06. júl. 24.
A keresőoptimizáló versenyben a BéDéKá Manzárd ma a 3. helyen áll a Google pillangószív keresőkérdére adott találati listáján, mégpedig ezzel a blogteres címkelinkkel: pillangószív

Szerepeltünk Évával a Kossuth rádióban. Az anyagot még a Könyvhéten vették fel, de csak ezen a hétvégén ment adásba. A Kezeit csókolja dr. Tóth c. antológiáról beszélünk a Szülőföldünk. Határok nélkül - az irodalomról c. műsorban, Évától novellarészlet is elhangzott.

Ha lenne olyan elvetemült rajongónk, aki ugyan elmulasztotta meghallgatni, de bármilyen áldozat árán mégis szeretné fülrevételezni a kis műsort, az a Rádió műsortárából töltse le a szombati adásidő 19-20 óra közötti anyagát, azaz ezt a fájlt; MediaPlayerrel lehet lejátszani, és a 40. percre kell előrehúzni, ott kedődik Szülőföldünk. Határok nélkül - az irodalomról c. műsor.

(Ez a cím eléggé sajátos. Merthogy a szülőföld éppenséggel egy terület körülhatároltságát, megkülönböztetését jelenti, a határok nélküliség ellenben a szülőföldek fölötti egységet sugallja. Egyszerre a kettőt címben hangsúlyozni olyasmi, mintha azt mondáink, hogy Folyónk - partok nélkül.

És akkor még egy furcsaság. A szerkesztő Kulcsár Kati eléggé félreértette a játék egyik fontos momentumát. A felkonfban azt mondja, hogy az irodalmi játékot meghirdető Beszédes Pista rátalált egy százéves képeslapra és a Tisza-partot modern számítógépes technikával népesítette be. Szó sincs erről! Mint a riportban ketten is elmondjuk, a fotót a korabeli, száz esztendeje élt fényképész "hamisította meg", ő montírozott korzózó urakat és dámákat a nem létező sétányra.)

Emitt meg ippeg nyilatkozunk Szépvölgyi István mikrofonja előtt (Gáti István felvétele):

És akkor még kicsi dicsekvés. Kihasználom, hogy Éva éppen elugrott Beregszászba, így nem tudja letiltani, amit ide írok:

Szombaton a Kossuthon és a hétfői ismétlésben a Bartókon az Irodalmi Újság adásában beszélgetés hangzott el többek között Esterházy Péterrel, aki Berniczky Éva nevét is megemlítette az általa sokra tartott író "csajok" sorában. Bár ez a csajozás Évának nem tetszene, de szerintem elnézi... (A műsorra egyébként a jó Ilia Mihály hívta fel a figyelmünket emailben.)

Nem túl szorgalmas a denevérünk. A múlt héten csupán egyetlen estén volt hozzá szerencsénk, akkor viszont még lefekvésünk előtt látogatott meg minket, pedig égett a villany. Persze lehet, hogy máskor óvatosabb és akkor jön szúnyogászni a szobánkba, amikor már alszunk és nem ébredünk fel a surrogására.

A minap meg a szomszédünk kiscicája vendégeskedett nálunk. Éva locsolta a virágait, a kis kandúr meg átjött játszítani, praclizni a vízsugarat, s mikor Éva befejezte a dolgot, a szőrmók egész este nem tágított tőle. Már azt hittem, bekvártélyozza magát hozzánk, de aztán, amikor Éva kizárta, szépen hazament. Másnap már láttuk, ahogy Szerjozska nyomorgatja.

Csönge tegnap megnézte Lemberget. Okosan találták ki a barátnőjével ezt a tengeri utazást, hogy egy teljes napot előbb Galícia székvárosában töltöttek. Csönge sms-ében csak annyit írt, hogy a belváros valóban nagyon szép, bár kicsit le van pukkanva. És megírta azt is, hogy - mivel megkértem rá - átadta a Mickiewicz-szobornak az üdvözletemet.

manza.dr.hu