Ez a weboldal a mi a pánsíp kulcsszóra keresve az első 10 Google-találat között szerepel. Te is így találtál rá! Eszerint mások ugyanígy ide kattintanak. Ha érdekelt vagy a témában, érdemes itt hirdetned, PR-cikket elhelyezned a saját honlapodra mutató linkkel. Keress > levélben < vagy küldj > üzenetet. Keress akkor is, ha saját honlapod Google-helyezését szeretnéd javítani a keresőmarketing legális módszereivel. Kreativitás, hatékonyság! Cél: az organikus keresőtalálatok oldalán az első hely!

Mi a pánsíp?

A pánsíp különböző hangolású ajaksípokból összeillesztett fúvós hangszer. Ősi eredetű zeneszerszám, a görög mitológiában Pán pásztoristen hanszere, neve is innen ered. Mai változatai Dél-Amerikában, a Balkánon, az alpesi vidékeken népi hangszerként használatosak (megtalálhatók Afrikában, Ázsiában, Óceániában is). Anyaga lehet fa, csont, agyag... Vannak csupán néhány sípból álló verziók, de állhat 2-3 sorba rendezett több tucatnyi sípból is.
SEO 2018: -
pánsíp hangszer
pánsíp hangszer
Balla D. Károly író 1993-ban alapított Pánsíp címen kulturális magazint Kárpátalján (Ungváron), mely idővel irodalmi periodikává vált. 2000-ig jelent meg nyomtatásban, majd az internetre költözött netPánsíp címen, ahol 4 évig működött digitális irodalmi folyóiratként. Ugyancsak BDK alapította feleségével, Berniczky Évával a Pánsíp Irodalmi Szalont, mely pár év működés után szintén a webre költözött virtuális formában.

PÁNSÍP SZALON

Ez az oldal a fenti címen 2004-ig szolgált Balla D. Károly irodalmi interakcióihoz színterül.

A szalon névadója, a Pánsíp előbb nyomtatott folyóiratként, majd almanachként, végül digitális iratfolyamként működött; később a hasonnevű virtuális irodalmi szalonnal összeolvadva tematikus szövegsorozatok és internetes irodalmi interakciók színterévé vált:
- A JELEN WEBHELYEN. Később BDK blogjaira és más oldalira vitte át internetes akcióit, irodalmi játékait.

Legfontosabb új oldalai az itt látható linkekről nyílnak.

balládium - pánsíp

A rendszer fontosabb, gyakran frissülő oldalai Főbejáratok, gyűjtőlapok
BDK Balládium irodalmi Blog
leginkább csak irodalom, versek, novellák, tárcák, jegyzetek - digitális szövegarchívum
BDK napi Blog + seo
ha nem is napi, de aktuális naplójegyzetek, BDK főblogja
UngParty Virtuális, seo
a rendszer főportálja, átlépés a fontosabb elrendszerekbe, blogokba
Aforizma, Haiku, Limerik
limerickek, pikáns kecskerímek, bökversek, C-dulok - rövid szövegek archívuma + frissek
BDK Blog: optimalizálás
új érdekességek + archívum - komplex bázisblog
Balládium Birodalom
könyvek, életrajz, linkek - Balládium weBirodalom főbejárata
BDK Online webmagazin
havi vagy negyedévi válogatás írásaimból
Kárpáti Vipera News
baszkurációs gonzó kekecblog
Blogfő (+optimalizálás)
fontosabb írások, közlések
Piréz Kárpátalja-blog
mert piréznek lenni jó - még Kárpátalján is
SEO - BDK web Blog
ajánló és weboptimalizáló Seo-blog
Virtuális UngBereg
Berniczky Éva + Balla D. Károly
BDK irodalmi munkássága mellett évek óta foglalkozik a honlapoptimalizálás és keresőmarketing elméleti és gyakorlati kérdéseivel, számos weboldalt juttatott a Google találati lista élére a legkülönbözöbb keresőkérdésekkel. Félszáz szakmai blogja működik, itt a legfontosabbak elérhetősége szerepel >

