PR-cikkek megjelenése a keresőmarketingben

Keresőtalálatok felhasználása marketing célokra

manzárd  

  NAPI FRISSEK:

Tartalommarketing mint SEO-módszer

Amióta a PR-cikkek megjelentek tömegévelb a keresőmarketingben, ez lett a legnépszerűbb linépítési módszer. Az első magyar SEO-verseny idején - 2006 - még más módszerek jártak (linkkatalógusok, oh!), de én mintha ráéreztem volna a píár és tartalommarketing lehetőségeire: cikkeket, plogposztokat kezdtem írni és megjelentetni nagy számban. Lásd az alábbi újságcikkemet Pillangópolitika cím alatt.

Linkelhelyezés public relations cikkben

Ma már evidencia, hogy a keresőmarketing célú PR-cikkek publikálása a linkprofil építés leghatékonyabb módszere, mely abban különbözik az egyszerű linkelhelyezéstől, hogy a cikkben található hiperhivatkozások megfelelő szövegkörnyezetet kapnak, így releváns linkeket produkálunk, azaz közlőhelyünk a jó píár-cikk révén az adott kulcsszavakra nézve relevanciát mutat - ez pedig alapfeltétele az így hivatkozott weboldal TOP helyezéseinek.

<előző
  Új Szó, 2006. okt. 14


Pillangópolitika

Felteszem, az olvasók többsége ugyanúgy nem tudja, mi fán terem a keresőmarketing, mint ahogy három hónappal ezelőtt nekem sem volt fogalmam róla. A mélységes tudatlanság sötétjében tengettem volna hátralévő éveimet, ha nem kényszerít megvilágosodásra egy internetes verseny. A meghirdetés napján a Google keresőbe hiába gépelte be az ember a „pillangószív” szót, a program egyetlen ilyen kifejezést sem talált a világhálón. A versenyben indulók feladata éppen az volt, hogy év végére a saját honlapjuk ne csak felkerüljön erre a találati listára, hanem első helyen is legyen rajta.

A magyar cybersztrádán száguldozó profi honlapkészítők és amatőr bloggerek szakmányban használni kezdték a kulcsszót, kitették weboldalukra, beleírták cikkeikbe, megpróbálták értelmezni, tartalmat tulajdonítani neki. Igen sokan külön oldalakat, portálokat indítottak ezen a címen. A keresőprogram sorra megtalálta mindet, most, október közepén a Google már két és fél millió (!) pillangószíves találatot regisztrál.

A verseny persze öncélú, ám a keresőmarketing komoly dolog. Ha ugyanis valamilyen szolgáltatás vagy termékféleség után kutatunk az interneten, akkor nagy eséllyel a legkönnyebben fellelhetőt választjuk, vagyis azt, amelyiket az élre sorolják a keresőprogramok. Ennek állítólag manapság, az online-kereskedelem elterjedésével, óriási az üzleti jelentősége. Így külön szakemberek foglalkoznak azzal, hogyan lehet egy bizonyos honlapot minél jobb helyezéshez juttatni, miként lehet úgy optimalizálni, hogy a keresőszoftverek „szeressék”.

Nos, ha valakinek pillangószívre szottyanna kedve, most nálam is találhat! Hogy milyen formában? Ehhez a képtelen szóhoz én bizony csak humoros tartalmakat tudtam rendelni weboldalaimon. Alkottam például „népi” bölcsességeket: „Pillangó szívének lárva a pitvara”, „Pillangószívnek nem kell pészméker”, „Gőzkalapáccsal nem lehet pillangószívet gyógyítani”. Utóbb internetes barátaimat is bevontam a játékba, most éppen Petőfi Sándor pillangószíves verseit írjuk…

Ennél is jobb mulatságnak bizonyult politikusok szájába adni a kifejezést. Kell-e mondanom, hogy a Fidesz „Jó reggelt, Pillangószív” címmel hirdetett mozgalmat és a nemzeti összefogást szorgalmazta: „Dobogjon pillangószív tizenötmillió magyar kebelben!”. Tehetett-e mást az SZDSZ, mint hogy tiltakozott a fogalom kisajátítása ellen, amely szerintük liberális értékeket hordoz? Be is jelentették a villamos pillangószívet, ennek persze a pillangószív-villamos, azaz a Pillangino lett a szimbóluma. Az MDF a normális pillangószívért szállt síkra. Mi maradt a szocialistáknak? Hát igen, csupán az elkúrt pillangószív…

Innen egyenes út vezetett az ukrán pillangószívhez. Mostanság minden hírben szerepel: „A Nasa Ukrajina párttömörülést egyetlen érv sem készteti arra, hogy folytassa a széles pillangószívről folyó tárgyalásokat”. Naponta kerül előtérbe hol a válságkezelő, hol a konstruktív pillangószív, a minap pedig Ukrajna cáfolta az Iránba irányuló titkos pillangószív-szállításokat.

De átreppenhetünk Pozsony fölé is: „Száz nap alatt többet dobbant a pillangószívünk, mint a két előző kabineté az elmúlt nyolc év során összesen” – dicsekszik Robert Fico. Bugár Béla pedig megkontrázza: „Száz nap – száz lepkefing!”

Megjelent: Új Szó (Pozsony), 2006. okt. 14. LÁSD

Keresőmarketing - PR-cikkek megjelenése

A tartalmi alapú keresőmarketing a PR-cikkek megjelenésát preferálja, amiatt a linképítés ára elég magas lett.

 

UngParty Manzárd: BDK web - Balla D. Károly webáriuma

pr banner

Google honlap-optimakizálás

pr-cikk elhelyezés

seo - google honlap - web

weboldal optimalizálás google kereséshez

honlapoptimalizálás

pillangószív Újak: Petőfi pillangószíve | pillangószív: összegző oldala. (Részt veszek ebben a pillangószív-versenyben. Cél: a pillangószív keresőszóra élre kerülni a pillangószív-listán.)
Október 14-én délben,
2.460.000-es találatszámnál.

polgári pillangószív | liberális pillangószív | szocialista pillangószív | ukrán pillangószív

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0