Balla DK webnaplója - a legfrissebbhez

új fórum

Frisseim:
 Megjelent:
Ariadné pulóvere
Mokrinka csókja
Manzárd a Mozgóban
Kettős álompor
Blogom a NOL-on
Hírek Kárpátaljáról

05. jan. 5.
7 éve írtam: napló, 98/jan.

Az év első igazán jó híre: a CyberBooks nem csupán a digitális könyvemet (illetve a sorozatot) adja ki, hanem ősszel egy hagyományosat, nyomtatottat is. A kiadót vezető Pálnagy László, akivel az elmúlt hónapokban elég sok egyeztető levelet váltottunk, azt írta, vehetem úgy, kiadójuk elkötelezte magát ebben az ügyben. Hogy pontosan milyen könyv lesz, azt magam dönthetem el, gyakorlatilag szabad kezet kaptam: „Végül is mit szeretnél kiadni? Induljunk ki ebből. Tavaszig ráérsz kitalálni...”. Fel van hát adva a lecke nekem.

A debreceni Disputa c. lap szerkesztője verseket kért, és kis bemutatót a honlapom irodalmi folyamairól. A 2003-ig terjedő archívum elkészítése után most éppen ezek megújításán dolgozom napok óta. Nagyon lassan haladok, mert a „felélesztendő” interakciókat mindenáron a mostani formátumhoz akarom hozzáigazítani, így aztán jószerével minden weboldalt újraformázok. Így készült el mára a PánsípSzalon belépő oldala (a korábban már megnyitott 1mondatos rovattal), holnapra talán az Identifikciók is elérhetőkké válnak. Ez utóbbit talán folytatni is megkísérlem.

Szaporodnak a találatok a Google-n a Kettenklub keresőszóra. Már többet mutat, mint a virtuálé-ra. (Jó játék: a saját szóleleményeimre elöjövő találatokat szemlézni. A fentieken kívül néha beütök ilyeneket: álomszarvas, peresztrojkácska, muzsicár, mézeskönyv, vagy éppen: tejmozi, identifikció.)

Kolos tegnap volt 20 éves. Úgy tervezte, hogy meghívja a barátait egy szaunába (!) bulizni, de aztán váratlanul valami nagyfőnök lefoglalta a helyiséget, hoppon maradtak, ma pedig már nem volt kedve elölről kezdeni a szervezést.
...Bár a születésnapi ebédnél sikerült elejét vennem, egy nap késéssel ma apám ez alkalomból mégis elmondta, hogy 1947 neki milyen siekers éve volt és ő már milyen nagy ember volt húszévesen...


H o z z á s z ó l á s o k :