Balla D. Károly

Laptop a télikertben

x x

weblap seo - google helyezés javítás: laptop szerviz budapest

téliker tervezés, a terasz építés előnyei

xx csaba

laptopot adok-veszek - transzfer árak

     BéDéKá-OnLine
     Balla D. Károly
     Könyveim
     Publikációim
     Műfaji listák
FRISSEK:

06. ápr. 23.
Személyes üzenetek

Belterjes Kolos hajnalban indult, Éva vitte ki Csapra, majdnem lekésték a vonatot. Nem a családi hagyomány miatt, hanem "üzleti ügyben" arra készült, hogy Bp-re érve kimegy a Könyvfesztiválra, ott találkozik egy partnerével. (Ez ősrégi netes ismeretség, a papa Kolos első csetelő partnere volt, most meg a fiától kapott munkamegbízást.) A neten olvastam pár cikket a könyves ünnepről, a rádióban is volt néhány riport, István pedig fotókat is készített és küldött. Érdekes módon semmi nosztalgiát nem érzek sem azok iránt az alkalmak iránt, amikor más kiadók vendégei voltunk egy-egy könyvünk megjelenése okán, sem azok iránt, amikor - talán 7 éven át - saját standot működtettünk. Akkoriban szinte már előző ősztől készültünk az április végi alkalomra, apránként vittünk át egy-egy doboznyi könyvet, lepakoltuk a barátainknál az ország közbülső pontjain, hogy aztán útban a Fesztiválra felszedjük. Mindig arra törekedtünk, hogy a teljes kárpátaljai könyvkínálatot bemutathassuk. Új könyveink kiadását is ehhez az alkalomhoz időzítettük. Nagy élvezettel - de még nagyobb fáradsággal - végigcsináltuk az öt napot. Alig jöttünk haza és már akár készülhettünk is az Ünnepi Könyvhétre. Most meg jólesően nyugtázom, hogy én itthon ülök és ezen az éven ebből a sokadalomból is kimaradok. Persze azért ha úgy adódik, pl. Évának jövőre megjelenik a regénye, újra szívesen vetem bele magam a forgatagba. (Pontos jele a menthetetlenül bekövetkezett öregségnek: mindent úgy fogadni el jónak, ahogy éppen van: ha menni, az a jó; ha maradni, az a még jobb...)



(Gáti István felvételein: Kertész Imre, Fejtő Ferenc,
Kányádi Sándor, Békés Pál, Zalán Tibor)

Épp feltöltöttem a fenti szöveget és képeket, amikor Csöngétől érkezett az alábbi levél (az én tegnapimra is válaszul). Lám, két gyerekünk együtt könyvfesztiválozott. De jó! (Na, most miattuk lett nosztalgiám. Vagy ezt másképp hívják?)

szio!
Kolos most indult el Veszprembe. Eddig egyutt voltunk, mert lepakolt Vitnel. Megneztuk a konyvfesztivalt, beszelt Adam K-val, voltunk Animusnal, az Uj Mandatumnal meg talalkoztunk Lacival. Ja, es adott nekem palacsintat:) Marmint nem Laci, hanem Kolos:)
Jopofa a Megasztaros cucc:))
Amugy minden gud, most megyek muzeumba, es jo otlet a Vadak, lehet, h majd azt is megnezzuk.
Ma van Shakespeare szulinapja, juhuuu.
Nya, sok pukkki!!
cs.
HOZZÁSZÓLÁSOK írása és olvasása

Megasztár 8½

Nyolcésfeledik döntő kampánycsend idejére

 

1. A kezdés


Tilla:
Hát újra itt vagyunk! Ugye hallják a közönség fülsiketítő sikolyát! Ez azt jelenti, hogy vártak minket, hogy szeretnek minket (ováció). Ez most a nyolcésfeledik döntő, öt versenyző van még talpon, közülük fog kikerülni az Év Hangja.


Zita: A tét nagy. A győztes ugyanis elnyeri a (bevetítés).

