Balla D. Károly

     BDK-OnLine
     Balla D. Károly
     BDK Könyveim
FRISSEK:

Számtech: laptop szerviz Budapest

Laptop hardver eszközök javítása Budapesten

liberális portál

marketing laptop szerviz Budapesten

marketing blog

notebook akku vásárlás - autós laptop akku töltő

bérauó Bp

laptop akkumulátor töltő

bdk

06. febr. 11.
szabad fórum | hozzászólás ehhez

Családom és más állatfajták Gyerekeink váltották egymást, Csönge ment vissza Pestre, Kolos jött Veszprémből, Pesten a Keletiben randevúztak vonatjegy-ügyben; sms-ek, mailek - lépésről lépésre követhetünk minden indulást, érkezést.

Kolos első dolga volt, hogy megcsinálta a belső hálózatot, így most már mindhárom gépen (egyik laptop) van net, sőt, külön-külön is lehet használni (azelőtt az én számítógépem osztotta meg a halózatot, most van egy központi egység, azon keresztül kapcsolódunk). Tegnap még pár perces audiokapcsolatba is lépett a család bátyámmal; ha az adatforgalom befér a havi limitbe, akkor olcsóbb a telefonnál.

Éva regénykéziratát visszajelezte a Magvető. Tetszik nekik. Az idén már csak erőltetett menetben lehetne kiadni, így inkább jövő tavaszra várható. Én nagyon boldog vagyok, Éva szokása szerint inkább zavarban van: nem érti, hogy mitől van sikere az írásainak. Hogy talán azért, mert jól ír, azt nem akarja elhinni.

csönge laptopMivel a gyermek-útlevele lassan már lejár, és ez a következő tanévre szólóan vízum-igénylési problémát okozhat, ezért Csönge elkezdte "intézni" a felnőtt-útlevelét. Első lépésként egy új fotót készíttetett. Hát nem is tudom, kinéz-e már rajta felnőttnek.

A liberalizmus mint szoftver

Iszlám 1.0.

Belépés a blogtérbeA közismert mondás szerint, akinek van humorérzéke, az mindent tud, akinek nincsen, az mindenre képes. Hogy mire képesek a humort nem ismerő moszlimok, arról most számos oktatófilmet láthatunk a híradókban.

Egy esszében (Rigán Lóránd: A liberalizmus mint szoftver) a következő problémafelvetéssel találkoztam: a jelenleg egymásnak feszülő két nagy formáció, a liberális Nyugat és az iszlám Kelet vajon inkább hardvernek vagy szoftvernek tekinthető-e? Rajtuk futnak-e a programok (a történések), és eredendő voltuk alig-alig enged meg bármiféle beavatkozást, módosítást, vagy olyan szoftverekként működnek, amelyek mirajtunk, emberi mivoltunk futnak, s ilyenekként módot adnak a beavatkozásra? A szerző nem kötelezte el magát egyik felfogás mellett sem, bár inkább a szoftver-elméletre hajlik.

Ha ez így van, akkor, gondolom én, az iszlám-szoftverbe – vagy legyünk megengedőbbek: annak fundamentalista 1.0-ás verziójába - mégis bele volt, bele van írva az a kódsor, amely hol pilótákat vesz rá arra, hogy repülőgépeket vezessen épületeknek, hol jámbor hívek derekára csatoltat robbanószer-kötegeket, hol százezres tömegeket bujt fel arra, hogy zászlókat égessen, követségeket gyújtson fel.

A kódsor most néhány karikatúra miatt aktivizálódott, és meglehet, a folyamat egy újkori vallásháborúvá eszkalálódik. És ahogy a viccben a farkaskölykök a nyuszi sapkájában, úgy az iszlám-szoftver most pár gyúnyrajzban találta meg a casus bellit, az okot arra, hogy ne keresztes, hanem félholdas háborút indítson. Így tűnik, a nyugati liberalizmus eléggé tehetetlen mindezzel szemben.

Az iszlám-szoftvert alighanem csak Allah egy újabb prófétája tudná hatékonyan updatálni.

Laptop hardver szerviz

Iszlám 1.0. A liberalizmus mint szoftver. Laptop hardver eszközök javítása. Balla D. Károly: webnapló. Iszlám 1.0. A liberalizmus mint szoftver. A blog a kárpátaljai magyar alkotói műhelye. Google első hely: content marketing = Kárpátalja, kárpátaljai, Ungvár, magyar, Ukrajna, kárpátaljai magyar irodalom, Iszlám, liberalizmus, szoftver, Laptop, hardver, BDK

 
szabad fórum | hozzászólás ehhez
frissítés és átlépés a blogringhez

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0