabot is írtam életemben. Mivel azonban ezeket nem játsszák a színházak, semmi alapom nincsen arra, hogy színpadi szerzőnek gondoljam magamat. Még akkor sem, ha az ebben a műnemben elkövetett kísérleteim közül kettő mégis megérte a bemutatót. Az egyik alkalom - micsoda véletlen - éppen Pécshez kapcsolódik. A kérdés első, bevezető része éppen ez:

1) Mi annak a színpadi játékomnak a címe, amelyet néhányszor láthatott a pécsi közönség? Mi a színház és a társulat neve?

De ez így nagyon könnyű lenne, pillanatok alatt kideríthető a válasz, ezért van egy könnyű és egy nehezebb további kérdésem.

2) Mi annak a kötetemnek a címe, amelyben a keresett színpadi játék napvilágot látott?

A java pedig csak most jön: a drámakötetemre adódó Google-listán e percben egy hibás találat is felbukkan: ha kattintuk, egy kárpátaljai alkotó bemutató oldalát kapjuk - aki azonban nem én vagyok, és nincs is az enyeméhez hasonló című műve. Linkcsere történt, azt is mondhatnánk, a hírportálnál a webmester elefántként működött a linkek porcelánboltjában. (Ha megnézzük a google által október 22-én tárolt változatot is, tisztább lesz a kép...) A kérdés pedig, hogy Pécsre visszacsatoljunk:

3) Kicsoda a hibás linkre adódó művész és munkáit (másokéival együtt) mikor mutatták be Pécsett, milyen rendezvény keretében?

Mivel a hibás találatot a Google pár nap múlva már valószínűleg nem fogja megadni (hiszen az eredeti oldal megváltozott), ezért rövid határidőt szabok: november 4-e, déli 12 óráig lehet keresgélni és >>ide betűzni<< a megoldást.

Díj: - a szóban forgó drámakötetem egy dedikált példánya az eslő megfejtőnek (Ha senki nem lenne eredményes, később adok segítségeket.)


Frissítés november 2-n: MEGFEJTÉS (csak az olvassa el, aki nem akarja magát a nyomozásban kipróbálni)

Bár nehéznek, összetettnek gondoltam a fenti feladványt, leleményes olvasóim számára nem okozott különösebb gondot. Alig néhány órával a közzététel után már ketten is, egymással is versengve, megadták a megfejtést >ITT<. Mindkettejük megoldása jó, de nagyát illeti az elsőbbség, ő nyerte a könyvet. Bár nem azt a kötetcímet adta meg, amelynek a megtalálását és valószínűsítettem, de a nevezett mű korábbi könyvemben is benne van, így el kell fogadnom. Külön érdekeség, hogy ez a könyvcím - bár nincs benne elefánt :) - szintén elvezetett a hibás linkhez és a további megoldáshoz.

A megfejtés menete nagyjából a következő lehetett: a színház pécs és a nevem megadásával a Google megtalálta kis színpadi játékom címét, a társulat és a befogadó színház nevét: A lila zászlórúd - Pécsi Harmadik Színház - Happy End Cirkusz Színházi Társaság. Ezután ki lehetett keresni, melyik kötetemben van benne az adott abszurd drámácska. A kötet címére és a nevemre történő rákeresés pedig megadja ezt a linket, amelyen e percben Magyar László festőművész életrajza jön be. Az is megtudható, mely képzőművészeti társaságnak a tagja, ennek nevét Péccsel kombinálva lelhető fel a hír, mikor volt ott tárlatuk. Ennyi... Szerintem nagyon nehéz volt, de úgy látszik, mégsem. Gratulálok a leleményes netnyomozóknak.

Újabb feladvány: rövidesen.

télikert

Organikus honlap optimalizálás

télikert gyártás és teraszbeépítés - tömeges sms küldés - ajánló

ungparty

Seo optimalizálás - Tömeges SMS - Télikert

Keresd az elefántot! UngParty Manzárd

Feladvány: keresd az elefántot. Balla D. Károly webáriuma az író életébe és alkotói műhelyébe enged bepillantást. SMS télikert, seonyár2008, elefánt, feladvány, pécs, szöveg, performance, megfejtés, Pillangószív, bdk, balla d. károly, honlap optimalizálás, télikert és link építés, sms küldés, honlapoptimalizálás, seo marketing

Balla D. Károly webáriuma. SMS Télikert

organikus honlap-optimalizálás - helyezések