Az UngParty Virtuálé része. Főszerkesztő: Balla D. Károly

Az alábbi oldal legelső, 2000 őszén létrehozott honlapom 2002-ben lezárt változata. Első üzemelési helye egy ingyenes amerikai szerver volt. A weboldal 2001 tavaszán költözött át a HHRF szerverére, akkor kezdett kiépülni az első kárpátaljai kulturális portál, az UngParty. Ennek keretében érhető el ma is ez a szigorúan archívumnak tekintendő kis webrendszer.

Újabb oldalaim: Napi jegyzetek: BDK BLOG | webmagazin: BDK Online | írói oldal: Balla D. Károly
Bázis: bdk laptop | Egy eligazító oldal: Virtuális Blogfő
| 2011-es könyv: Tejmozi | Új: Pszichodráma

ARCHÍV OLDAL. A régi rendszer elágazásainak egyes linkjei nem működnek, az adatok egy része elavult.
UngBereg Alapítvány

Ön a 2000-ben létrehozott és 2002-ben lezárt honlap archívumát böngészi.
Az Alapítvány 2002-től beszüntette működését, így az oldalak a korábbi évek működésének dokumentumai.
Előfordulhat, hogy a régi rendszer egyes linkjei nem működnek, amiért is elnézést kérek. -bdk

Az UngBereg Irodalmi és Művelődési Alapítványt magántőkéből 1995-ben alapította egy kárpátaljai magánszemély. Első kuratóriuma 1998-ig: Balla D. Károly (elnök), Móricz Kálmán (képviselő), Nagy Zoltán Mihály. A kuratórium összetétele 1998-tól a megszűnésig: Balla D. Károly (elnök), Szunyogh Szabolcs (képviselő), Csernicskó István. Az Alapítvány oldala volt az egy egyik legkorábban indított kárpátaljai vonatkozású webhely a világhálón.

(Ön archív anyagot olvas, az Alapítvány 2002-től nem működik)

Főbb tevékenységi köreink

Az UngBereg Alapítvány a Pánsíp ungvári szerkesztőségével szoros együttműködésben fejti ki tevékenységét. Összefogásuk révén olyan kis létszámú, ám hatékony szellemi műhely jött létre, amelynek keretében jelentős kiadói és irodalomszervezői, újabban internetes szolgáltatói munka folyik. Címszavakban: 

Főként kárpátaljai magyar szerzők könyveinek kiadása és terjesztése, népszerűsítése Kárpátalján, Magyarországon, a magyar nyelvterület más régióiban és Nyugaton (1999-ben például részt vettünk a Frankfurti Könyvvásáron). Az alapítvány könyvkiadói működése 2001-től csökkent intenzitással folyik.
Alapítványunk két díjat alapított és ítél oda évente, emellett ösztöndíjakkal, támogatásokkal, rendszeres előadói meghívásokkal (és ezek közvetítésével), könyveik forgalmazásával segíti a legeredményesebb kárpátaljai magyar értelmiségiek alkotótevékenységét.
2000 januárja óta tartott összejövetelei révén a szakmai diskurzus fontos és népszerű színterévé vált, amelynek keretében előadásokra, könyvbemutatókra, irodalmi estekre, szerzők és szellemi műhelyek bemutatkozására kerül sor. Az összejövetelek időpontjához igazodva jelentetjük meg a meghívóul is szolgáltató PISZ!-t, a Pánsíp Irodalmi Szalon tájékoztatóját. 2001. júniusi összejövetelét követően a Szalon szünetelteti összejöveteleteit.
2001. októberében új fejezet nyílt a történetben: a Szalon az égbe ment, azaz felköltözött az Internetre!
  • Honlapunk az Interneten

2000 októberétől érhető el. Egyrészt azzal a szándékkal szerkesztjük, hogy az érdeklődőket fontos (és pontos!) információkhoz juttassuk, másrészt a kárpátaljai szellemi élet jelentős résztvevői számára kívánunk bemutatkozási lehetőséget, széles nyilvánosságot biztosítani. Ennek keretében készülnek az alkotókat és intézményeket bemutató külön oldalak, illetve a szinte hetente új anyagokkal bűvülő DOKUMENTUMTÁR. Részben az alapítványi munkához kapcsolódóan készül a Pánsíp c. irodalmi folyóirat és Balla D. Károly virtuális kávéháza, az UngParty NetCafé (lásd alább). Teljes internetes honlaprendszerünk 3000-nél több adatot és közel félezer irodalmi művel és más dokumentumot tartalmaz.

