Csöngének és Kolosnak
o
Üzenőfal:
Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

Az összes üzenet - megnyitás után katt a Mindet gombra

blogring.hu
Új könyvem:
 
 

Kelt 2005.
szept. 20-án
a Manzárdon
Csönge topikja Kolos topikja Apu topikja

"szokatlan ez a magán/köz szétválasztatlanság"

Gyermökeim, tegnap este megint telefonáltam Ferinek, hogy a 24 órás internet helyett rendeltesse hozzánk a szolgáltatónál a megabájtok utáni fizetés díjcsomagját, de ahogy legutóbb, úgy egyelőre most sem történt semmi, pedig ma van 20-a, a befizetési nap. No, ezt azért írom meg itt az elején, hogy ne csodálkozzatok, ha holnaptól már leginkább csak este 8 után "leszek jelen" a neten (akkor alacsonyabb a díj).

Különben tegnap eléggé hulla voltam, a héten három anyagot is megírtam, ebből kettőt a hétvégén, és úgy látszik, kicsit kimerített. Viszont jó hír, hogy mind a három tetszett a szerkesztőknek, és rövidesen meg is jelennek, a HVG-s már ezen a héten, ráadásul fotóval, hogy közismerten nemes arcvonásaim is emeljék a publikáció élvezhetőségét. De jön majd valamikor a Népszabadságban is egy kis elemzésem az Igazszó körül kialakult helyzetről, és aztán októberben a Mozgós anyag is; ennek örömére az ehavit fel is tettem ide: A türkiz tengeralattjáró. Kol, olvasd el, te is benne vagy.

*

Tegnap Magdus nénénk volt itt, hozott pár fotót, amelyek a hetvenedik születésnapján készültek. Itt balra Zoli bácsival látható, alább pedig az unokatestvéreivel, a Bp-i Ági nénivel és a kassai Juditka nénivel. Kol, ő az (középen), aki azelőtt Bajánházán lakott és te is voltál a náluk a régi kúriában rövid királyhelmeci egyetemistáskodásod idején.

*

Na és hát most illene összefoglalnom számotokra az ukrajnai hatalmi válság történéseit (ajjaj, mi lesz velünk, nem sikerült megválasztani a miniszterelnököt, ellenben mindenki mindenkit vádol), a kárpátaljai premix-ügy körüli fejleményeket (lehet, hogy az kiáltott farkast, aki maga tyúkhúsért lopakodott), az úgynevezett oktatási-nevelési támogatás körüli kavarást (valaki hazudik), vagy azt, hogy egyre többek szemét csípi a Kárpáty News. De hát talán jobb, ha mindenről magatok tájékozódtok: alább a linkek.

*

Végül: alighanem igaza van Cs. A. -nak, aki nem igazán tartja indokoltnak ezt a nyilvános levelezést veletek (egyébként anyátok sem; szerinte rettentő mesterséges és öncélú ez az egész). Úgy tartja, mármint Cs. A. - jogosan - hogy titeket jobban foglalkoztat a tanulás és a fiúk/lányok, semmint az én közéleti dohogásaim. Őt pedig, mint kívülállót, az nem érinti, ami épp nektek szól, ezért, mint írja, számára szokatlan ez a magán/köz szétválasztatlanság. Mit mondjak: számomra is. Ez egyelőre egy műfaji kísérlet. Esténként, amikor mást csinálni már fáradt vagyok, akkor "na, írok valamit a gyerekeknek" felkiáltással lazán összepötyögök egy oldalnyit. Lehet, hogy elég lapos. Most ilyenre futja, a "sziporkáimat" más cikkekbe írom bele. Később majd meglátjuk. Addig is nyugodtan unatkozhattok olvasásom közben.

 
Manzárd-archívum:

Kárpátaljai források:

Frissítés bejelentése, átlépés a bligringre.