Tilla: Lássuk azonban az öt Megasztár-jelöltet, akiket most egyesével szólítok a színpadra. Bakács Tibor Settenkedő (fütty és taps, bekiabálások), Presser Gábor (mély hangok, nagy taps), Soma (obszcén bekiabálások), Pély Barnabás (tinilányok visítása), Novák Péter (médiataps).

Zita: Hogy érzitek magatokat, srácok?

Tibor: Tök jól vagyunk, komolyan mondom. (Többiek bólogatnak).

Zita: Akkor lássuk a zsűrít! Novák Péter, táncoskomikus, élő sapkareklám (taps), Pély Barna, a United Kingdom normandiai frontembere (taps), Soma, magát előadó mamagésa (taps), Presser Gábor, az Omega régvolt csibésze (taps), Bakács Tibor, a magyar haza settenkedő lelkiismerete (taps).

Tilla: Megkérem a zsűriből Bakács Tibor Settenkedőt, mondja el, mit vár a mai döntőtől, mit üzen a nézőknek és a versenyzőknek.

Bakács (kelletlenül, nyakát forgatva feláll): Háát, na, jó, most komolyan. Ez a tehetségkutató verseny-típus mindeddig példa nélküli Magyarországon. Eddig nem létezett olyan verseny, amely ilyen mélységekig mutat be engem. Meg a versenyzőket.  Akik életét hétről-hétre követhetjük, és akik beleívódnak az életünkbe. Én néha álmodok is velük. Rémálom. Komolyan. De az jó, hogy minden versenyzőnek van rajongótábora, nekem is van. Jó, hogy a bulvársajtóban nyilatkoznak a családtagok és elhagyott szeretők. Én is nyilatkozom. Ha ezt követeli a haza. És az is jó, hogy óvodásoktól a nagymamákig mindenki gyűjti az autogramokat. Én is adtam egy csomót. Egyébként még a Lipótmezőn is minket hallgatnak, mint zeneterápiát. De tényleg, mi magyarok a világűr hátán is megélünk. Mi lenne velünk, ha számítógép, atombomba, vagy C-vitamin helyett a saját boldogságunkkal törődnénk? (már leülőben:) Hiába, vannak ilyen lehetetlen ügyek. De meg kell kísérteni a lehetetlent. Ezért élünk és ezért éltek ti is. (Nagy taps)

-----------------------

Tilla: Akkor most elmondjuk a szabályokat.

Zita (elmondja; azt is hogy mit lehet nyerni; bevetítés)

Tilla: Akkor szólítom az első versenyzőt. Kezdjük egy fergeteges United-számmal, szólítom a színpadra Pély Barnát.

2. Pély Barna. Kisfilm, produkció, értékelés

Kisfilm. Barna gitárral. Barna színpadon. Barna a Zeneakadémián. Barna a Nemzeti Múzeum lépcsőjén. Barna egy hófehér Jaguárban. Néha beszél is: „Én nagyon jól érzem magam ebben a versenyben, sokat tanultam. Amikor ide jöttem, alig tudtam énekelni, most meg… hát hallják. Megmondom őszintén, nagyon jólesik, hogy szeret a közönség és szeret a zsűri. A stylist is szeret, meg a koreográfus." Barnát öltöztetik. Barna táncol. Barna biciklizik. Próbál. Énekelni. "Egy nagyon jó számot választottam, én írtam, én éneklem és rólam szól. Hahhhmmm, tele van nagyon szép modulációkkal. Persze én moduláltam ilyen nagyon szépen. Remélem, hogy jó buli lesz, gyertek el ti is!”

Barna előadja a dalt. A zsűritagok sorban értékelik.

Novák Péter: Barátom, hát nagyon jól nyomtad, jól elkezdted ezt a műsort. Veled komolyan lehet dolgozni, nagyon jó munkása vagy a produkciónak, lehet rád építeni. Az előadásodban volt erő, de lehetett volna több, meg volt benne játékosság és volt benne komolyság, csak nem mindig tudtam, melyik-melyik. Szóval én számítok a munkádra, csak nyomjad így tovább, a többi majd jön magától. Vagy tőlem.