Notebook javítás

Laptop szerviz Budapest három pontján: Service: Dell akku töltése letiltva

Balla D. Károly

Oresztész és az indiánok

A kisváros barokk főterén kolumbiai utcai zenészek álltak karéjban. Párafelhőt eregetve fútták a metsző hidegben többszólamú hatalmas pánsípjaikat, gőzölgött a fejük a díszeik alatt, gőzölögtek a hangszerek, sípjaikból, mint kis mozdonyokból, lövellt a pára. Verték a kecskebőr dobot, botokat és csontokat ütöttek egymáshoz, gémberedett ujjaikról megfeledkezve a végsőkig elmerültek a maguk keltette ritmusban, amely a legkisebb ellenállást sem tapasztalva birtokba vette a teret, külön-külön annak minden objektumát, a székesegyház homlokzatát, a hótól hajnalban megtisztított, kacskaringós rajzolatú kövezetet, a hidegbe görcsösen kapaszkodó csupasz fákat, a körben álló épületeket és a házak szűkös közeit, a város légterét, amelynek vibrálása körbevette Oresztészt is, aki valahonnan valahová tartott, nem volt itt dolga, egyszerűen csak erre vitt a sietős útja, mégis meg kellett állnia, voltaképp nem a muzsika torpantotta meg, hanem a gyomorszája táján érzett éles szorítás, amelyről nem tudta megállapítani, hogy a reggelire fogyasztott nagy adag szalonnás rántotta okozza-e vagy inkább a bensőbe hatoló ritmus, amely, úgy érezte, közvetlenül a gyomrában keletkezik, onnan áramlik minden porcikájába, s testéből kilépve árasztja el a teret, az ő belső rángását hangosítják fel a zenészek olyannyira, hogy felzengjen az egekig. Kicsit összegörnyedt, kezét gyomrára szorította, tett pár lépést a metszett arcú pánsíposok felé, majd egyensúlyát veszítve lassú mozdulattal beledőlt abba a hangszertokba, amelybe a járókelők a muzsikát honoráló fémpénzeiket dobálták. A zenészek még befejezték az éppen elkezdett ritmusképletet, majd gyors ugrásokkal Oresztész mellett teremtek, görcsbe rándult testét kinyújtva kényelmes helyzetbe fektették a mintákat rajzoló hideg burkolaton, feje alá igazították a pénzzel teli hangszertokot, aztán körbeállták és mély mormogásba kezdtek, hogy addig is, amíg a tűzokádó mélybúvár megérkezik, biztosítsák vétlen áldozatuk üdvösségét az indián egekben.

IRODALOM KÁRPÁTALJÁN

A mai napig eldöntetlen kérdés, tekinthető-e a magyar irodalom olyan egységes egésznek, amely rendelkezik bizonyos földrajzi tagoltsággal, avagy szerves egész helyett inkább a tagolságot kell szemelőtt tartani és úgy kell tekintenünk literatúránkra, mint az egyes régiókban (mai országokban) és a diaszpórában kialakult irodalmak olyan összességére, amelyben az erdélyi, felvidéki, nyugati stb. magyar irodalom önálló alakulatként értékelhető. Ám akár az egyik, akár a másik megközelítést használjuk, a Kárpátalján kialakult irásbeliségget vizsgálva mindenképpen szembetaláljuk magunkat azzal, hogy el kell döntenünk: >> létezik-e egyáltalán kárpátaljai magyar irodalom, s ha igen, létezésének melyek a bizonyítékai.

