Balla D. Károly
Üzenetek:
Nevem:
Email vagy Url:
Mondom :

Összes bejegyzés

blogring.hu

 

     BéDéKá-OnLine
     Balla D. Károly
     Könyveim
     Publikációim
     Műfaji listák
FRISSEK:
BLOGTÉR:
MÁS:
     Berniczky
     Pánsíp
     Alkarpatraz
     Dr. Kállay
ÉN, de MÁSUTT:
     Blogtéri Manzárd
     Népszabi Online
     iWiW
     Freeblog

06. ápr. 07.

Belterjes Megjelent Pilinszky-projektumom 9. és 10. szonettje: Patrónusod égen, földön; Pogányok jussa. Mivel mindig igyekszem a 2 következő darabbal magam előtt járni, így a 11.-et és 12-et már el is küldtem a szerkesztőnek, aki visszaigazolta a várható nyár eleji megjelenést. Addigra tehát illene megírnom a 13-at és 14-et és ezzel készen is lenne a tervezet az első koszorúja.


BelterjesKét nap alatt másodszor kerültem ki a Hírkereső blogtéri boxjába. Mint kiderült, Ez kapásból ezres nagyságrendű olvasottságot jelent.


De a tegnapi csúcsot valószínűleg nem érem el (nem sokkal éjfél előtt):

Az egyetlen jegyzettel elért kb. 48 órányi látogatottsági maximumot sem fogom valószínűleg elérni hosszú ideig:

Nem is jártam, rosszul ezzel a kampánnyal :))


(még a kampánycsend beállta előtt közzéteszem:)

Orbán szándékosan vesztett

Ha nem is ilyen egyértelműen, de lényegét tekintve a címben jelzett vélemény fogalmazódott meg a tegnapi Lapozóban. A gondolatmenet a következő:

A Fidesz-szavazók már aktivizálva vannak, úgyis elmennek szavazni. Orbán sajátos magatartásával az ellenszavazók táborát próbálta meg otthonmaradásra ösztönözni.

Megpróbálom a magam logikája szerint ezt részletesebben kifejteni.

1) A stabil Fidesz-szavazók egyfelől már most alaposan mobilizálva vannak, minden bizonnyal elmennek választani, másfelől utolsó pillanatig folyik a további aktivizálásuk bekopogtatások, telefonhívások, emailek, sms-ek révén. A párt aktivistáinak jelentős tábora teljes gőzerővel folytatja az agitációt a civil társadalom minden szintjén, a Fidesz-szimpátia alapján bekaszálható szavazatok maximalizálása tehát ezen a módon megtörténik.
2) A 2002-es választást a jobboldal nem azért vesztette el, mert kevesen szavaztak rájuk, és még csak nem is azért, mert több volt a stabil baloldali szavazó, hanem azért, mert túl nagy volt az ellenszavazók száma: azoké, akik ugyan egyáltalán nem szimpatizáltak a baloldali pártokkal, de Orbán Viktor elriasztó magatartása és személyisége tiltakozó szavazásra késztette őket: csikorgó foggal, de a szerintük kevésbé rosszat támogatták – csak azért, nehogy Orbán kerüljön hatalomra.
3) Mindezt a Fidesz felismerte és arra kötelezte Orbánt, újabb szerepléseivel már ne az amúgy is mobilizált saját szavazótáborukat szólítsa meg, hanem higgadt programismertetéssel, szelídséggel, a konfrontáció kerülésével szépen veszítse el a Gyurcsánnyal szemben folytatott vitát.
4) Erről még a saját tábora nem fog elpártolni tőle (meg nekik amúgy is megmutatta számtalanszor valódi arcát), ellenben az összes tévécsatornán közvetített vita hatására a lehetséges protest-szavazók lehiggadnak, dezaktivizálódnak: ugyan, emiatt a lúzer miatt nem érdemes elmenni ellenszavazni.

A Fidesz stratégiája tehát világos:
1) Az Orbán-vezette nemzeti konzultációk, a lakossági fórumuk, nagygyűlések kellőképpen megszólították a törzsszavazókat és a lehetséges szimpatizánsokat.
2) További aktivizálásuk teljes intenzitással folyik az alsó, civil szinten (kopogtatás, sms stb.).
3) Mikola, Semjén, Kövér nyít a jobbszél felé, megszólítva a Fidesz-szavazók átlagánál szélsőségesebben konzervatív, klerikális, nacionalista érzelműeket.
4) Orbán a tévévitákban kerüli a kemény szavakat, nem mondogat oda a baloldalnak, ezzel leszereli az ellenszavazókat.

Kohn bácsi erre azt mondaná: ügyes!

 
A BéDéKá-Online frissei:
 
frissítés és átlépés a blogringhez
 

2006-os publikációim:
o

 
Kárpátaljai hírek:
o
Kárpátinfó - egy igazi hírportál

a KMKSZ lapja
az UMDSZ lapja
o
Linkgyűjtemények:
o
  karpatalja.lap.hu
  karpatajairodalma
o
STATISZTIKA:
o

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0