Pély Barna (meghatódva): Hát kicsit furcsa helyzetben vagyok, mert ezt a számot én is énekeltem. Ez egy nagyon-nagyon nehéz nóta. Tele van modulációkkal. Én moduláltam. Nem tudom, lehet, hogy az egész napos stúdiómunkában nagyon kifinomult a hallásom, de a Megasztár történetében én most hallottam először kristálytisztának egy énekest. Megmondom őszintén, nekem nagyon tetszett, el is bőgtem magam a végén. Köszönöm.

Soma: Hát bevallom, mert engem azért hívtak ide, hogy őszintén beszéljek, én az ilyenfajta zenét nagyon visszataszítónak tartom, és próbáltam elvonatkoztatni attól, amit hallok, és ez sikerült is, mert hiába geil a zene, mert te viszont egy nagyon cuki pofa vagy, ahogy itt szerencsétlenkedsz a gitároddal meg a túlmodulált és alulintonált hangoddal. Szóval nagyon aranyos voltál, ha óvó néni lennék, szívesen látnálak a nagycsoportban. És külön köszönöm, hogy amikor azt énekelted, hogy „a gyönyörű buta, gyönyörű buta nő”, akkor az első jelzőnél rám néztél, a másodiknál pedig Zitára.”

Presser: Nnna, hát én először is nagyon örülök, hogy magyarul énekeltél, még ha volt is a szövegben pár dolog, amit egyáltalán nem értettem. Vagy rosszul artikuláltál, vagy a szöveg rossz. Azt gondolom, hogy van jogosultsága az ilyen zenének is, mert sokféle zene van, van jó és kevésbé jó, meg van egészen szar, és hát ezeket is el kell valakinek énekelni. Én köszönöm a bátorságodat, hogy egyáltalán ki mertél ezzel állni.

Bakács: Tudod, azon gondolkoztam, amíg énekeltél, hogy ezt te valóban komolyan gondolod vagy csak jópofa heccnek szántad és mi pedig beszoptuk. Hát nem tudom. Én úgy vagyok veled, mint az apa a tékozló fiúval, amikor hazajön, akkor a keblére öleli, de mikor újra csinál valami nagy disznóságot, akkor elküldi az anyjához. Vagy az anyjába. Igen. De hát azért szurkolok neked, a közönségre számíthatsz, ha rám nem is, hát ennyi. (Sértődött pofát vág.)

------------------------------------

Tilla: Köszönjük. És máris szólítom a második versenyzőt. A színpadra érkezik Presser Gábor, aki a Padlásból ad elő egy részletet.)

3. Presser Gábor. Kisfilm, produkció, értékelés

Kisfilm. Gábor az Omegában. Gábor az LGT-ben. Gábor egy mozdonyon zongorázik. „Öööö hát én véletlenül kerültem ebbe a versenybe. Három éve megkeresett Pierró, aztán továbbadott a Nováknak. Sok érdekes emberrel találkoztam, és ez jó. Nekem tulajdonképpen mindegy, hogy mi lesz, én csak úgy dünnyögök egy kicsit, aztán meglátjuk.”  Gábor duót zongorázik Kocsis Zoltánnal. Gábor egy padláson csetlik-botlik. Gábor elringatja magát. Gábor éneklés közben elalszik a zongora előtt. „Egy nagyon jó kis nóta, a Dusán írta nekem, énekelték már mások én, de azt mondták, nekem is jól áll. Hát meglátjuk."

Gábor előadja a dalt, a zsűri értékel.