"Magam bő húsz éven át intenzíven foglalkoztam ezzel a kérdéssel, mikozben irodalmi lapokat (Hatodik Síp, Pánsíp), kiadót (Galária-Ecriture), alapítványt (UngBereg Irodalmi és Művelődési Alapítvány), dajakat (KÁRMIN-díj, Váradi Sternberg János Díj), rendezvényeket (Kárpátaljai Magyar Könyvnap, Pánsíp Irodalmi Szalon) alapítottam, működtettem. Cirka tíz esztendeje a témával már csak érintőlegesen foglalkozom." - bdk

KÁRPÁTALJA

A Kárpátaljai iránt korábban kevésbé érdeklődő magyarországi felhasználók körében a Google keresőmezőjében leggyakrabban begépelt keresőkérdések a következők: Melyik országban található Kárpátalja, hány km-re van Budapesttől Ungvár, hány magyar él a mai Kárpátalján? - sokal keresnek továbbá magyar Kárpátalja térképet és jeletős azoknak a száma is, akik a kárpátaljai magyar nyelv használata és sajátosságai felől érdeklődnek az interneten.

ARVISURA-SEO

Legújabb internetes akcióm keretében egy hamis őstörténeti mítosz "meghekkelését" kísérlem meg. A történet lényege, hogy egy irodalmi jellegű művet, azaz egy történelmi tényeket is tartalmazó, de igen dús fantáziával feldúsított, regényes fordulatokban gazdag leírást sokan valódi tudományos műnek tartanak és az abban lefektetett állításokat tényként kezelik. Az eredeti mű nevére keresve így a Google azokat a találatokat hozzák előre, amelyek ennek a hamis eredetmítosznak a valódiságát sugallják. Célom, hogy a fogalom - az Arvisura - eredeti jelentsét legalább részben más tartalmakkal írjam felül, még ám azon a módon, hogy ezek az eredetitől eltérő (gyakran humoros) értelmezések a találat listák élmezőnyébe kerüljelenk. Ennek érdekében születtek ezek a (linképítésre is használt) főbb weblapok:

 

BDKnak a keresőmarketing kérédéseivel foglalkozó tematikus oldalai közül számos szerepel a Google első oldalán vagy akár első helyén különböző keresőkérdésekkel - ezek a weboldalak gondos tartalomoptimalizálás és körültekintő, kreatív linképítő munka árán kerültek élpozíciókba

Ez a webhely 2004 előtt cirka két évig szolgált Balla D. Károly irodalmi interakcióihoz színterül. Korábban a Pánsíp előbb nyomtatott folyóiratként, majd almanachként, végül digitális iratfolyamként működött; később a hasonnevű virtuális irodalmi szalonnal összeolvadva tematikus szövegsorozatok és internetes irodalmi interakciók színterévé vált - A JELEN WEBOLDALON. Később Balla DK különböző blogjaira és más oldalira vitte át internetes akcióit. A legújabb kezdemény ezen a téren: ASSZOCIÁCIÓS JÁTÉK: KÉPZETTÁRSÍTÁS - FELADVÁNYOK - az 50 részes feladványsorozat 2014 februárjától szeptemberéig zajlot BDK főblogján. A játék résztvevőiből Facebook-csoport is alakult Ludus néven.

Más: Szembesülés c. regény, könyv (linképítés) | | | | Kreatív Honlap optimalizálás SEO linképítés

A Pánsíp-Szalon 2004-ben indult eredeti rendszere:


Egy 2012-es webakció:

VIRTUÁLIS ÉLŐLÁNC JÓZSEF ATTILA SZOBRA KÖRÜL

Balla D. Károly tiltakozása József Attila szobrának eltávolítása ellen

- internetes akció -

Magyar országgyűlési képviselők a budapesti Kossuth tér teljes átalakítására vonatkozó határozati javaslatot nyújtottak be. Elképzelésük törvényerőre emelkedése esetén vissza kellene állítani "a tér képzőművészeti arculatának 1944 előtti állapotát" - ez többek között az ott található közismert és közkedvelt József Attila-szobor eltávolítását is jelentené.

A magam módján ezúton internetes akció keretében indítom el tiltakozásomat az ellen, hogy a több mint 30 esztendeje „a rakodópart alsó kövén” békésen üldögélő kedves költőmet valamely idióta politikai felforgatótevékenység keretében méltó helyéről elmozdítsák.

