akku töltő - laptop szerviz

Frissítés

     Kiemelt:
  BéDéKá napi FRISSEI:

A legegyszerűbb télikert A gyártók és a megrendelők egyaránt úgy tartják, hogy a lakáshoz kapcsolódó télikertek létesítésének az a legegyszerűbb módja, ha az épület már létező objektumait és azok adottságait használjuk fel erre a célra. Ez lehet például egy déli fekvésű emeleti erkély vagy földszinti terasz, előtér, átjáró, széles bejárati kiszögellés. Az itt jobbra látható,… Terasz beépítés ára, Budapest »

Laptop kijelző csere ingyenes szereléssel – Budapest XIII. Kijelzőcsere munkadíj nélkül Csak a hardver eszköz – jelen estben a kijelző panel – bolti árát kell megfizetni, a beépítés ingyenes! A legjobb notebook márkák: Acer, Apple, Asus, Comapaq, Dell, Emachine, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Medion, MSI, Packard Bell, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba és más típusokhoz… Dell laptop kijelző csere »

06. júl. 7.

Nagyon jópofa levelet kaptam Galántai Györgytől. Amikor csináltam egy kis reklámot ötletpályázatuknak Tengereczki visszatér címmel, akkor elküldtem az ArtPoolnak a linket, egyben rákérdeztem: lehet-e valami konkrétumot tudni erről az ötletpályázatról. Most aránylag hosszan és nagyon szellemesen válaszolt. Így kezdi: "Kedves BéDéKá, (...) kédéseidre magad is már megadtad a választ azzal, hogy egy "kicsit" elég jól kiegészítetted Tamkó Siratót." A vége felé meg azt írta, hogy a dimenzionizmus lényegét az "N+1" képlet fejez ki, a "művészet magyarul" címhez pedig "két dimenzionista értelmezési lehetőségünk lesz: Először a "művészet" fogalmát, másodszor a "magyar" fogalmát tekintjük ismertnek, azaz "N"-nek, a másik fogalom lesz a "+1". Ebből következik, hogy a művészet akkor dimenzionista, ha +magyar és a magyar akkor dimenzionista, ha +művészet. Világos mint a nap, nem?"

Aha!


Új könyvet jelentetett meg jóatyám. Válogatott versek, 1942-2006. A borítót maga tervezte (ez látszik is rajta), és két nyugati barátja támogatásával nyomdáztatta. Belelapoztam. Az anyag javát persze ismerem, nem számíthattam különösebb meglepetésekre, így bőven kielégített egy hevenyészett átpörgetés. Ami némileg meglepett, az inkább az utószó, annak is két állítása. De talán illendőbb, ha ezekről nem mondok véleményt.


Megjött a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának a meghívója augusztusi tanácskozásukra, vagyis a XI. Anyanyelvi Konferenciára. A korábban több napos nagy magyar-magyar szellemi népünnepély most gyakorlatilag egyetlen délelőttre redukálódott, ezzel a nem is olyan nagyon vonzó programmal.

9.30 – 10.00 

Regisztráció

10.00 – 10.20

10.20 – 10.40

A magyar kultúra európai hagyományai és jövendő lehetőségei

Fazekas Tiborc – egyetemi tanár, Finnugor Intézet, Hamburg, Németország

Nagy Piroska –tanár, AISB Amerikai Nemzetközi Iskola  

10.40 – 11.00

11.00 – 11.20

A magyar nyelv helye az Európai Unióban –

Balázs Géza – egyetemi docens, ELTE, Budapest, Magyarország

Nádor Orsolya – egyetemi oktató, KGRE, Budapest, Magyarország

11.20 – 11.40

Kávészünet

11.40 – 12.00

12.00 – 12.20

A Kárpát-medencében élő magyar nemzeti közösségek kapcsolatrendszerének alakítása az európai integrációban