  •  PÁNSÍP

– ezen a címen 2000 legvégén került Internetre a Kárpátalján szerkesztett első digitális magyar folyóirat, amely az 1993-tól megjelenő Pánsíp c. lapot és ennek almanachsorozatát (UngBereg 1999, 2000, 2001) egészítette ki és részben váltotta fel. Az iratfolyam havonta új anyagokkal egészül ki; évente kétszer komplett új szám jelenik meg, s a régi anyag az archívumba kerül.

  • UngParty NetCafé

    Az alapítványi és szerkesztőségi munkához kapcsolódóan működik a hálón Balla D. Károly virtuális kávéháza, amely a többi honlapot is egységbe foglalva friss híranyaggal (UngParty Newság) és olvasnivalóval (Törzsasztal, Írószobám, Palackposta stb.) egészíti ki a rendszert.

  • Egyéb tevékenység
Résztvétel szakmai rendezvényeken (pl. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál); előadókörutak, irodalmi rendezvények szervezése Kárpátalján és Magyarországon; publikációk, válogatások összeállítása és elhelyezése különböző fórumokon; kulturális szolgáltatások (előadások tartása; tanulmányok készítése; szövegszerkesztés; nyomdai előkészítés; fordítás; adatszolgáltatás stb.); kapcsolattartás és együttműködés más kulturális műhelyekkel.

     Az UngBereg és a Pánsíp elsősorban nem a pályázati úton elnyerhető (a határon túli magyarság felé irányuló) támogatásokra építi tevékenységét: több esztendeje (1997 óta) nem nyújtunk be pályázatokat az Illyés Közalapítványhoz és (1995 óta) a magyar kulturális minisztérium könyvtámogatási keretéből sem igyekszünk forrásokat szerezni kiadványaink megjelentetéséhez. (E magatartásunkat a Kárpátalján működő „szűrők”, ún. alkuratóriumok tevékenysége és illetékessége elleni csendes tiltakozásnak szánjuk.) Számítunk azonban a kölcsönös érdekeltséget szem előtt tartó vállalkozók és a mecénás hajlamú önzetlen magánszemélyek együttműködésére és támogatására, illetve – igen hangsúlyosan – a  közreműködők térítés nélkül végzett munkájára. Fenntartásai költségeit az UngBereg Alapítvány kezdettől fogva a vállalkozói alapon végzett kulturális szolgáltatások (előadások szervezése és tartása, kiadványtervezés, szövegszerkesztés, tanulmányok készítése, adatszolgáltatás) bevételeiből és könyveladásból fedezi. Emellet bizonyos céljaink megvalósításához (pl. az Irodalmi Szalon létrehozásához és fenntartásához) intézményi-alapítványi támogatásokat is megpályáztunk.

2001-től az Alapítvány semmilyen pályázatot nem nyújtott be, így tevékenységi köre fokozatosan leszűkült és ellehetetlenült.


          

UngParty Archívum / Berniczky + BallaDé

Balla D. Károly

Keresőmarketing szakértő. Google SEO Budapest

Google top10. Honlap Seo. Weboldal optimalizálás, első helyezés top 10

honlapszövegírás és megjelenás - PR-cikk ára

Az újraindított portálon seo-szakértő fáradozik a Google helyezés javításán a keresőmarketing és kreatív linképítés módszereinek alkalmazásával. Az organikus helyezés és tartalmi honlapoptimalizálás a legeredményesebb eljárás. Szemantikai alapú szakszerű weboldal optimalizálás folyik a terasz manzárdján. SEO 2020 szeptember: Infrafűtés - 2019: twinoxide.hu vegyszeres vízkezelés és ivóvízfertőtlenítés klór-dioxid oldattal. A ClO2 elpusztítja a baktériumokat, eltávolítja a biofilmet. Google keresőmarketing és a szemantikus linképítés területén. PR-cikk elhelyezés, marketing szövegírás tartalommarketing témában: tartalomoptimalizálás és linkprofil építés Google-szakember ingyenes tanács adásával. Linkmarketing. Budapest Terasz Szolgáltatás: Helyezés javítás, első találati oldalra kerülés a fogalmi háló csomópontjába kerülés módszerével

