Balla D. Károly
Üzenetek:
Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

Összes bejegyzés

blogring.hu

 

     BéDéKá-OnLine
     Balla D. Károly
     Könyveim
     Publikációim
     Műfaji listák
FRISSEK:
BLOGTÉR:
MÁS:
     Berniczky
     Pánsíp
     Alkarpatraz
     Dr. Kállay
ÉN, de MÁSUTT:
     Blogtéri Manzárd
     Népszabi Online
     iWiW
     Freeblog

06. ápr. 12.

Belterjes Ilyen sem történt még velem. Eszembe sem jutott, hogy áruljam vagy eladjam, mégis "vevő" akadt a Karpaty News-ra. Én ezt a dolgot már lezártam magamban, úgy vettem, az első kárpátaljai magyar hírblog megalapításával és öthavi működtetésével elértem, amit egy ilyen projekttel el lehet érni. Kicsit felkavartam közéletünk állóvizét, néhány embert talán gondolkodásra késztettem, másoknak borsot törtem az orra alá (megérdemelték), talán egy hangyafasznyival hozzájárultam a civil társadalom erősítéséhez, a civil kontroll és kurázsi kialakításához - de már nem láttam benne több fantáziát, inkább az UngPartyra akartam koncentrálni. Ám a honlapot meghagytam, legyen elérhető a teljes archívum, olvasgassa, akit érdekel.

Azt magam is meglepve tapasztaltam, hogy a közel egy hónapja elhagyott portálnak naponta még mindig 30-50 látogatója van. Sőt, a régi, a tavalyi webhelyen sem ritka a napi 20-30 találat, a kettőn összesen olykor közel száz olvasó fordul meg egy-egy nap alatt. Azt azonban nem hittem volna, hogy ebben valaki fantáziát lát és érdemesnek gondolja a Nyúz felélesztését, pontosabban újraindítását - némileg más feltételekkel és kitágított keretek között.

A dolog lényege, hogy egy üzletember, akinek már vannak (és főleg lesznek) kárpátaljai érdekeltségei, és akivel tavaly már kontaktusba léptem az interneten (akkor állásajánlattal keresett meg, de az állandó munkavállalást - egyfajta ügynökösködést - jelentett volna, amiről úgy éreztem, nem nekem való), szorgos olvasómmá vált, és azt írta, oldalaimat böngészve nagyon sokat megtudott a helybéli viszonyokról. Megkedvelte a Kárpáty Nyúzt is, és sajnálta, hogy már nem csinálom. Most előbb arra próbált ösztönözni, folytassam, de annyi ellenérvet hoztam fel, hogy visszakozott. Ám két hétre rá újra megkeresett azzal, hogy "megvenné" tőlem a Nyúzt. Mégis, ezt hogy érti?, kérdeztem. Akkor előállt a koncepciójával.

Az ötlet elég jó, számomra kedvező. Részemről továbbra is egyfajta szakmai felügyeletről lenne szó (de írnom nem kell, ami nagyon jó, hiszen épp ezzel akartam felhagyni), azaz nagyjából én maradok az éceszgéber, de a lebonyolítás és megvalósítás terhe nem rám nehezedik. Csendestársként javaslatomra ő keresi meg és kéri fel a szerzőket, ő kínál vagy nem kínál nekik lehetőséget, feltételt, ösztönzést. Ő dolga, kinek mit és hogyan. Ebben a tekintetben "veszi meg" tőlem a projektet. Mivel a technikai részéhez nem ért, így az újraindulásnál még lesz egy kis munkám.

Tervei közt nem csupán civil blogerek felkérése szerepel, hanem közéletünk prominenseit is szerepeltetni kívánná (akár saját, akár nicknéven), és persze szívesen látna a csapatban profi újságírókat is, hiába mondom neki, hogy ilyenek kevesen vannak, akik meg igen, azok igencsak elfoglaltak, és nem csupán munkaügyi tekintetben.

Szóval: szeretné felfuttatni a Kárpáty Nyúzt annyira, hogy akár nyomtatott sajtónkkal is konkurálhasson.

Hát én ennek nem leszek az akadálya, csak azt nem győzöm neki hangsúlyozni, hogy jelentős mennyiségű munkát én ebbe már nem akarok feccölni. Ő meg azt akarja megértetni velem, hogy amit eddig beletettem, azt nem szabad veszni hagyni. Hát jó... Majd meglátjuk, mondta a vak.

*

A hét elején két posztom is vezérblog lett a Blogtéren,

ma pedig kikerültem a Népszabadság-Online címoldalára alábbi levelemmel.


 

Levelem Dávid Ibolyának
(a 9. pont)

Dávid Ibolyának,
a Magyar Demokrata Fórum elnökének


Tisztelt Elnök Asszony,

Örömmel olvastam Orbán Viktornak írt bölcs levelét, amellyel a jobboldal tisztességét kívánja visszaállítani és megálljra szólítja fel a Fidesz elnökét a kampány során tett ígérgetéseit illetően. Engedelmével a magam részéről egy 9. pontot is javasolnék, kérem, ezt is támassza tárgyalási feltételül:

„9. A határon túli magyarok kérdése semmilyen formában nem válhat a belpolitikai csatározásokban használt hangulatkeltés és érzelmi zsarolás eszközévé. A Fidesz prominensei a kampány során több kijelentésükben felelőtlen ígéreteket tettek arra nézve, hogy továbbra is támogatni fogják a kettős állampolgárság intézményét (Németh Zsolt), illetve utaltak arra, milyen belpolitikai hatása lenne annak, ha a határon túli magyarok milliói választójoggal rendelkeznének (Mikola István). Emlékszünk arra is, mi mellett tört lándzsát Ön a 2004. december 5-i népszavazás kampányában. Ugyanakkor a Fidesz programjában a kettős állampolgárság kérdése egyáltalán nem szerepel. Ez álságos magatartás, éppen ezért kérem Önt, pártja nevében kérjen elnézést azoktól a határon túli magyaroktól, akikben hamis illúziót keltett.”

Tisztelettel:

Balla D. Károly
Ungvár (Kárpátalja)



 
A BéDéKá-Online frissei:
 
frissítés és átlépés a blogringhez
 

2006-os publikációim:
o

 
Kárpátaljai hírek:
o
Kárpátinfó - egy igazi hírportál

a KMKSZ lapja
az UMDSZ lapja
o
Linkgyűjtemények:
o
  karpatalja.lap.hu
  karpatajairodalma
o
STATISZTIKA:
o

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0