December 3-áig teljes intenzitással folytatandó tiltakozó akciómnak azzal kívánok nyomatékot szerezni, hogy a Google keresőben publikációimmal elfoglalom a bizonyos keresőkérdésekre adódó találati listákat. Tervem: elérni azt, hogy javarészt e tiltakozás szövegei jelenjenek meg a következő keresőkifejezésekre:

  • virtuális élőlánc
  • virtuális élőlánc József Attila szobra körül
  • Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen
  • József Attila szobra - tiltakozás
Akciómhoz bárki csatlakozhat, tiltakozásom szövegét és emblémáját szabadon terjeszheti, népszerűsítheti, megoszthatja vagy újraközölheti - roppant fontos, hogy mindez az oldalamra mutató link megadásával történjék (ha mód van szöveges link elhelyezésére, az a fentebb megadott keresőkifejezések valamelyike legyen!). Örömmel fogadok továbbá minden híradást, említést, akár csak egy puszta linket is. 
Egy másik webakcióm az úgynevezett virtuális megelőzöttség jelenségére alapozódva jött létre. Ennek keretében olyan események weboldalát készítem el, amelyek még nem következtek be, de bekövetkezésük várható, illetve kívánatos. Több honlapom Orbán Viktor miniszterelnök bukását előlegezi meg: Elvesztette a választásokat és lemondott a magyar miniszterelnök - ezek gyakran fontos kulcsszavakkal az internetes keresések élmezőnylben helyezkednek el, így a fentebb linkelt weboldal a miniszterelnök nevére keresve benn van a Google top 10-ben
A szellemes idézeteiről híres Balla D. Károly (BDK, BéDéKá) 1957-ben született Ungváron (Kárpátalja, Ukrajna), ma is itt él családjával. Író, költő, publicista, blogger, imaginátor. Szülővárosában érettségizett és folytatott egyetemi tanulmányokat, közben volt laboráns, illegális távirdai műszerész, kiadói korrektor és szerkesztő. 1989-től szabadfoglalkozású. Folyóiratok, kiadói műhelyek alapítása fűződik a nevéhez, több társadalmi és szakmai szervezetben töltött be szerepet, majd fokozatosan kivonult a közéletből és hosszabb ideje nem vesz részt pátriája kulturális életében sem. Meglehetős elvonultságban él, de intenzív internetes tevékenységet folytat. Írói weboldalain, blogjain napi rendszerességgel publikál, közismertek irodalmi projektumai és webakciói. Részben ezek miatt, részben különc szokásai és nyers szókimondása, közismert összeférhetetlensége miatt sokan a kárpátaljai magyar irodalom fenegyerekének tartják. 1973-tól publikál, művei közel 30 önálló könyvben jelentek meg. József Attila-díjas. Továbbá Első Piréz és posztumusz író >> hol élnek a pirézek?
Egy pédátlan eset

Ismeretlen tettesek mára virradóra súlyosan megrongálták Balla D. Károly Kárpátalja c. szonettjét. Az elkövetők  összetörték a vers rímképletét, megtépték jambusait, és belső szerkezetét is megbontották a sorcezúrák kiszaggatásával. A súlyos esetet elsőként a Stuttgarti Szavalóverseny egyik résztvevője jelentette: el akarta szavalni a szonettet a versenyen, de ez a súlyos sérülések miatt lehetetlenné vált. Később hasonló tapasztalatáról számolt be egy tatabányai  szerkesztő: hazafias antológiájába válogatta volna a költeményt, amikor felfedezte közölhetetlenségét. Végül a hírt megerősítette maga a szerző is, aki, mint ismeretes, hiúsági okokból rendszeresen újraolvassa műveit – ezúttal megdöbbenve tapasztalta versén a vandál pusztítást.

Az esetről értesültek a Magyar Ungvári Fiatalok Federációjának (MUFF) lelkes irodalompártoló tagjai, s nyomban el is határozták, hogy kijavítják, helyreállítják a megcsonkított és meggyalázott Kárpátalját, szerszámokkal felszerelkezve el is indultak, hogy teljesítsék hazafias missziójukat, ám mielőtt hozzákezdhettek volna a restaurációhoz, kézhez kapták a Kárpáti Ukrajna Kiváló Irodalmárai (KUKI) nyilatkozatát, miszerint az írókollégák, bár elítélik a vandál versrombolást, de – tekintettel a szerző liberális, individualista és kozmopolita nézeteire – úgy vélik, talán jobb, ha Balla D. Károly Kárpátalja című verse továbbra is olvashatatlan, szavalhatatlan és publikálhatatlan marad.

