Újabban megjelent:
az ugyanazok
amint a résen átfűzöd
Bankrablás Gömörben
UFÓ Kárpátalján
Erény vagy
Mozgó-manzárd
 
Új könyvem:
 
Az oldal statisztikája:
<<üzenőfal
főbb rovatok és frissek: a fotóm alatt>>
Balla DK webnaplója - a legfrissebbhez
C-dul:  

05. júl. 20.
szabad fórum  |  hozzászólás

Kolos szerencsésen elintézte minden hivatalos dolgát és családi megbizatását Veszprémben, utazásáról és az ügymenetről folyamatosan tájékoztatott SMS-ben. Eléggé meglepődtem, amikor egy újabb üzenete e-mailen jött ennek a képeslapnak a kíséretében:

Annyira jópofa volt ez a hazaüzenés, hogy azonnal felhívtam telefonon. (Bezzeg Csönge egyszer sem jelentkezett a sátorozásból; azon lepődnék csak meg igazán, ha hasonló módon küldene képet és szöveget a www.alsoszlatina .ua révén!)

*

Megjött a Mozgó Világ júliusi száma, benne Ebéd Nevickén címen júniusi naplóm. Korábban főleg politikai és közéleti aktualitásokra hegyeztem ki ezeket a havi összefoglalónak szánt jegyzeteket, de a múlt hónaptól kezdve, a szerkesztőség határozott kérésére, inkább "életszerű" és személyes, nem publicisztikus, hanem tárca-jellegű írásokkal jelentkezem. Hogy eredményesen-e, itt ellenőrizhető.

*

Miután már "hivatalosan" felvettem az alapítóval a kapcsolatot és elfogadtam a dolgot, megalkudtam a helyzettel, hogy van/lesz egy fanklubom (igyekeztem ezt az idétlen nevet inkább mással felcseréltetni, ha már van egy ilyen klub, akkor kereszteljék inkább olvasókörnek; ajánlatomat tolerálták és a legtöbb helyen ki is javították a honlapon - egyedül az oldal címében nem!), így most már én sem akarok tovább úgy tenni, mintha nem tudnék a május óta (!!) létező szájtról. Némi rábeszélésre interjút is adtam nekik, még egy eddig sehol nem publikált fotót is küldtem - most ez az anyag van legfelül. Hát tessék, íme a BDK Olvasókör honlapja.

*

Éjfékor lezárult a szavazás a hvg.hu blogversenyén. A szerkesztő ezt írta a fórumban:

Oké, köszönjük mindenkinek. A szavazást lezártuk.
Szerdára várhatók a zsűrieredmények, péntekre a közönségdíjasok, csütörtökre pedig egy kis meglepetés. Érdemes lesz idenézni.

Remélem, hogy valamelyik fődíjat Andrassew nyeri meg. Ha nem a közönségdíjat, akkor a szakmait. Úgy gondolom, hogy az én naplómnak semmilyen díjra nincsen esélye, voltaképp már az is nagy dolog, hogy az első 100-ba bekerültem. Ezzel szereztem pár új olvasót, meg egy kis önbizalmat, és megismertem pár remek blogot. (Az Urban Legends készítőjével például most Nagydobrony állítólagos 1945-ös szovjet lebombázásáról leveleztem, rábeszéltem, hogy nézzen utána ennek a legendának is. Tízegynéhány évvel ezelőtt cikkeztek róla, ha jól emlékszem, szép emlékű Balla Gyula írt nagyobb tanulmányt; de már semmilyen részletre nem emlékszem, annak az állítólagos túlélőnek a nevére sem, aki az egész legendát elindította.)

*

Tesztelgetjük a kísérleti fórumot. A fejlesztő maga is részt vesz benne, közvetlenül a fórumban reagált az észrevételeimre, és csomó mindent ki is igazított, amit szóvá tettem. Aztán leta (Cs.A.) is beszállt a tesztelésbe, ő is futott egy kört. Egyre alkalmasabbnak látszik, és jó, hogy az összes korábbi fórumot össze lehet benne gereblyézni.

*

Válaszolt megkeresésemre a Pécsi Harmadik Színház (honlapjukon találtam az infót, hogy kis darabomat évekkel ezelőtt bemutatták - nekem minderről egészen mostanáig fogalmam sem volt). Ezt a levelet kaptam:

Tisztelt Balla D. Károly!
A Happy End Cirkusz Színházi Társaság egy amatőr együttes volt, néhány évig működött Pécsett, főleg egyetemi hallgatókból állt. A lila zászlórúd c. előadásukat kérésükre ingyen "ideengedtük", néhány alkalommal 20-30 néző előtt eljátszották. Azóta már megszüntek, az együttes nem létezik. Az előadásról semmiféle anyagunk nincsen, egy egyetemi hallgató rendezte.
Tisztelettel: Muschberger Ágnes művészeti titkár.

A semminél ez is több. Az mindenesetre valószínű, hogy sem világhírű drámairó, sem jól kereső színpadi szerző nem leszek, ha így folytatom.

DELL Inspiron és Latitude és Philips notebook infra akkumulátorok raktárról. Akkutöltő AC/DC adapter csere ára. Asus szervíz Budapest: kijelző, billentyűzet javítás azonnal, megvárható a HP és a Lenovo szalonban. Kötelezettség nélkül kipróbálható a felhasználás szabályainak betartásától és a töltési ciklusok számától függően.

Hogyan válasszunk notebookot: a szolgáltatásokról nem árt tudni, hogy új (gyári) vagy utángyártott Dell laptop akku töltő vásárlás esetén az adott gyártó által megadott üzemidő nem reális.


Hozzászólások, kiegészítések naplómhoz: (lásd még ITT is)

frissítés és átlépés a blogrinhez Kettenklub. Balla D. Károly: Manzárd. Infra laptop