Ivóvíz kezelés

víz fertőtlenítés klór dioxid első hellyel - ivóvizek kezelése

Télikert Budapest

Kerti terasz beépítés és műanyag télikert gyártás, Budapest - Magyarország

Berendezés: üveg terasz - erkély beépítés növény szobának

  NAPI FRISSEK:
Lúzer ország. BDK Ungparty Manzárd. Pollner tudósít arról, hogy a NY Times.com „A New Campaign Tactic: Manipulating Google Data” (Új kampánytaktika: A Google-találatok manipulálása) című, ma megjelent cikke arról szól, hogy végre a politika is felfedezte az elegánsan csak keresőoptimaliozálásnak becézett manipulációs technikát. A cél az, hogy a politikai ellenfelek nevére való kereséskor az őket blamáló cikkek jelenjenek meg az első találati helyeken. SEO program: Télikert Magyarország - Balla D. Károly webáriuma alkotói műhely. Télikertek építése Magyarországon: terasz beépítés - laptop akku javító. HP márka szerviz, BDK, Manzárd, laptopműhely, hp, terasz
<előző
  Lúzer ország (06.10.03)

Azt hiszem, Magyarországon kezd újra beteljesedni szokásos történelmi végzete. Amikor is a nép által felemelt vezetők a nép nevében, felhatalmazásukkal visszaélve, saját hatalmi ambícióiktól hajtva újra és újra végveszélybe sodorják országukat, nemzetüket. Nem először történik, vélhetőleg nem is utoljára. A magyar szempontból siralmas, kudarcok, veszteségek, bukások sorát hozó huszadik század vége felé végre felcsillant a remény, megadatott a lehetőség a felemelkedésre. Ám 2006-ra az ország újra leküzdötte magát kutyába. Ráadásul ezúttal önerőből, minden külső nyomás nélkül.

16 évnyi szabad politizálás csúcseredménye, hogy sikerült két megszállott, magát messiásnak gondoló vezért kitermelni. Fél-fél országnyi támogatással felváltva két olyan vezető garnitúrát emelni hatalomra, amelyek aztán egymással fenekedve, de voltaképp közös erőfeszítéssel szakadékba viszik Magyarországot. Önrontó nemzet, önhibájából örök vesztes ország.

Nem tudom, lesz-e ebből gazdasági krach. Nem tudom, kialakuknak-e polgárháborús viszonyok (szellemi szinten már jóideje állóháború van). Nagyon remélem, hogy nem. Annyit azonban mindenképpen érzékelek, hogy a normális, jóérzésű, a focidrukker mentalitástól mentes magyar értelmiségiek (és nem csak) körében sikerült olyan rossz hangulatot, rossz közérzetet teremteni, amely akkor is visszaveti az országot, ha egyébként valahogy elrendeződik a dolog és befejeződik a cirkusz. A szabad gondolkodáshoz és magasabb erkölcsi normákhoz, demokratikus és civilizációs vívmányokhoz igazodó emberek most undorodnak ettől az egésztől, riadtan szemlélik, mi fog történni és azt latolgatják, akarnak-e ilyen országban élni. Számomra úgy tűnik, ha ebből a válságból lesz is valami szánalmas kikecmergés, azt Magyarország bizonyosan újra elintézte magának, hogy továbbra is más államokban éljenek a Nobel-díjasai.

A. Sz. (volt tanárom) kommentárja

Látod BéDéKá,
éppen az ilyen, magyar önérzetet nélkülöző (és sértő!) kijelentések juttatták oda a lakosság lebutított felét, hogy képes a hazafiak helyett a haza ellenségeire szavazni. Mi az, hogy lúzer ország? Hogy mondhat ilyet egy igaz magyar ember? Ha voltak is a nemzetünk történelmünkben bukások (melyikében nem?), képtelenség kudarcok sorozatának beállítani. Sokkal inkább a hősi helytállásról szól a dolog.

Volt egy hősi honfoglalás, egy dicsőséges államalapítás, megóvtuk Európát tatártól-töröktől, hiába szakadt három felé az ország, csak egybekovácsolódott, hiába telepedett ránk az osztrák sógor, a Monachián belül mégis felvirágzott az ország, fellázadtunk, amikor azt kellett, és kiegyeztünk, amikor azt. Az első világháborúban is helyt álltunk, nem rajtunk múlott sem a vereség, sem a Monarchia széthullása. A két szégyenfolt pedig idegen kezektől esett, sem Trianont, sem a Tanácsköztársaságot nem lehet a magyarokon számon kérni. A második világháborút sem mi vesztettük el, jó cél érdekében – a magyar területek visszafoglalása – léptünk hadba, a célunkat támogató haderő azon gyengébbnek bizonyult a keleti áradatnál. A folytatás megintcsak nem rajtunk múlott. Hogy a magyarok mit akarnak, az 45 után a „fordulat évéig” részben, 56-ban pedig teljesen megmutatkozott. Ezek történelmünk dicső lapjai. Még szép, hogy egy kontinensnyi birodalom akaratával a megcsonkított zsebkendőnyi ország nem tudott győzedelmeskedni.

Ami 1989 óta történik, az nem valami felemelő, de ennek kizárólag a posztkommunizmus az oka, az, hogy – ahogy Marosi Pál is írta egy másik helyen – túl sokan és túl sokáig voltak a kommunizmus talpnyalói egyszer, másodszor pedig a magukat hatalomba átmentettek ugyanúgy gazdasági és lelki rabszíjon tartják a népet, mint elődeik. De ennek vége lesz most már, talán sokkal hamarább, mint bárki gondolná, és nem loser, hanem winner ország leszünk.

Honlap SEO Magyarország

weboldal optimalizálás és linképítés

Ivózív fertőtléenítés - Google helyezés javító BDK Ungparty Manzárd blopgja. Honlap Seo - weboldal optimalizálás. Balla D. Károly kárpátaljai magyar író webáriuma alkotói műhely. Honlap Google SEO: weboldal optimalizálás és linképítés. Ivózív fertőtléenítés - Google helyezés javító. HP márka szerviz, lúzer, ország, BDK, Manzárd, Télikert, Magyarország Budapest, web műhely, laptop javítás, hp, terasz építés

a Kettenklubban:
     Berniczky
     Pánsíp
Legutóbbi könyvem:

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0