 

Továbbá lásd még:

Tsúszó SándorCecil M. Jeopardy • Alberd Yollaka • Muhammad Balfas
Kállay Labord • Bodolay Klára • Alla Bilo-Rak leleplezése

Keresőoptimalizálás - SEO linképítés - Honlapoptimalizálás

Részletes ismertetések és tanácsok ezeken a weboldalakon olvashatók: Irodalmi honlap optimalizálás és kreatív linképítés seo-arvisura módszerével: keresőoptimalizálás. A szakmai alapfogalmak tisztázáshoz eligazítást nyújtó honlapok: Mi a google honlap optimalizálá? mi a SEO? Megtudhatjuk azt is, hogyan lehet javítani a Google-pozíciót linképítéssel? További tájékoztatás a linkek és honlapok webes világából: Optimalizálás a Google Pingvin után - SEO: weboldal kereső optimalizálás, ez lenne tehát a titokzatos weboldal google optimalizálás és seo linképítés, amelynek segítségével sikeresek lehetünk az interneten.

Weboldal optimalizálás

A Google honlap optimalizálás - Seo segítségével hatékonyan javítható a weboldalak helyezési pozíciója az internetes találati listákon. Mind a szakértők, mind a kezdő honapépítők jól ismerik a Google seo kereső marketing és optimalizálás fortélyait is alkalmazzák is akkor, amikor keresőbarát weboldal létrehozását célozza minden weboldal-kereső honlap optimalizálási és linképítési folyamat indítása a weben. Ezért is indítottam SEO linképítési optimalizáló Blogot a Blogger (blogspot) keretében és ezért hirdetem már-már misszionáriusi elszántsággal a SEO weboldal Google optimalizálás előnyeit, illetve ezért osztom meg tapasztalataimat arra nézve, hogyan kell Google Page Rank optimalizlást és, seo net Kereső marketing tevékenységet folytatni az interneten azóta, hogy a Pingvin, Panda és Kolibri Google-algoritmusok bevezetése óta a diszperzív linképítés és kognitív Honlap-Seo módszerei kerültek előtérbe. Indulhatnak tehát a webes-netes SEO optimalizálási és Google linképítő honlap-projektek az Ungparty és Balládium keretében, emlékeztetve arra, honnan indult mindez. Hát innen: Pánsíp: linképítés és keresőoptimalizálás Arvisura-Google alapokon.

Aktuális keresőoptimalizálás

Télikert - Budapest. Terasz beépítés

Üveg terasz - erkély beépítés Budapest
terasz beépítés - téli kert

Méghogy Fröccsterasz, haha. Bár télikertes épületek valóban alkalmasak hangulatos étterem vagy pub berendezésére. A télikertek gyártásának sajátosságai a legjobb nyersanyagok és technológiák alkalmazában rejlik. A terasz beépítés minden magyarországi településen és az összes budapesti kerületben minőségi építőmunkát követel a lakás és a kert között biztosítva harmonikus átmenetet. Üveg erkélybeépítés télikerti funkcióval - Budapest Terasz. Népszerű a lakótérként használt beépített terasz, de növények nevelésére, ...