Kötő József – elnök, EMKE

Kelemen László – intézményvezető,UMIZ, Alsóőr, Ausztria

12.20 – 12.40

12.40 – 13.00

A magyar irodalom jövője az európai irodalmak között

Pomogáts Béla – elnök, MNYKNT, Budapest, Magyarország

Sárközy Péter – egyetemi tanár, La Sapienta Egyetem, Róma, Olaszország

13.00 – 14.00

Ebéd

 

14.00 – 17.00

 

Vita

Tennivalók, javaslatok a jövőre nézve


"Közgyűlésünket a konferencia délutánján tartjuk" - áll a kísérőlevélben, tehát a tényleges program valóban egy délelőttnyi. A levél tájékoztatja a címzetteket a Társaság rossz anyagi helyzetéről. Éppen ezért szállást nem adnak és nem fizetnek (ám jó pénzért lefoglalják), és az útiköltséghez is csak hozzájárulnak szerény mértékben. Ezt tudva még egyszer elolvastam a programot, hogy vajon melyek benne azok a vonzó előadások, amelyek miatt nekem (vagy bárkinek) érdemes lenn Budapestre utaznom. Az eredményt bölcsen inkább elhallgatom. (Hacsak nem a potya ebéd...)

 


Bajai sógornőm felépülőben a csípőműtétje után. Már le is tudott ülni a gépük elé, levelet írt. És küldött néhány bájos képet az unokájukról, Lindáról. A legjobbat betűzöm ide. Ugye bájos!


Véglegessé vált a döntésem, eljöttem a Blogtérről. A három vezetőnek, akikkel tartottam a kapcsolatot, ezt a levelet írtam.

    Kedves Barátaim, ezúton köszönöm meg annak a többhavi szoros együttműködésnek a lehetőségét, amelyet a Blogtér nyújtott nekem. Igazán élveztem ezt az intenzív jelenlétet, és jólesett a ti megtisztelő figyelmetek is. Megkedveltem a közösséget és magát a rendszert is, minden hibája vagy számomra kevésbé szimpatikus vonása (pl. egyre több reklám, bulvárosodás) ellenére is azt nyújtotta számomra, amit eddig semmilyen más internetes közösség és szolgáltató nem nyújtott.
    Az utóbbi napok bosszúságai azonban kedvemet szegték, megkeserítették blogtéri működésemet. Ha eleve ilyen lett volna a rendszer, talán megszoktam és elfogadtam volna, de én az eddig kínált lehetőségekhez igazítottam a koncepciómat, mind tartalmi vonatkozásban, mind megjelenésben. A kialakított koncepciót az új rendszer miatt nem tudom érvényesíteni, az egész dolog nehézkessé, idegesítően alkalmatlanná vált számomra.
    Ezért visszatérek régi fapados rendszeremhez, cikkeimet mostantól újra ott publikálom. Az blogteres helyeimet ugyan megtartom, de cikkeket itt nem teszek közzé, legfeljebb kis apróságokat. Illetve egyfajta tartalomjegyzékként fogom használni: új cikkeim linkjét rendszeresen itt is meg fogom adni.
    Kérem megértéseteket és köszönöm minden eddigi figyelmességeteket, segítségeteket, jóindulatotokat.
    További jó munkát kívánva, barátsággal:
    -bdk
    RAZ.DVA.TRY

A Népszabadság mai cikkében határon túli magyar vezetők nyilatkoznak a magyar kormány őket érintő intézkedéseiről. Kovács Miklóst, a KMKSZ elnökét moszkvai tudósítójuk révén kérdezték.

Vajon milyen politikai következtetést kell ebből levonnunk?

2006. júl. 7. Manzárd napló - Balla D. Károly


2006. július. Balla D. Károly webáriuma. Artpool, Linda, Blogter.

A blog a kárpátaljai magyar író személyes életébe és alkotói műhelyébe enged bepillantást.

Terasz beépítés Budapest - Dell laptop szerviz

Kijelző csre - Kárpátalja, kárpátaljai, Ungvár, határon túli magyarok, terasz, magyar kisebbség, Ukrajna, dell, télikert, laptop, blog, kárpátaljai magyar irodalom


MÁS:
     Berniczky
     Ár érték arány

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0