Csöngének és Kolosnak
o
Üzenőfal:
Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

Az összes üzenet - megnyitás után katt a Mindet gombra

blogring.hu
Új könyvem:
 
 

Kelt 2005.
szept. 8-én
a Manzárdon
Csönge topikja Kolos topikja Apu topikja

Sziasztok, anyátokkal éppen az imént jót mulattunk a régi füzeteiteken. Történt, hogy írt Bátyu (megjárta Comot oda-vissza két nap alatt, 2200 km), és szokás szerint ki akartam printelni a levelét az Öregeknek, de nem találtam féloldalt üres papírt, és teljesen ürest persze nem akartam feláldozni (fő a takarékosság), így szóltam anyátoknak, hogy adjon abból a sztószból, amit te ajánlottál fel másodhasználatra, Kol, amikor rendet csináltál az irattárban. De anyátok jó helyre elrakhatta azt a csomó príma féltiszta papírt, sokáig meglesz, mert most nem került elő. Ám ahogy keresgélte, a fiókjaiba is benézett, és egy mappában megtalálta első betűvetési próbálkozásaitok bizonyítékait. Hát egyikőtök sem írt valami szépen elsős korában, de te, Kol, már akkor is széthánytad a betűidet, mint kutya a szarát. Találtunk másegyebet is: a te verseidet, Csön, a bátyádtól meg egy fogalmazást, amely Muki első egérfogásáról szólt. Szóval jól szórakoztunk. Remélem, csuklottatok.

*

Azt biztosan olvastátok, hogy befuccsolt az ukrán kormány, Juscsenko nagyfőnök felmentette az összes minisztert. A jónép most azt fogja hinni, hogy azért ment minden rosszul, mert rosszak voltak a miniszterek, de a jóságos cáratyuska most majd csupa tisztességes és rátermett embert fog kinevezni és nekünk lesz a világon a legjobb kormányunk. Egy újabb fél évig, jó esetben. Addigra rajtuk is elhatalmasodik a hatalmi népbetegség: a velőig hatoló korrupció.

Az elnök szerint egyébként nincsen krízis, az ellenzék meg arról beszél, újabb hatalomváltás is lehetséges. Lehet, hogy a narancssárga után sorravesszük a szivárvány minden színét?

*

Kol, sikerült a szkennert installálnom (nem egészen úgy, ahogy te írtad, mert utána csak a "hardver hozzáadása" paranccsal tudtam a szükséges illesztőfájlokat a lemeztől beolvastatni), de fő, hogy működni kezdett; fentebb a bizonyíték.

Csön, anyád ma érdeklődött a diákvízum beadásával kapcs. dolgokról, de nem sokra ment; majd megírja külön.

Na és egy jó hír. Tisztáztuk a szervezőkkel az összes részletet, így szinte tuti, hogy szept. 24-én indulunk Bp-re, és remélhetőleg mindkettőtökkel találkozunk. Kol, ugye felugrasz a kedvünkért? Ha vállalod azt a nagy áldozatot, hogy végigülj egy irodalmi délutánt, akkor a hősiességedért (téged is) meghívunk vacsorázni.

Addig is készítsétek a listát, hogy mit vigyünk nektek az itthon felejtett cuccaitokból.

 
Manzárd-archívum:

Kárpátaljai források:

Frissítés bejelentése, átlépés a bligringre.