UngBereg Alapítvány

Kárpátalja - Budapest

UngBereg Irodalmi és Művelődési Alapítvány - Balla D. Károly irodalmi oldalai. Könyv, Pánsíp, kárpátaljai magyar irodalom, Kárpátalja, kultúra, kulturális, művelődési alapítvány. Arvisura. Virtuális Irodalom az interneten.

weblaptop.net

Gyári akkumulátor csere, HP laptop kijelző javítás garanciával a budapesti márkaszervizben:

Honlap optimalizálás és Google keresőmarketing

SEO 2018: Terasz beépítés Budapest -télikert gyártás. HP Laptop Szerviz: akku töltő, kijelző.. SEO: télikert építés, notebook javítás - Google első hely.

Weboldal optimalizálás és Google helyezés javítás ezekkel a kulcsszavakkal: budapest laptop szerviz, terasz, télikert, keresőmarketing. Autóbérlés Budapest, műanyag ablak, nyílászáró felszerelés. BDK. Határon túli, NetPánSíp, Berniczky Éva, irodalmi alapítvány, arvisura, autóbérlés, budapest, nyílászáró. Weboldal előre juttatása a Google találatok listáján a komplex keresőoptimalizálás és kreatív linképítés módszerével: SEO honlapoptimalizálás és weboldal optimalizálás.

Pesti terasz laptop szervízzel


Budapest számos pontján teraszokra települtek a szerviz műhelyek. Ilyen helyeken Sokkal kellemesebb a notebook javítás elvégzése, főleg ha déli gyümölcsök és caribi növények társaságában várakozhat a kedves ügyfél a télikert klímáját élvezve. A beépített teraszok lehetővé teszik a napfény hasznosítását - télikert fűtés - , így a létesítményt télen sem kell fűteni, ugyanakkor az alkatrész áruház számára is ideális körülményeket biztosít a 11 és 13. kerületben. Acer, aSUS és a Lenovo laptopok gyors javítása, jelző és akkumulátor csere, töltők nagy választékban az üveg terasz pavilonjában.

 

Autó szerviz bérlés Budapesten

gyorsasági magazin: honlap seo csaba

Virtuális szerverek - VPS hosting

A VPS szerverek a fizikai hardvereszköz XEN-alapu virtualizációja révén jönnek létre speciális particionalizálással, amelynek köszönhetően az erőforrás megosztásával számos olyan virtuális tárhely alakítható ki, amelyek mindegyi önálló szerveregység működését utánozza. Ezeket külön szerverként értékesítik a felhasználóknak, akik operátori hozzáféréssel vezérelhetik szerverüket mobil eszközükről is akár. Az okostelefon applikációk lehetővé teszik az üzemeltetés biztonságát.

Autókölcsönzés, bérautók

A Budapestre személygépkocsiés más gépjármű nélkül érkezők számára nem okoz problémát a kényelmes közlekedés a magyar fővárosban: számos autókölcsönző szolgáltatás kínál minéségi bérautókat rejtett költségek nélkül akár már a ferihegyi Liszt Ferenc repülőtér Arvisura terminálján. Budapesti autó bérlés, gépjkocsi kölcsönzés és személyszállítás. Kedvező feltételekkel weboldal optimalizálás Kárpátalja városaiban és falvaiban, továbbá fővárosi és vidéki utazással páyaudvari bérlettel. Vasútállomás és parkolóház közeli sms küldés, marketing Budapest városában. Kedvezményes autókölcsönzés Budapest: nagy bérautó választék online foglalás és tartósbérlet lehetőségével biztosítási garancia mellett. Utazás, érkezés, indulás: BP - Buda-Pest. Ugyanitt hőszigetelő műanyag ablakok olcsón, ingyenes beszereléssel és házhoz szállítással budapesti címre. Garenciális zárcsere és akciós műanyagablak árak a téli fűtési szezonban betonvágás és falfúrás igénylése esetén bónusz ipari és központi gyűjtő kémény és link építés mellett, különösen azóta, hogy a pirézek miatt Magyarországon elvesztette a 2024-es válastásokat Orbán Viktor és emiatt megnőtt a Google keresőoptimalizálás ázsiója.