Kerti terasz beüvegezése télen, növények elhelyezésére télikert kialakítása a tervezéstől a beszerelésig:

Marketing SMS kampány

 

Feltehető a kérdés: mitől lesz sikeres egy SMS-kampány? - A Gateway online szolgáltatás keretében lehetőség nyilik személyre szabott SMS küldésére, ez módot teremt a címzett név szerinti megszólítására a nyilvántartási adatok alapján. A tömeges SMS-küldés hatékony formája a mobilmarketingnek, ugyanakkor a cégek és vállalatok belső kapcsolattartását is megkönnyítheti. Az üzenetküldő rendszer használatakor érdemes abból kiindulni, hogy minden kampány más lefolyású és a célközönséget nem lehet sem homogén, sem passzív masszának tekinteni. A megszólított ügyfelek, tagok szeretik, ha valami érzelmileg hat rájuk, ha aktívan viszonyulhatnak az sms kampány során kapott és küldött üzenet tartalmához, ha cselekvésre, részvételre ösztönzi őket: már nyomják is a gombot.

  • szolgáltató: Telefonos kampány - esemes üzenetküldés csoportosan

Szerverbérlés - VPS szerverek hosztingolása

Fizikai szervergépek virtualizációjával jönnek létre azok a virtuális tárhelyek, amelyek önálló erőforrással rendelkezvén szerverként üzemeltethetők és értékesíthetők a bérleti lehetőséget igénybe vevők felé. Cloud Server Service - Virtual Private Server

  • szerver bérlés - xen virtualizálás - üzemeltetés, vps hosting #

vps szerver hosting

budapest internet exchange - szerver bérlés

 

 

Balla D. Károly a komplex létezés elméletének, a virtuális előrevetettség gyakorlatának és az arvisura alapú kreatív irodalmi honlapoptimalizálásnak a megteremtője. Jelentősek az eredményei a piréziánus magatartásforma kialakításában. Műfajteremtő alkotóként a posztmodern koan, az abszurd irodalmi pszichodráma és a limerikben írt sírvers fűződik a nevéhez. Mindezek ismeretében érthető, hogy rossz- és jóakarói egyaránt a piréz magatartásformák és a posztumusz életérzések liberális programhirdetője és a kozmopolita látásmód kárpátaljai apostalaként tartják számon. Egy kolléga nagy nyilvánosság előtt így mutatta be alkalmi közönségének: "BDK az a liberális értelmiségi, aki sakkban tartja a Kárpát-medence magyarságát az interneten" - Pánsíp - Balládium. Balla D. Károly - szöveghely és interakciós színtér. Balla D. Károly irodalmi interakcióinak oldala. Szöveg, játék, intertextualitás. Kárpátalja, vers, kortárs magyar irodalom.

Pánsíp. Hangszer, irodalom, szöveg

Pánsíp - Hangszer - zene - pentaton irodalom. BDK: szöveg, játék, intertextualitás. Vers, könyv, regény. Keresőoptimalizálás, és google honlap optimalizálás. - pánsíp hangszer, autentikus népzene, népi hangszerek, pánsíp zene, folklór, magyar zeneirodalom, hangszeres muzsika, ősi zene, zenei örökség, ógörög Pán pásztoristen sípja.

Dél-Amerika, Balkán, alpesi vidék; népi hangszer: Afrika, Ázsia, Óceánia

Dél-Amerikában, a Balkánon, az alpesi vidékeken népi hangszerként használatos, megtalálható Afrikában, Ázsiában, Óceániában törzsi táncoknál, népi hagyomány, irodalom, kárpátalja, ungvár, balládium, arvisura, honlap seo, keresőoptimalizálás, virtuális terasz és notrbook szerviz, linképítés, google optimalizálás, pánsípok, dell laptop

Pánsíp-Szalon. Balla D. Károly (BDK) irodalmi interakcióinak, internetes projektjeinek oldala. Szöveg, játék, intertextualitás - web, net, intertext, referencia. Kárpátalja magyar irodalma, ajaksíp, költészet, vers, próza, könyv, regény. Keresőoptimalizálás a Google Pingvin és Kolibri után. Kreatív linképítés és komplex Google honlap optimalizálás - arvisura-seo-bdk. Határon túli kortárs magyar irodalom, Ungvár, Balládium, weBirodalom, arvisurák, kereső optimalizálás, télikert és link építés, honlapok, laptop szervíz bérlés, weboldal optimalizálás. Keresooptimalizalas, linkepites, honlapoptimalizalas.