Ez egy archív oldal, 2006. oktober 11-i blogbejegyzésemet tartalmazza, utólag itt is megjelentettem annak a közleményemnek a hivatkozását, amelyben 2017-ben bejelentettem, hogy nem használok többé elipszilont.

elipszilon - j vs. ly

Számítástechnika és marketing

Laptopszerviz és webáruház hálózat Magyarországon

a legjobb laptop weblap szemantikus

notebook szerviz budapest - kijelző csere - akkumulátor töltő

  NAPI FRISSEK:

Balla D. Károly többé nem használja az ly betűt

Mint a fenti link alatt elérhető, 2017 április 1-jén tett közleményében írja: Talán hihető, ha kijelentem, hogy nemcsak féltett munkaeszközöm a nyelv, hanem egyenesen szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, és íróként nem szegényíteni vagy hagyományaitól megfosztani akarom, éppen ellenkezőleg. Rászántam hát magam erre a lépésre, éppen azért, mert a nyelv iránti végtelen odaadásomban úgy éreztem, meg kell sürgetnem valamivel egy rég meghaladott állapot megszüntetését.

<előző
  06. okt. 11.
Elkészült a pillangószív-játék első fordulójának összegző oldala.

Szombati hazaérkezésünk óta halogatom az úti beszámoló megírását, két okból is. Egyik, hogy kölcsönkértem Csöngétől az új gépét, párat kattintottam vele, és persze visszaszolgáltattam hazafelé jövet, de neki meg nem sikerült a kollégiumi számítógépébe beolvasnia a képeket, nem működött az usb bemenet, úgyhogy amint ideje lett rá, egy másik gépen oldotta meg a dolgot, így végre illusztrálni is tudom az oldalt. A halogatás másik oka, hogy nem akarok eldicsekedni azzal, amiről reméltem, megírja valamelyik helyi lap vagy kulturális portál, de nyomát sem látom effajta híradásnak. Még várok pár napot, s ha semmi, akkor belinkelés helyett mégis magam adok hírt a hét végén arról, amiről már álszerényen alig bírok hallgatni.

No, akkor vegyük sorra.

Hévíz, 2006. - Csokonai Társaság

Csütörtökön indultunk és érkeztünk Hévízre, a Csokonai Társaság összejövetelére. Ezúttal a résztvevők számára nem tudták a szállást biztosítani, így az interneten kerestem és foglaltam le egy megfelelőt (igen kényelmesen és kellemesen, szívélyes tulajjal).

Az utazás eleje az én hibámból eléggé viszontagságosra sikerült. Nyíregyháza környékén már épülgetnek a leendő M3-as autópálya szakaszai, ez legutóbb is becsapott minket, rámentünk, örültünk, hogy elkerüljük a várost, aztán váratlanul a Debrecen felé vezető úton találtuk magunkat, amerre sokkal hosszabb az út Pest felé és autópálya sincs, így hát visszakecmeregtünk Nyíreghyázára és rossz irányból igen lassan vágtunk át Polgár felé. Megbeszéltük, hogy legközelebb hamarább kell letérnünk a várost elkerülő útszakaszról, mert ez így rosszabb, mintha a régi, falvakon át vezető lassú úton haladnánk. Ám beleestünk újra ugyanabba a hibába. Illetve én, aki visszaéltem navigátori szerepemmel. Na igen, de ha az ember azt látja kitáblázva és felfestve, hogy M3, autópálya, Budapest ennyi meg ennyi km, akkor azt hiszi , hogy megépült az új szakasz, hiszen lám csak, rajta vagyunk a sztrádán, ezt jelzik a táblák, egyenes az út a fővárosig. Mindez azonban csak egy nagy becsapás, mert néhány km. múlva azt írják, hogy vége az autópályának és 61 km. múlva (!!!) folytatódik! Azaz Polgárnál. Előtte pedig még át is kell bukdácsolni Nyíregyházán. Hogy ez majd egy óra veszteség, azt legutóbb megtapasztaltuk, így azt a nem túl jó döntést hoztam, akkor most már menjünk Debrecen irányában, térjünk le Újfehértónál Hajdúdorog-Hajdúnánás felé, vágjunk át Görbeházához, és ott majd ráhajtunk az autópályára. A térkép szerint km-ben ez alig jelentett volna veszteséget. Igen ám, csakhogy Hajdunánás és Görbeháza között az addig is eléggé rossz harmadrendű műút váratlanul sártengerrel ékes földúttá változott. A kocsink olyan lett, mint a pocsolyában fetrengő részeg ember, és kétszer annyi időt vesztettünk... Ráadásul dehogy végződik az autópálya Görbeházánál, a falun átvergődve még egy jó kis autózás Polgár felé, és ott aztán végre.... (Mindez azért is bosszantott, mert Csöngével megbeszélt időben lett volna randevúnk, de mivel nem értünk fel a megbeszélt időben, egyetemi órát mulasztott miattunk.)