Soma (zavartan igazgatja haját, mikrofonját): Jaj, hát most nem én kezdek; na mindegy, megigazítom a hajkoronámat; van nekem igazi koronám is, de azt szerénységből nem hordom. Na szóval. Gábor, hát gratulálok, nagyon érdekes színt hoztál ebbe az estébe. Nekem nem tetszett, mert én azt gondolom, ez mégiscsak egy énekverseny. De ezt érzem rajtad, hogy erőt kaptál onnan fentről, és ezt megpróbálod szétsugározni. Csak még egy kicsit tompa ez a fény, és hiába hunytad be a szemedet, ez egyelőre „fényévnyi távolságra” (huncutnak szánt nevetés) van Ray Charlestől. De azért köszönöm az élményt.

Pély: Én nem értek
egyet a Somával, megmondom őszintén, nekem nagyon tetszett. Érzékeny előadó vagy, az éneklést pedig meg lehet tanulni. Nekem például van egy énekstúdióm, ajánlom a figyelmedbe, onnan már sok nálad nagyobb sztár is kikerült, például a Dorina. Szóval beiratkozhatnál. Szünetben majd megbeszéljük.

Novák: Na most én pont úgy voltam, ahogy a dalban énekelted, Gábor, hogy „csak hallgatom, csak bámulom”, és nem értem, hogy mitől jó az, amit csinálsz. Húsz éve dolgozom ebben a szakmában, de még mindig vannak számomra megfejthetetlen dolgok. Hangod nincs egy deka sem, dörmögsz, mint egy influenzás  örvös medve, és mégis jó az, amit csinálsz, mégis oda kell figyelni. Tudod, Scott Joplinról mondták, olyan rosszul zongorázott, hogy stílust teremtett vele. Hát valahogy így vagy ezzel te is. Ez már annyira rossz, hogy stílus. Csak azt nem tudom, hogy a túróba csinálunk ebből CD-t.

Bakács: Megmondom őszintén, engem kurvára nem érdekel, hogy tudsz-e énekelni, nekem amúgy sincsen hallásom és a zenéhez sem értek. Én egy másik filmet látok közben, azt látom, hogy milyen meggyőzően léped át a korlátaidat, és tudsz-e rám hatni. Nem te vagy fontos, hanem én. Ugye érted!

Presser: Öööö, hát tudod Gábor, az úgy van, hogy nekem szigorúnak kell veled lennem, ezért azt mondom, hogy hallottam már tőled sokkal jobb számokat is, de azért ez sem volt rossz. Sőt hát tulajdonképpen nagyon jó vagy, csak nem akarom, hogy elbízzad magad. Tudod, hogy nagyon közel állsz hozzam, csak ezért nem mondom neked, hogy nálam te vagy az Év Hangja.

------------------------------

Tilla: Nagyon köszönjük a zsűri értékelést, és máris szólítom a színpadra Novák Pétert.

4. Novák Péter. Kisfilm, produkció, értékelés

Kisfilm. Péter az István a Királyban, 13 évesen. Péter a Cég nevű sulizenekarban. Péter a Vörösökben és az Aranylázban. Péter a Kimnowakban. „Azt vettem észre, hogy egyszer csak összefüggések formájában jelezni kezdett a világ. Ez a művésszé válás leginkább hiteles útja. Ez azt jelenti, hogy az ember nemcsak áll a világban, és azt mondja, hogy „jaj istenem, de egyedül vagyok", hanem azt mondja, hogy „jaj de jó, hogy a része vagyok". A személyiségemben az is benne van, hogy eltűnök, és holnaptól senki nem tudja, hol vagyok. A habitusom nem változik, ezért ha úgy alakul, szívesen leszek tornatanár egy távoli kis faluban, és tanítás után majd szervezek pávakört a nyugdíjasoknak. Az is egy munka, meg az is, amit most csinálok.” Péter táncol. Péter szövegel, mint Ludas Matyi. Péter szövegel, mint János vitéz. „Túl egyszerű lett volna, ha a saját számaimból választok, ezért inkább egy Mick Jagger-nótát fogok énekelni a Rolling Stonstól.”

Péter előadja a Jumping Jack Flasht.

