Balla DK webnaplója - a legfrissebbhez

hozzászólás

Frisseim:
Blogom a NOL-on
 Újabban megjelent:
Tejmozi, 4. rész
Hitványok között
 Halk enyészet
MozgóManzárd dec-jan
Tejmozi, 3. rész
Tejmozi, 2. rész
Tejmozi, 1 rész
 
Hírek Kárpátaljáról:

05. márc. 5.
7 ve: A halász | 7 éve:  napló, 98.

A Gondolta a fenéről, remélhetőleg utoljára (előzmények a korábbi jegyzetekben; egyetlen glosszánál többet ez az ügy nem is érdemelt volna, attól lett folytatása, hogy a tévedők nem hitték el, hogy valóban ők tudtak rosszul valamit...).

Érdeklődő levelemre választ kaptam Ilia Mihálytól, sokunk Miska bátyjától, a tudós irodalomtörténésztől, aki a forrásokat is megadva (ezeket már ismertem Péter László és Czigány Lóránt cikkéből) szintén megerősítette, hogy Aranyhoz fűződik a mondás, Adyval nem hozható kapcsolatba. Ezt, mint ahogy a korábbi anyagokat is, elküldtem Horváth Sanyinak, másolatban pedig Kőszeghynek. Utóbbi ma válaszolt is, elárulva, ő eredetileg Aranyt említette a kéziratában, de a biztonság kedvéért (és pechére) rákérdezett a szakembereknél, lévén ő nem magyar irodalmat végzett az egyetemen. Utólag még tanulságot sem tud levonni az esetből, írja. Hát én megkockáztatnám... Horváth Annától hallottam vagy negyedszázada a szellemes megállapítást: Tudásunkról a tanulás szedi le a szépség hímporát. A magyar tanszéken ennél különb dolog is megtörténhetett: hamis por hintése.

*

Megint valami irtózatos gagyihoz adta a nevét egy általam kedvelt médiaszemélyiség. Nemrégiben Váncsa sült fel a Szellemvasúttal, most meg Hajós András égette magát tehetségtelen dilettánsok és ripacsok között. Úgy tűnik, az RTL szórakoztatónak szánt műsorai megállapodni látszanak a Győzike-valóságshow szintjén (ha véletlenül az utóbbiba belekattintok, egyszerűen sokkol a tömény hülyéség, halálra rémülök attól, hogy mondjuk elromlik a távirányító, és nekem 30 másodpercnél hosszabb ideig ezt kell néznem). Ehhez képest Hajósból kb. 30 percet bírtunk Évával. Eleinte abban bíztunk, hátha jön valami élvezhető produkció vagy kivételesen a zsűritagok mégis mondanak valami szellemeset. De nem. Még így is a műsorvezető összekötő szövegei voltak a legelviselhetőbbek. De amit összekötött... Az amúgy nagyon sok zavaró elemmel és idegesítő önismétlésekkel, önreklámozásokkal teletűzdelt Megasztár a TV2-n ehhez képest bizony remek produkció (ebben a legjobban az zavar, hogy húszegynéhány percnyi érdemi énekprodukcióra épül a három órás műsor).

*

Kedves írással reagált Mika Robi e-book-küldeményemre. Én akartam meglepni - ő lepett meg engem: LÁSD. Hírként a megjelenés felkerült az MTAKI honlapjára is: LÁSD

*

Egy nagyobb fajta linkgyűjteményt próbálok összeállítani egy bizonyos témában. A távlati cél az, hogy az anyag Kolos segítségével egy közismert lapcsalád egyik oldalaként kerüljön a hálóra, de valószínűleg én is elérhetővé teszem majd honlapomon. Ehhez 150 linket kell összegyűjtenem. Tegnap már elhagytam a bűvös 100-ast. Remélem, a többi is összejön, és nem viszem Kolost jégre ezzel a válallkozással...

Kolos a Balaton jegén


H o z z á s z ó l á s o k :