A hévízi találkozó programjáról, előadásairól nincs túl sok mondandóm, bevallottan leginkább azért mentünk, hogy néhány kedves, rég látott emberünkkel találkozzunk, leginkább "öreg barátommal", a párizsi Nagy Pállal, és a mindkettőnkhöz nagyon közel álló Elek Tibivel. Adódott is alkalom az előadások szünetében és étkezésekkor kicsit elbeszélgetni velük, mint ahogy Kántor Lajosékkal is szót válthattunk az első ebédnél. Megölelhettük egymást a rendezvény spiritus rektorával, Zalán Tibivel, akivel vagy 25 éve vagyunk testvéri cimboraságban, Tarr Ferivel, aki szintén ősidők óta a barátunk, a hőskorban többször is szervezője volt keszthelyi és hévízi szerepléseinknek. Régi kedves ismerőseink közül ott volt még András Sándor, Tari Pista, Tóth Éva a férjével... Ott volt Alexa Károly, Gülch Csaba és felesége. Jólesően tapasztaltam, hogy bár az utóbb említettekkel köztudottan cseppet nem egyeznek a politikai nézeteim, mégsem tartotta egyikük sem szükségesnek, hogy szembenállását demonstrálja vagy akár csak éreztesse (holott a magyar belpolitikai feszültség is éppen azokban a napokban csúcspontjára hágott: bizalmi szavazás, Fidesz-nagygyűlés), sőt, Alexa visszavonta egy levélben tett dörgedelmét, amit a 2004-es Döbrentei-ügy kapcsán eresztett meg felém - de én már régesrég el is felejtettem.

No, akkor a Csönge új gépével készített pár fotót azzal tűzöm be, hogy holnap folytatom a beszámolót.


"Apu, nagyon vigyázz a fényképezőgépemre!"

Balla D. Károly, Nagy Pál, Hévíz 2006

nagy palival hévízen
Nagy Palival; a háttérben Zalán Tibi

elek tibor, szabó tibor benjámin, berniczky éva
Éva, Elek Tibi, Szabó Tibor


Kántor Lajos, Elek Tibor, Szabó Tibor - és az én nagy pofám

bdk
Itt pedig próbálom magam inteligensnek mutatni

(folytatás)

BDK: Hévíz, 2006.

Utazás a Csokonai Társaság napjaira

Utólagos hír 2017-ből: BDK, azaz Balla D. Károly többé nem használ ly betűt. Manzárd - Balla D. Károly webáriuma. BDK piréz író többé nem használ elipszilon, azaz ly betűt. Ungparty Manzárd: elipszilon, utazás, laptop szerviz Budapest, Hévízi utazás, 2006-ban, Csokonai Irodalmi Társaság, Balla D. Károly részvétele, fotók - pillangószív manzárd, ungparty weboldal, elipszilon használat, ly, laptop akkumulátor és kijelző szerviz budapest, magyar irodalom, utazás

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0