Pély (feláll, üvölt): Rock’n’roooooll! Húúúú! Rock'n'roll! (leül): Erről szól ez a műfaj! Erről szól a  Rock and Roll! Buli van, gyerekek, marha jó buli van! Éljen a buli, kit érdekel az a hülye szavazás?! (higgad) Az énekléshez nem tudok hozzászólni, de ez az érzés az, amiért én zenész lettem. Csak azt nem értem, hogy a saját koncertjeimen ezt miért nem tapasztalom (eltűnődik).

Novák (nagyon elégedett): Hát ezt nagyon odatetted, öreg! Ha a műsor keretei megengednék, akkor odaszaladnék hozzád, a nyakamba ültetnélek, és körbeszaladnám veled háromszor a színpadot. Valóban ilyesmiért szeretjük a zenét és a rockot. Most legalább a magyar édesanyák is megértik, miért nem akar a gyerekük iskolába járni és tanulás helyett miért nyúzza a villanygitárt. Más kérdés, hogy ez a lázadó keménység meg ez a punkos modor, amilyenre te átgyúrtad a nótát, az hogyan illik bele ebbe a diszkrét popos tévékettős megasztáros nézettséghajhászásba, de ezt majd megbeszélem magammal. Ha nem rólad lenne szó, kicsit haragudnék a számválasztás miatt (már nem elégedett annyira).

Bakács: Hallottad a csajokat az első öt sorban, ahogy üvöltöttek?! Hát ki vagyok én, hogy ezek után bármit mondjak! Ők már eldöntték. Csak azt mondom neked öregem, azért vigyázz ezzel. Jó az, amit csinálsz, csak nehogy úgy maradj. Tudom, hogy ez egy életforma, de te is meg fogsz öregedni. Azt mondta Kant vagy Nietzsch, már nem emlékszem, hogy aki 20 éves korában nem szereti a rock and rollt, annak nincs szíve, de aki 50 évesen is szereti, annak meg nincs esze. Na, hát érted. Csak azért mondom.

Presser: Húú, ez nagyon jó volt, gratulálok. Beálltál a dologba rendesen, őszintén csináltad, nem okoskodtad túl ezt a három akkordot, nem is kellett, így volt jó, ahogy nyomtad. Talán annyit, hogy nekem jobban tetszett volna, ha kevesebbet ugrabugrálsz, tudom, hogy ezt kívánta a dal, de te azért nem akrobata vagy a csimbumcirkuszban, hanem muzsikus. De különben nagyon ott volt ez a dolog, ahol lennie kell.

Soma: Hát megmondom őszintén, rólam majdnem leénekelted a ruhát! Meg az a csípőmozgás, hát komolyan mondom! Lehet, hogy nem tetszett mindenkinek a koreográfia, de a magyar asszonyok szíve éppen ettől telt el forrósággal. És nemcsak a szíve, hajjjaj! Az a csípőmozgás, hát komolyan mondom, alig türtőztettem magam. De minden erotikus delejed mellett te egy igazi médium vagy, kapod az energiát, és csak sugárzod, sugárzod, sugárzod. Ami nagy áldás, mert most amúgy sincs időm a szoláriumba járni.

------------------------------

Tilla: Hát nem panaszkodhatsz a zsűrire, nagyon megdicsértek. Köszönjük az értékelést, most pedig következik Bakács Tibor Settenkedő.

5. Bakács Tibor. Kisfilm, produkció, értékelés

Kisfilm. Tibor nézi a tévét.  Tibor nézi a tévét.  Tibor nézi a tévét.  Tibor nézi a tévét.  „Ismerned kell a pályát, a társaidat és a saját fizikumodat. És persze az sem mindegy, hogy a játékosokat hogyan válogatják össze.” Tibor nézi a tévét.  Tibor nézi a tévét. „A pontosság, amely egy szubkultúra egymáshoz és a világhoz való viszonyát tükrözi, kiragadja a történetet saját korlátai közül.  A világ televíziózásában nem sok szép ember van. Én sem vagyok az, de nagy különbség, hogy én nem is akarok az lenni.” Tibor nézi a tévét.  Tibor nézi a tévét.  „Nem választottam előre nótát. Majd valami benyögök spontán. Úgysem az lesz a popikon, aki jól énekel. Nem az, aki szép. Nem az, aki jó muzsikus vagy aki okos. Csak az számít, hogy a Sománál sikerül-e bevágódni. Hát, bassza meg, ez az igazság, sajnálom.”

