Műanyag kármentő tálca IBC tartályok alá - ivóvízkezelés

Balla D. Károly

Kármentő tálca

A folyadékgyűjtő műanyag tálcák és kádak biztonságosan tárolják a veszélyes és mérgező, vegyipari cseppfolyós anyagokat az IBC tartályok alatt veszteségmentesen. A megrendelő egyedi elképzelésinek megfelelő vízgyűjtő tartályokat, polipropilén és polikarbonát ipari műanyag kármentőket háztartási célokra is ajánlanak

 

manzárd tartály

06. márc. 17.

Belterjes Megjelent a Spanyolnátha igen tetszetős és első látásra remeknek látszó új száma, vadonat új köntösben. A digitális folyóirat voltaképp Vass Tibi magánoldalából nőtte ki magát rangos művészeti netperiodikává. Amihez szívből gratulálok. Persze a dologban pici hiúságom is benne van, lévén szerzőként részt vehettem az újraindulásban egy erre az alkalomra készített vizuális munkámmal. Külön is feltettem, ide: Pasolini-oltár PIN-kóddal.

*

Persze végül is időben elkészültem a Mozgó-anyaggal, majdnem együltömben megírtam, másnapra inkább csak a csiszolást hagytam; már vissza is igazolták. Korábban azt a gyakorlatot követtem, hogy a napi jegyzeteimből szerkesztettem egybe valami összegzést, de mostanában inkább valamilyen témára fűzöm fel a gondolataimat, és a szépírászat, az esszé, a tárca felé húzódom ki, bár továbbra is némi publicisztikai beütéssel.

*

Szabó Géza főszerkesztő tájékoztatott, hogy az Erdélyi Terasz bizonyos ellentétek miatt nem frissül: komoly összetűzésük volt bizonyos erdélyi írókörökkel, így aztán az EMIL-lel (az Erdélyi Magyar Írók Ligájával) közös portálon felfüggesztették az írások közlését, de a belső munka továbbra is folyik, módot találtak egy ugyancsak belső használatra szánt honlap üzemeltetésére, most egyelőre ott jelennek meg az írásaink, így az én szerdai gonoszaim is.

*

Lassan kialakul, hogyan osszam meg magam a Blogtéri és az itteni Manzárd között. Most azt csinálom, hogy az aktuális, önállóan is életképes közéleti vagy irodalmi vagy más jellegű hegyzeteimet először ott publikálom (naponta vagy legalábbis elég sűrűn), ide pedig utólag teszem fel a jól sikerültnek gondolt jegyzeteket a személyes, valóban naplószerű szövegekkel együtt. A két webhely ugyan átfedődik, de differenciáltan működik: a blogtéri első közlés inkább szól a nagy nyilvánosságnak és módot ad a közvetlenül a szöveg alatt látható hozzászólásokra, az itteni pedig egyfelől megmaradt személyesebb, belterjesebb naplónak, másfelől meg alkalmanként újraközli az erre érdemesnek talált ottani anyagokat. Mint ezeket is:

blogterNem fogni kezet

Nem tudom, hogy lehet-e nem fogni kezet. A kézfogás ugyanis nem az egyetértés, nem a puszipajtásság kifejezése, hanem annak demonstrálása, hogy a másik emberhez nem közeledünk ellenségesen. A kézfogással nem a másikat minősítjük, hanem magunkról közlünk valamit: azt, hogy nem akarjuk megölni, bántani, eltiporni. Ha valakivel nem fogunk kezet, akkor ezzel azt állítjuk, hogy bármi rosszra képesek vagyunk vele szemben, hogy van bennünk harag, gyűlölet, megvetés, hogy - keresztényi értelemben - nem gondoljuk a másikat isten velünk egyenrangú teremtményének.

Azt hiszem, egy államfő, főként ha államférfinak is tartja magát, nem teheti meg, hogy nem nyújtja a kezét annak, akit az általa fémjelzett a személyében képviselt állam nevében kitüntet.

Ráadásul: ránéz a másik kezére (az Index fotóján), de nem nyújtja neki a sajátját. Ebben az esetben és szituációban ez egyenértékű azzal, mintha fel is pofozta volna embertársát.

műanyag kézfogás
Nyújtsam vagy ne nyújtsam?

a parlament műanyag víztartály

Indítvány az Alkotmánybírósághoz

Kitüntetett Magyar Állampolgár alkotmányértelmezési indítvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz azzal a kérdéssel, hogy a taláros testület foglalna állást abban a kérdésben, összeegyeztethető-e a magyar Alkotmánnyal a Köztársasági Elnök azon cselekedete, hogy a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a kormány, illetve a miniszterelnök által javasolt és általa is jóváhagyott állami kitüntetések átadási ceremóniáján nem fogott kezet a kitüntetett Magyar Állampolgárral.

(a fenti jegyzet élcét a Blogtéren nem értették olvasóim...)

Kármentő tálca

Ipari kármentő tálca a műanyag IBC tartályok alá

Balla D. Károly: Manzárd. 2006. márc. 17. Balla Dé webnapló. A blog az író alkotói műhelye.

Ipari műanyag tálca a négyszögletes víztárolóhoz. Műanyag IBC tartályok, hordók alá. "Kárpátalja, kárpátaljai, Ungvár, Ukrajna, nemzeti kisebbség, blog, magyar, irodalom, ipari, műanyag ipari tálca,, IBC tartály, klórdioxidos ivóvízkezelés

 

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0