Tibor produkciója. Vagy valami, vagy megy valahová.

Soma: Hát megmondom, hogy ez nagyon izgalmas előadás volt. Én roppant módon vonzódom az ilyen alternatív dolgokhoz, magam is hasonlóban utazom, bár némiképp több hanggal. Szeretném elmondani a közönségnek, akik ezt nem tudják, hogy mi most bizony egy igazi perförmenszt láttunk. Hallani nem sokat lehetett belőle, de nekem nagyon tetszett, ahogy fetrengtél a földön és elélveztél a saját filmkritikáidtól. Gratulálok.

Pély: Nem fogtok érte szeretni, de én megmondom őszintén, performansz ide vagy oda, hogy nekem, hát nem is tudom. Úgy az elején még elvoltam, de aztán valami zavart. Nagyon elfáradtam a sok tanításban és stúdiómunkában, ezért inkább rábízom a közönségre a döntést, vigyék el ők a balhét.

Novák: Na most nem muszáj senkinek elhinnie, de állítom, hogy a próbán ez sokkal jobb volt, ott hibátlanul kiénekelted ezeket a nehéz hangközöket. Nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy közönség előtt nálad nem működik az, ami kettesben velem remekül megy. Az nagyon meglepne, ha a szégyenérzeted miatt sikerült volna most gyengébbre a produkció. Dolgozni kell, Tibor, többet és keményebben, és majd csak megszeretnek azok is, akik most még hú de nagyon utálnak.

Bakács: Háát, barátom, most megrengetted a Hazát! Komolyan. Jó nekünk, hogy ilyen hazánk van, hogy még ebbe is belerendül. Komolyan. Na és a hangod, apám! Nem semmi. Biztosan van hangod, a sapkás ember mondta a túloldalon, hogy volt valami hangod a próbán, most ebből ugyan nem hallottunk semmit, de ezt olyan jópofán adtad elő, hogy szinte hallottam. És a Haza, az ugye belerendült. De tovább is adnám a szót Pici bácsinak, mondja meg neked ő a frankót, csak még annyit, hogy ez a rock, amit előadtál, nem semmi. Emlékszem, valami nyálas mjuzikelnek írták, hát, nem kell hozzá nagy ízlés, de ahogy a magad képére gyúrtad, olyan Piaffos volt, rock meg boogi-woogi, Janis Joplinnal vegyítve, hát apám le a kalappal, kemény voltál, nem csodálkoznék, ha nedves lenne a nagyhajúak bugyija, és a Haza is, gratulálok! Csak így tovább. Nagy szüksége van ilyenekre a Hazának. (Ez a megszólalás vendégszöveg. El Lobó már a múlt héten tudta, hogy lesz ezen a héten is Megasztár. Itt az eredeti.)

Presser: Én értelek téged, Tibor, meg értem a Bakácsot is, és tulajdonképpen még a Settenkedőt is értem, ami azért már egy elég szép teljesítmény. Ami a produkciót illeti, hát én nem akarok senkit sem bántani, nem is szoktam. De tudod, kedves Tibor, az úgy van, hogy egyik részről van a művészet és a másik részről van a kurválkodás a művészettel. Nos, a te előadásod az utóbbi kategóriába tartozott. Köszönöm. (nagyon szomorú)

------------------------------

Tilla: No hát volt itt dicséret meg bírálat is, köszönjük a zsűri mindig igazságos értékelését, következzen a nap legutolsó énekese, a színpadra szólítom Somát.

6. Soma. Kisfilm, produkció, értékelés

Kisfilm. Soma alszik. „Nagyon érdekes álmom volt. Fiatal vámpír férfiak kezdtek el ijesztgetni, de egyáltalán nem hatottak rám. Pillanatok alatt lazán és mosolyogva leszereltem őket, és kértem, hogy vezessenek el a főnökükhöz, a fővámpírhoz. Felvittek. Mire észbe kaptam, máris egy jó kis groupenszexbe keveredtem velük. Tisztán emlékszem rá, hogy kifejezetten jólesett.” Soma ébredezik. „De hát nem csoda, hogy ilyen álmaim vannak ebben a hosszú szex-böjtben. 3 hétig még maszturbálás sincs.” Soma öltözködik. „Ezalatt olyan sokat adtam ki magamból, hogy elfogyott az energiám. Olyan életperiódusba kerültem, amiben töltekeznem kell.” Soma iszik. „Számomra a Megasztár világított rá a valódi Mennyei Anya minőségre. Benne nem kell szánnom a mártírt, de nem kell keresnem a Vénuszi Nőt sem, mert az voltaképp én vagyok.”

Soma előadja Vákuvá című számát.

Presser (papírjaival motoz, kicsit zavarban):  Öööö nagyon érdekes produkció volt… Keresem a szöveget, mert tudom, hogy magadról énekelsz, de nem akarom elhinni, hogy az a csúnya szó is benne van… (nem találja). Na mindegy… Hát a hangod nagyon szép, ezt tudtuk eddig is, meg azt is, hogy nagyon profi vagy ebben a szakmában, amit úgy hívnak… úgy hívnak hogy…  Vákuva! – Na, eszembe jutott a szám címe. Szóval jó volt, gyere máskor is.

Soma: Hát tudod, sikerült megmentened és megerősítened a magyar asszonyok becsületét! Úgy énekeltél, ahogy egy igazi latin bestiához illik. És olyan gyönyörű voltál a színpadon, mint egy egyiptomi szfinx. Azt szeretem benned, azt az északi titokzatosságot, nem lehet tudni, hogy mit rejt a jég, de ha valakinek sikerül megrepesztenie, akkor kirobban belőled a balkáni őserő. Ezoterikus személyiség vagy és akkora az aurád, hogy az összes nyápic magyar férfi ágaskodó büszkesége belefulladhat. Csak gratulálni tudok, az ilyen nők viszik az előre az emberiséget, előre, egyenesen bele az üdvözítő romlásba. Köszönöm ezt a nagy élményt neked.

Pély: Haahhmm (nevet): Hát nem akarok a Somával vitatkozni és közönséges sem akarok lenni, csak azért mondtam, mert te is erről beszéltél a kisfilmben. Hogy talán mégsem kellett volna magadat böjtre fogni, akkor nem vitted volna el az egész számot más irányba. Ez így egy kicsit olyan volt, mint amikor a macskák nem bírnak magukkal és epekednek a háztetőn. De azért felírtam ide magamnak, hogy nagyon tetszett, és ezt meg is mondom őszintén.

Novák: Hát ahogy végignézek a mezőnyön, hiányozna a jelenléted, ha nem lennél jelen. De jelen vagy, és így mindig egy kicsit hozzád is lehet viszonyítani a többieket. Szóval csak annyit akarok mondani, mert nagyon eltelt közben az idő, hogy ha nem lennél, akkor ki kellene téged találni. De szerencsére te már kitaláltad magad.

Bakács: Hát anyám, én pont ilyen lovat akartam, pontosabban pont ilyen kancát, ha meg nem sértelek vele. De tudom, hogy nem sértelek, mert a ló az nagyon intelligens állat. És amit csináltál, az is állat volt, még engem is fel tudtál rázni, így én is megráztam magamat. Magamét. Szóval jó volt ez, hiába, ilyenek a magyar asszonyok, ilyenek a pesti nők, tudod, „Este fess a pesti nő, Ha kicsike száját festi ő”, hát ez rád is stimmel azzal a különbséggel, hogy neked jó nagy a kicsike szád, és mindig pont arra használod, amire éppen kell. Szóval csak énekelj bele a nagy magyar éjszakába, van itt comb, van itt mell, van itt has, alhas, van jó nagy gyarapíts, és a haza fényre lesz derülve. Kisztihand vagy amit akartok!.

-----------

7. Presser zárszava

Tilla: Mielőtt lezárnánk a közönségszavazást, megkérem a zsűri nevében Presser Gábort, hogy összegezze a mai nap tanulságait.

Presser: A hatvanas évek végén, amikor csatlakoztam az Omegához, az akkori politikai vezetést eléggé idegesítette, ha tíz embernél több verődött össze egy helyen. A kor szelleme nem kedvezett a sztárkultusznak. Ma más a helyzet. Ahogy Andy Warhol mondta, 15 percre mindenki lehet sztár. (A versenyzőkre néz) Még ti is. Hatalmas gépezet dolgozik azon, hogy sztár legyen belőletek. Én ennek a gépezetnek vagyok egy fogaskereke, de nem sztárcsinálóként, hanem úgy, hogy figyelek a tehetségre. Egyébként megérdemlitek,  hogy - ha néha kicsit csikorogva is -, de pörögjek értetek. De üzenem nektek. hogy sztárt lehet csinálni, de zenésznek születni kell és az sem mindegy, hogy az ember később hogy bánik az adottságaival. Ez a szakma nem csak zenei tudásról, énekhangról, hanem személyes kisugárzásról, ha úgy tetszik, a show-ról is szól. Az alap azonban a zene, enélkül a többi csak felesleges, üres sallang, ezért én mindenekelőtt zenészt, énekest keresek. Aki pedig itt nem felelt meg, az még nyugodtan lehet a helyi tűzoltóbálok ünnepelt dalnoka. Amihez hasonló jókat kívánok a mai döntő szereplőinek is!

-------------

8. A közönségszavazás végeredménye

Zita: Lezártuk a szavazást.

Tilla: Akkor most ismertetem a végeredményt. (feszült csend) Legnagyobb meglepetésünkre a legtöbb szavazatot Balássy Betti kapta, a Megasztár vokalistája (hosszan tartó, szűnni nem akaró taps).

Tilla: A második legtöbb szavazatot – ez talán még nagyobb meglepetés – a Megasztár közjegyzője, Fignár Andrea kapta (mutatják, amint számítógépe mögött meghajlik). Nálunk csak a harmadik helyen végzett a Pál utcai fiúk, a negyediken Éry Balázs, a Megasztár Csend-zenekarának a vezetője, és végül, de nem utolsó sorban az ötödik helyen Lakatos Márk, a Megasztár stylist-ja. A zsűri úgy döntött, hogy mindenki továbbjut. (A közönség örjöng, örömmámorban úszik; ezzel szemben a zsűri is, de főleg a versenyzők némileg döbbent arcot vágnak.)

8½. Finálé

A teljes díszes társaság bohócruhába öltözik és közösen előadják Federico Fellini 81/2 című filmjének zárójelenetét: Nino Rota muzsikájára felvonulnak, majd végigmasíroznak az élet összetettségét szimbolizáló Megasztár-álványzaton.


(A közönség döbbent csendben figyeli a produkciót.)


(vége)

----------
Minden döntős fordulóról írtam: MEGASZTÁR
HOZZÁSZÓLÁSOK írása és olvasása

Könyvfesztivál, Megasztár - BDK Manzárd 2006

BDK webnapló. Könyvfesztivál, Megasztár - blog 2006 április 23. Kárpátaljai magyar író. Seo weboldal optimalizálással első hely google keresőben.

Tartalom marketing: Laptop szerviz Budapest

Kárpátalja, kárpátaljai, Ungvár, határon túli magyar, Ukrajna, blog, magyar irodalom, Laptop, szerviz, Budapest, első hely, google, télikertépítés, honlap optimalizálás

© Balla D. Károly 2001-2006. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.
Ajánlott kondíciók: felbontás: 1024×768; szövegméret: közepes; karekterkódolás: Central European (Windows 1250); böngésző: Internet Explorer 6.0